|
|
|
Amerikai vasútmodellek
|
Témaindító: etwg, idő: Nov 3, 2012
Témakörök:
|
|
|
(#72593) etwg válasza sunocske hozzászólására (#72592)
|
Válasz •
|
Okt 6, 2025 |
|
Na hogy ne unatkozzatok, egy gyári modellel kezdem.
Egy UP busz. |
|
|
|
(#72598) csíkosháTTú válasza sunocske hozzászólására (#72592)
|
Válasz •
|
Okt 7, 2025 |
|
Nekem semmi, magánzóként.
Viszont van nálam egy egy UP 4-12-2-s gőzös, Brass Hybrid, Paragon 3 Series. Felvágott egy váltót, zárlatba téve a rendszert. Azóta nincs hangja (amúgy szépen megy mindene, még a füstölő is), csak hangot nem tudok kicsiholni belőle. Hardware hiba nem látszik, és mérni sem mértem semmi rendellenességet.
Van, valakinek valami ötlete? A dekóder reseten már túl vagyunk.
Brass Hybrid 4992 a modell. |
|
(#72601) acszoli válasza csíkosháTTú hozzászólására (#72598)
|
Válasz •
|
Okt 7, 2025 |
|
Nem akarom elvenni a munkád, de a Broadway simán megjavítja ezeket nagy valószínűséggel ingyen, csak vissza kell küldeni. Ők alkatrészt nem küldenek. Ismered a Broadway termékeit, bármi lehet, vagy egyszerűen semmi, csak mégsem megy
Ott van egy 200 oldalas Quantum manual abban mondjuk elég sokminden benne van, ha nincs meg neked megkeresem, elküldöm |
|
(#72602) csíkosháTTú válasza acszoli hozzászólására (#72601)
|
Válasz •
|
Okt 7, 2025 |
|
Igen, csak innen Magyarországról oda-vissza postázni, meg vámoltatni, összességében többe lesz, mint a modell ára.
Van egy Quantum leírásom, de az messze nincs 200 oldal, ha megtalálod, azt megkösszönném, hátha van benne valami, amiről nem tudok. |
|
(#72604) acszoli válasza csíkosháTTú hozzászólására (#72602)
|
Válasz •
|
Okt 7, 2025 |
|
OFF Kinek mennyire kell egy modell, addig megy el érte. Az ára így alakul mindennek. RMA számmal nincs vám, csak az odaküldést kell fizetni, de mondom, ezt mindenki maga dönti el, nem tartozik ide. ON
Itt a Paragon 3 nagy manual.
Sztem a legtöbb infot az eredeti QSI manual adja, amire ez az egesz Paragon rettenet épül.
Eredeti QSI manual
Nekem annó egyik sem volt könnyű olvasmány, de nagyon sokat segített. |
|
(#72606) acszoli hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 7, 2025 |
|
Na megjött a Japán gép.
Tomix - Prestige Modell
EF66-os mozdony.
1:80-as méretarány
|
|
|
|
(#72607) etwg válasza acszoli hozzászólására (#72606)
|
Válasz •
|
Okt 7, 2025 |
|
Nekem méretarányban kisebb gözös jött:
Egy ilyen mozdony huzta a vonatunkat.
|
|
|
|
(#72608) acszoli válasza etwg hozzászólására (#72607)
|
Válasz •
|
Okt 7, 2025 |
|
Szép vonat. Ez melyik sín, Kato? |
|
(#72609) etwg válasza acszoli hozzászólására (#72608)
|
Válasz •
|
Okt 7, 2025 |
|
Igen Kato sin. Ezzel dolgoztan barátom asztalán igy én is emelett döntöttem. Nem lesz asztal, csak néhány T-trak modul meg diorama kiállitásokra. |
|
(#72610) csíkosháTTú válasza acszoli hozzászólására (#72604)
|
Válasz •
|
Okt 7, 2025 |
|
OFF
Az is benne van, hogy nem szívesen engedni el a tulaj a nagyvízen túlra oda-vissza a szeretett modelljét...
ON
Köszönöm, végig rágom magam rajta, hátha kihámozok belőle valami okosat. Egy felvágott váltó miati zárlat csak nem okoz dekóder cserés hibát. (Habár, amit eddig láttam amcsi dekódereket, és javítottam őket, háááátttt, nem tudom teljesen kizárni a dolgot.) |
|
(#72615) acszoli válasza csíkosháTTú hozzászólására (#72610)
|
Válasz •
|
Okt 7, 2025 |
|
Banális hiba lenne, de nem elképzelhetetlen, hogy a hangerő CV 0-ára ugrott?
Éppen átment rajta egy neutrino
.....ami még lehet, hogy nem simán a hangot kell bekapcsolni, hanem a hosszú indítási szekvenián végig menni. Van olyan modelljük, ahol nyomkodni kell f6, vagy f9, vagy akármi kombókat, hogy elinduljon a hang. Most így fejből nincs meg pontosan melyik gombok milyen sorrendben, de az is lehet. Ez viszont a manuálban benne kéne,hogy legyen. |
|
(#72616) csíkosháTTú válasza acszoli hozzászólására (#72615)
|
Válasz •
|
Okt 7, 2025 |
|
Nem, sajnos ezek rendben vannak.
