Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
 
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » Alkatrészekről, javításokról tanácsok, tippek
Alkatrészekről, javításokról tanácsok, tippek
Témaindító: cs.csaby, idő: Júl 22, 2010
Témakörök:

Lapozás       19/19
(#61773) etwg válasza ulrichpeti hozzászólására (#61772) Válasz Jan 14, 2020
Azt a motort nem kenni kell, hanem megtisztitani. Annak a csapágya egy csapnivaloan közönséges lyuk, azon nincs mit kenni. A szilikonspray meg most valoszinü bekente a kefefészket meg a kommutátort és attol beégett a kontaktus. Megtisztitani nem lesz egyszerü mert a rohadt szilikont nem egyszerü eltávolitani. Kivenni a keféket, szárazra törölgetni mindent, ugyanezt tenni a kommutátorral, tüvel kikaparni a hézagokat. Ha minden szárat, zsirtalan a motort ujra összerakni, beállitani a kefenyomást és megprobálni ujra inditani. Többnyire sikerül, de néha idöbe telik a zsirtalanitás. Ha kell, akkor egy fogpiszkálo hegyével tehetsz nagyon kevéske zsirt a tengelyre de csak ott, ahol a csapágy van.
Sok sikert!
(#61777) diginewl válasza ulrichpeti hozzászólására (#61772) Válasz Jan 14, 2020
Ezeket nagyon nehéz leégetni. Igen, füstöl szépen, és büdös is mellé - nem lehet eltéveszteni
Vár rád egy kis pucolás, ahogy ET írta.
Mielőtt szétszeded a motort (kb. két mozdulat - összerakni sem agysebészet), a két mágnest, jelöld be melyik hol volt. Benzinnel tiszogass, a szilikon nem nagyon oldódik abban sem, így lesz vele dolgod, de utána működni fog!
(#61781) csíkosháTTú válasza ulrichpeti hozzászólására (#61772) Válasz Jan 14, 2020
Idézet:
„...silicon sprayt a moci és összeraktam.”

Ez volt a baklövés, de méretes!

Most szedheted szét újra, és moshatod ki sebbenzinnel az egészet.
(#61788) ulrichpeti hozzászólása Válasz Jan 14, 2020
Egy kis megnyugvást jelent számomra a válaszotok és a segítségetek.
Köszönöm.
(#61849) PikoDCC hozzászólása Válasz Sze, 19:27
Sziasztok! Nem biztos, hogy jó helyre írok de talán ez is megteszi. 7 év után ismét elővettem a régi készletemet, és szeretném folytatni a hobbimat . Jelenleg csak földön összerakott pályán üzemeltetem a régi 2 mozdonyt és 6 világítós kocsit a Piko Digi 1-el. Sajnos régen ehhez a boltban a gyári trafó helyett csak 18V-os Piko tápot tudtam szerezni, ami így belegondolva nem a legjobb a kisvasút számára. Piko digi 1 elvileg maximum ezt tamogatja: 16V, 45VA, AC/DC. Ha jól értem lehetne ide is váltóáramú tápot rakni, viszont amit kinéztem Tilling tápot az 20k Ft. A kérdésem, hogy mennyire lenne praktikus használni egy sokkal olcsóbb kis biztonságtechnikai tápot? Ezeket már 3-4 ezerért is beszerezhetem Bővebben: Link, aminek kimenete hasonló a Roco tápokhoz. Sajna a gyári Piko az inkább egy mozdony és kevés világítás meghajtására alkalmas, ezért jó lenne lecserélni ami nem is túl nagy feszültségű. Késöbbiekben váltanék az új Piko smartcontrol lightra vagy a Roco multimausra, és ezekhez is, ha jól tudom, használható lenne. Viszont ha például az ilyen kis olcsó trafó üresjáratban 20-22V-t ad le az nem lenne jó, mert tönkremenne sok minden.

Másik kérdésem pedig, hogy egy sok ideig nem használt mozdonyt csak a kerekeknél a tengely mentén elég picit megolajozni vagy érdemes máshol is valahol még? Szétszedni alkatrészekre nem igazán szeretném, örülök, hogy sikerült a Taurusba ledes menetfényeket beépíteni.
(#61852) etwg válasza PikoDCC hozzászólására (#61849) Válasz 7:29
Egyszerübb talán olcsobb is beszerezni egy laptop (stb) átkapcsolhato tápot 12-18V-osak a leggyakoribbak. Azon beállitasz 12-14-16 V-t és minden rendben lesz.
(#61853) csíkosháTTú válasza PikoDCC hozzászólására (#61849) Válasz 11:48
Szia!
Ahogy etwg barátom is írta, szerezz egy laptop töltőt! Akár a műhelyben is van, ha kell, sok későbbi bosszúságtól kíméled meg Magad.
A PIKO DigiFern rendszere - hogyan is írjam csak - nem egy okos találmány... Mindenképpen cseréld le valami értelmesebbre. Ha későbbi bővítésekben gondolkodsz, akkor viszont vezérlés téren hagyd el a PIKO-t, zsákutca.
Ja, és csak simán Tillig. n nélkül.
Lapozás       19/19
Frissek
  2020. Jan, 23. Csü
18:35:14
  Jelenleg 18 fő olvassa az oldalt
Hirdetés