Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » H0 klubtopic
H0 klubtopic
Témaindító: csíkosháTTú, idő: Márc 14, 2013
Témakörök:

Lapozás       47/47
(#72168) Gabi válasza etwg hozzászólására (#72167) Válasz Júl 24, 2025
Nem tudom milyen tüskesorra gondolsz az elektroncsöves időszakból, nekem a bakelit lap, forrfüllel és csőszegeccsel jut eszembe...
Vannak manapság is megoldások bőséggel. Amúgy az ábrázolt esetben elég egy szimpla hulladék rézfóliás lemezdarab is.

TraconOVOFT1...webp

(#72170) csíkosháTTú válasza etwg hozzászólására (#72167) Válasz Júl 24, 2025
(#72171) csíkosháTTú válasza Gabi hozzászólására (#72168) Válasz Júl 24, 2025
Csak nem elegáns...

klikk
(#72172) etwg válasza csíkosháTTú hozzászólására (#72170) Válasz Júl 24, 2025
Csak ezt te is látod nem egèszen ugyanaz mint néhai elosztok, amihez szerszám sem kellett és jo volt merev drothoz is meg licnihez is. És te sem ezt használtad a most épitett asztalon.
(#72173) acszoli hozzászólása Válasz Júl 25, 2025
Én ezeket vettem. Német Amazon

Screenshot_2...png

(#72174) csíkosháTTú válasza etwg hozzászólására (#72172) Válasz Júl 25, 2025
A nyomtatott áramkör azonos, csak használt vezetékek miatt forrasztva vannak.
De bármelyiket is használjuk, szerszám az kell hozzá! Meg kell pucolni a vezetéket, fel kell csavarozini az elosztót. Vagy csak hagyjuk "léengedezni a szélben"?

Most komolyan, egy csvarhúzó használata, akinek akadály, az gyűjtsön bélyeget, vagy pezsgős dugókat!
(#72175) etwg válasza csíkosháTTú hozzászólására (#72174) Válasz Júl 25, 2025
Steve nincs semmi gond sem a csavarhuzoval sem a pákával, csak azt akartam mondani, hogy voltak a MULTBAN olyan ötletes megoldások, amihez semmi nem kellett. Az a Wago eloszto nem rossz csak méregdrága.
Ma is vannak olcso számunkra optimális elosztok, csak érdekes modon nem a mi boltjaink polcain.
Pl.

IMG_8035.jpeg

(#72176) Gabi válasza csíkosháTTú hozzászólására (#72171) Válasz Júl 25, 2025
Kinek a pap, kinek a papné, főleg elegancia szempontjából. Nekem például egy ilyen wago sokkal elegánsabban hat, mint egy szimpla nyák lemez darab, vagy a sorkapcsos verzió.

Lehet felhozni a szerszámok használatát is, de sokszor van olyan, hogy egy kötést gyorsan bontani kellene, majd visszaállítani, akár többször egymás után. Ilyenkor kifejezetten hátrány a pákával vagy a csavarhúzóval való bonthatóság feltétele. (Terepasztal alatt meg tudjuk milyen dolgozni.)
A csavaros kötések meg a kontakt hibák melegágya.

Árban is alatta tud lenni a te által ajánlott sorkapcsos verziónál, amiből kell minimum két darab, 1700 Ft. Dunát lehet rekeszteni már a mindenféle terminálokból, nem túrom elő az összeset, úgyis felesleges, hisz gondolom ez van a fiókba, ezt kell felszerelni.

Az elegánsságra visszatérve, szerintem nem túl elegáns a ledek pozicionálása a fekete vonalhoz képest, de a ceruzával odafirkantott feliratok sem a panelek mellé. Megrendelésre készül...

LTNUMkw2.webp

LVVOUkNEQV8x...webp

(#72203) etwg hozzászólása Válasz Júl 26, 2025
Érdekes dolgok derülnek ki. Nemrégen harangozta be a Märklin meg a Trix az amerikai Shay mozdonyt, amiröl kiderült, hogy nincs pontos eredetije. A Lima összesen 20 darab ilyen nagy kolosszust gyártott - 4 truck Shay, elsösorban nagy vasutak számára, ahol a hatalmas pályaudvarokon szolgáltak mint fürge tolato mozdonyok. . De pontosan olyan mint a modell, nem létezett. Erre pár honap mulva megjelent ugyanaz a Shay modell az amerikai piacon mint BLI termék.
Söt olyan hirek is elhangzottak, hogy a Märklin/Trix Shay egy BLI termék europai elektronikával. De sem a BLI sem a Märklin nem nevezte meg az eredetit, a BLI csak azt irja, hogy hol szolgáltak ilyen 4 alvázas hatalmas gépek. Ami érdekes az egészben, hogy vasutbarátoknak sikerült összeállitani a Lima gyár valamennyi legyártott mozdonyának a listáját. ( szabadon elérhetö), azaz mindkét gyár választhatott volna egy megfelelö eredetit. De egyik gyár sem tette azt, söt összehasonlitva a két mozdonyt nagyon ugy néz ki , hogy az egyik a másikrol másolta a modellt.
Érdekes modon az USAban a TRIX SHAY mintha megbukott volna, egyik importör sem vezeti a kinálatban, akit érdekel Europábol kell megrendelnie.
(#72219) acszoli hozzászólása Válasz Júl 27, 2025
Egyszerűen nem értem ezeket. Ez valami sales-es agymenés, hogy hé, csináljunk valamit már, legyen mondjuk egy 4 truck Shay. Valaki rajzoljon valamit...(a Broadway is legyárt majd' tökéletes mozdonyokat a kis ívsugú kompromisszumaival, meg néha bedob egy-egy totál non-sense valamit, mint ez a Shay is.) Aztán a kínai gyár meg majd ide-oda is gyárt belőle.
Amerikai modelleket a Trix-től csak erős hunyorgatással lehetett sötét szobában nézegetni. Amúgy ha ugyanaz a modell, akkor érthető a deal, hogy csak a BLI árulja a tengeren túl.
(#72221) etwg válasza acszoli hozzászólására (#72219) Válasz Júl 27, 2025
Meg talán árban is a Trix messze elszállt az amerikai piacon.
Lapozás       47/47
Frissek
  2025. Aug, 03. Vas
1:07:41
  Jelenleg 8 fő olvassa az oldalt
Hirdetés