|
H0 klubtopic
|
Témaindító: csíkosháTTú, idő: Márc 14, 2013
Témakörök:
|
|
(#72168) Gabi válasza etwg hozzászólására (#72167)
|
Válasz •
|
Júl 24, 2025 |
|
Nem tudom milyen tüskesorra gondolsz az elektroncsöves időszakból, nekem a bakelit lap, forrfüllel és csőszegeccsel jut eszembe...
Vannak manapság is megoldások bőséggel. Amúgy az ábrázolt esetben elég egy szimpla hulladék rézfóliás lemezdarab is. |
|
(#72170) csíkosháTTú válasza etwg hozzászólására (#72167)
|
Válasz •
|
Júl 24, 2025 |
|
|
(#72171) csíkosháTTú válasza Gabi hozzászólására (#72168)
|
Válasz •
|
Júl 24, 2025 |
|
Csak nem elegáns...
klikk |
(#72172) etwg válasza csíkosháTTú hozzászólására (#72170)
|
Válasz •
|
Júl 24, 2025 |
|
Csak ezt te is látod nem egèszen ugyanaz mint néhai elosztok, amihez szerszám sem kellett és jo volt merev drothoz is meg licnihez is. És te sem ezt használtad a most épitett asztalon. |
(#72173) acszoli hozzászólása
|
Válasz •
|
Júl 25, 2025 |
|
Én ezeket vettem. Német Amazon |
|
(#72174) csíkosháTTú válasza etwg hozzászólására (#72172)
|
Válasz •
|
Júl 25, 2025 |
|
A nyomtatott áramkör azonos, csak használt vezetékek miatt forrasztva vannak.
De bármelyiket is használjuk, szerszám az kell hozzá! Meg kell pucolni a vezetéket, fel kell csavarozini az elosztót. Vagy csak hagyjuk "léengedezni a szélben"?
Most komolyan, egy csvarhúzó használata, akinek akadály, az gyűjtsön bélyeget, vagy pezsgős dugókat! |
(#72175) etwg válasza csíkosháTTú hozzászólására (#72174)
|
Válasz •
|
Júl 25, 2025 |
|
Steve nincs semmi gond sem a csavarhuzoval sem a pákával, csak azt akartam mondani, hogy voltak a MULTBAN olyan ötletes megoldások, amihez semmi nem kellett. Az a Wago eloszto nem rossz csak méregdrága.
Ma is vannak olcso számunkra optimális elosztok, csak érdekes modon nem a mi boltjaink polcain.
Pl.
|
|
(#72176) Gabi válasza csíkosháTTú hozzászólására (#72171)
|
Válasz •
|
Júl 25, 2025 |
|
Kinek a pap, kinek a papné, főleg elegancia szempontjából. Nekem például egy ilyen wago sokkal elegánsabban hat, mint egy szimpla nyák lemez darab, vagy a sorkapcsos verzió.
Lehet felhozni a szerszámok használatát is, de sokszor van olyan, hogy egy kötést gyorsan bontani kellene, majd visszaállítani, akár többször egymás után. Ilyenkor kifejezetten hátrány a pákával vagy a csavarhúzóval való bonthatóság feltétele. (Terepasztal alatt meg tudjuk milyen dolgozni.)
A csavaros kötések meg a kontakt hibák melegágya.
Árban is alatta tud lenni a te által ajánlott sorkapcsos verziónál, amiből kell minimum két darab, 1700 Ft. Dunát lehet rekeszteni már a mindenféle terminálokból, nem túrom elő az összeset, úgyis felesleges, hisz gondolom ez van a fiókba, ezt kell felszerelni.
Az elegánsságra visszatérve, szerintem nem túl elegáns a ledek pozicionálása a fekete vonalhoz képest, de a ceruzával odafirkantott feliratok sem a panelek mellé. Megrendelésre készül... |
|
(#72203) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Júl 26, 2025 |
|
Érdekes dolgok derülnek ki. Nemrégen harangozta be a Märklin meg a Trix az amerikai Shay mozdonyt, amiröl kiderült, hogy nincs pontos eredetije. A Lima összesen 20 darab ilyen nagy kolosszust gyártott - 4 truck Shay, elsösorban nagy vasutak számára, ahol a hatalmas pályaudvarokon szolgáltak mint fürge tolato mozdonyok. . De pontosan olyan mint a modell, nem létezett. Erre pár honap mulva megjelent ugyanaz a Shay modell az amerikai piacon mint BLI termék.
Söt olyan hirek is elhangzottak, hogy a Märklin/Trix Shay egy BLI termék europai elektronikával. De sem a BLI sem a Märklin nem nevezte meg az eredetit, a BLI csak azt irja, hogy hol szolgáltak ilyen 4 alvázas hatalmas gépek. Ami érdekes az egészben, hogy vasutbarátoknak sikerült összeállitani a Lima gyár valamennyi legyártott mozdonyának a listáját. ( szabadon elérhetö), azaz mindkét gyár választhatott volna egy megfelelö eredetit. De egyik gyár sem tette azt, söt összehasonlitva a két mozdonyt nagyon ugy néz ki , hogy az egyik a másikrol másolta a modellt.
Érdekes modon az USAban a TRIX SHAY mintha megbukott volna, egyik importör sem vezeti a kinálatban, akit érdekel Europábol kell megrendelnie. |
(#72219) acszoli hozzászólása
|
Válasz •
|
Júl 27, 2025 |
|
Egyszerűen nem értem ezeket. Ez valami sales-es agymenés, hogy hé, csináljunk valamit már, legyen mondjuk egy 4 truck Shay. Valaki rajzoljon valamit...(a Broadway is legyárt majd' tökéletes mozdonyokat a kis ívsugú kompromisszumaival, meg néha bedob egy-egy totál non-sense valamit, mint ez a Shay is.) Aztán a kínai gyár meg majd ide-oda is gyárt belőle.
Amerikai modelleket a Trix-től csak erős hunyorgatással lehetett sötét szobában nézegetni. Amúgy ha ugyanaz a modell, akkor érthető a deal, hogy csak a BLI árulja a tengeren túl. |
(#72221) etwg válasza acszoli hozzászólására (#72219)
|
Válasz •
|
Júl 27, 2025 |
|
Meg talán árban is a Trix messze elszállt az amerikai piacon. |
|
|
2025. Aug, 03. Vas 1:13:20 |
|
Jelenleg 8 fő olvassa az oldalt |
|