Ami viszont nincs rendben, az az, amivel eddigi 25 éves pályafutásom alatt nem találkoztam eddig:
A CV145 értékét kiolvasva, utána nem tudtam parancsot adni a modellnek. Balhéból megnéztem a CV1-t, a 3-as érték helyett 114-t mutatott a központ... Ezt visszaírva 3-ra már ment minden, a hangot leszámítva.
Kuka a dekóder. Vagy veszünk egy cseredarabot valahonnan, vagy átépítjük egy ZIMO-val. Az nem dekóder, amiben kiolvasunk egy CV-t, nem programozunk, csak kiolvassuk, és a mozdonycím random átáll egy tetszőleges értékre, azt nem minősíteném. |
|
(#72619) acszoli válasza csíkosháTTú hozzászólására (#72616)
|
Válasz •
|
Okt 8, 2025 |
|
Néztem ezeket a Zimo dekodereket. Látom azért van pár USA hang file, de a 4-12-2-es hez pont nincs, a három henger miatt elég egyedi a hangja. Viszont van Allegheny, ami meg az ESU-nak nincs. Úgy viszont lehet kellene. Zimo-t sosem használtam. Meg lehet hallgatni valahogy a Sound file-t? Ha jó a hang, főleg a síp/kürtre vagyok kíváncsi, és van 2-3 extra fény funkció az alap előre hátra lámpán kívül, akkor érdekelne. Ha tudom programozni valami speciális dolog nélkül. |
|
(#72620) acszoli válasza acszoli hozzászólására (#72619)
|
Válasz •
|
Okt 8, 2025 |
|
Közben megnéztem számítógépen is, ott meg tudtam hallgatni... |
|
(#72722) acszoli válasza csíkosháTTú hozzászólására (#72616)
|
Válasz •
|
Okt 16, 2025 |
|
Na kiderült mi a 4-12-2-es baja? |
|
(#72723) acszoli válasza etwg hozzászólására (#72607)
|
Válasz •
|
Okt 16, 2025 |
|
A DCC nem divat Japánban? Ebben az EF66-osban semmiféle digitális előkészítés nincsen, csak az alapvető fények, és ennyi. Belül nem is férne el semmi anélkül, hogy be lenne marva a dekóder helye a hatalmas fémöntvénybe, ami teljesen kitölti a mozdonyt. Nagyon érdekes, hogy amúgy mennyire igényes a modell kívül-belül is, még ott is, ahol nem látszik. rengeteg kiegészítő tábla, dombornyomott fémhatású feliratok, fém kiegészítők. |
|
(#72724) csíkosháTTú válasza acszoli hozzászólására (#72722)
|
Válasz •
|
Okt 16, 2025 |
|
Szia!
Sajnos nem! Volt egy CV - már nem emlékszem, hogy melyik -, ami nem gyári értéken volt, azt beírtam gyárira. Utána viszont lásd a 72615. posztomat. picit lejjebb.
Kuka. Vagy lesz bele másik gyári, vagy át lesz építve ZIMO-val. Ez a két út van. Meglátjuk, hogy a tulaj (állítólag van valami kontaktja valahová) tuzd-e szerezni bele eredetit. |
|
(#72725) etwg válasza acszoli hozzászólására (#72723)
|
Válasz •
|
Okt 16, 2025 |
|
Abszolut nem. Az egész kiaállitáaon csak sgy kis stand volt ahol volt pár mozdony DCC opcioval de semmi más sem a terpasztalokn nem igen vol ilyesmi. Ök is ESU központit használtak. europábol csak a HORNBY volt jelen elsösorban az amerikai modelljeivel ( Rivarossi).
Itt ott voltak elektronikai cuccok, hanggenrátorok meg hasonlok, de a terepasztalon nem láttam ilyesmit. Viszont voltak nagyon érdekes vezérlöpultok amik a valodi jármü pultjának a kicsinyitett másolatai voltak. |
|
(#72726) acszoli válasza csíkosháTTú hozzászólására (#72724)
|
Válasz •
|
Okt 16, 2025 |
|
Tudom nem Zimo...
Most talaltam, az ESU-nak van BLI adaptere es a fust maradhat. (es van hozza valo hang)
ESU adapter
De ha van neked ilyened Zimo-hoz, akkor tudok ra gyorsan par szaz vevot  |
|
(#72727) csíkosháTTú válasza acszoli hozzászólására (#72726)
|
Válasz •
|
Okt 16, 2025 |
|
Beszámolok majd. Kössz!
Ezzel most várunk, a döntés nem a miénk.
(Addig is van hasonló dolgunk: egy Märklin BR232-ben kell dekódert cserélnünk, abban hasonló füstölő van, de erederti dekóder már nincs hozzá. ZIMO-t fogkapni.) |
|
| |
2025. Nov, 06. Csü 10:11:09 |
| |
Jelenleg 8 fő olvassa az oldalt |
|
|