- • Mit láttam ma!
- • Kisvasút
- • Z méretarányban mindnefélét
- • MDa3017, Máv Nostalgia
- • Terepasztal vezérlés és elektronika
- • Terepépítés
- • Piko digitális rendszer
- • Modellek beszerzése, boltok, típusok
- • Netes videók
- • Jármű építés, átalakítás és hasonlók....
- • Kérdések és üzenetek a moderátoroknak
- • DCC terepasztal - mozdonyok és jelzők
- • Hogyan kezdjünk bele?
- • Modellvasút kiállítások, élménybeszámolók
- • Modell bemutató - Kinek, milyen van?
- • Műhely, barkácsolás, eszközök
- • Alkatrészekről, javításokról tanácsok, tippek
- • Városi kötöttpályás közlekedés (villamos)
- • Közlekedési kirándulások!
- • Digitális vezérlésű terepasztal építése
|
|
|
|
Piko digitális rendszer
|
Témaindító: xy6666, idő: Márc 27, 2011
Témakörök:
|
|
|
(#5337) xy6666 hozzászólása
|
Válasz •
|
Márc 27, 2011 |
|
Sziasztok.
Bocsi, hogy ilyen alap dolgokkal zargatlak titeket, de elég kezdő vagyok. Vettem egy Piko digitális startkészletet, de nem tudom hogyan tovább. A váltó digitalizálását szertném megoldani. Láttam dekódereket a trainmodules honlapján, de nem tudom melyik jó a piko váltóhoz.
Irjon az is akinek bármi más információja, tapasztalata van a piko digitális rendszerrel kapcsolatban, minden sokat segíthet.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
|
|
(#5340) SzerNoh válasza xy6666 hozzászólására (#5337)
|
Válasz •
|
Márc 28, 2011 |
|
Szia!
Csak a sima váltód van ? vagy van hozzá Piko állítómű is? |
|
(#5344) xy6666 hozzászólása
|
Válasz •
|
Márc 28, 2011 |
|
Vettem hozzá piko állítóművet is. |
|
(#5345) SzerNoh válasza xy6666 hozzászólására (#5344)
|
Válasz •
|
Márc 28, 2011 |
|
|
|
(#5354) xy6666 hozzászólása
|
Válasz •
|
Márc 29, 2011 |
|
Köszönöm szépen.
Egyébként a piko digitális rendszere jónak számít, mert a fórumokon, blogokban egy szó sem esik róla ellentétben azzokkal a márkákkal amikről még életemben nem hallottam? |
|
(#5355) SzerNoh válasza xy6666 hozzászólására (#5354)
|
Válasz •
|
Márc 29, 2011 |
|
Szia!
Amennyire utána néztem most hirtelenjében azt találtam hogy a Piko LocoNet szabványt használ ami jobb mint a Roco XpressNet. Mi is Loconet-et használunk a terepasztalunknál, és stabilabb is.
Bővebben:
XpressNet: Olyan buszrendszer, melynek az elve a fix eszköz címzésen alapszik. Maximálisan 32 eszközt tud kezelni, ami kisebb terepasztalokra elég csak.
LocoNet: Egyik legnagyobb előnye, a magasabb eszközszám, és a dinamikusabb működés. Míg az XpressNet rendszer fix címekkel dolgozik, addig a LocoNet rendszer a becsatlakozáskor oszt ki az eszköznek címet. Legnagyobb felhasználása: Nagyobb terepasztalok, a FREMO alapja!
forrás
Amiért jobban hallhatsz itthon a Roco dolgokról szerintem az azért van mert nagyobb a kínálata mint a Pikoénak |
|
(#5364) xy6666 hozzászólása
|
Válasz •
|
Márc 31, 2011 |
|
Ah, megnyugodtam. Nagyon köszi az infokat, és a segitséget. Most egy ideig elleszek a váltóval. |
|
(#7376) mexi hozzászólása
|
Válasz •
|
Jan 4, 2012 |
|
Sziasztok!
Segítsetek!
Van egy PIKO 57175-ös kezdőkészlet, hozzá 5 db 55271-es váltóállító. Ezt kellene vezérelni egy KUEHN-Digital WD10-el. Ehhez van egy szép német használati utasítás, ami még nem lenne baj. A nagyobb baj velem van, aki még csak éppen hallott a CV-kről. és a DCC-ről. Tud valaki abban segíteni, hogyan lehet azt felprogramozni, hogy a távirányítóval kapcsoljam a váltókat? Tudom, hogy nem bonyolult, de még nem csináltam ilyet és nem ismerem eléggé a technológiát....
Köszi  |
|
(#8361) Tamas31 hozzászólása
|
Válasz •
|
Ápr 15, 2012 |
|
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem vettem egy Piko digitális kezdő settet,és van egy Piko gyesevem ami nem digis.
De átlehet alakítani digivé.Hogy kezdjek hozzá?
Mert még igen kezdő vagyok.
Be vallom őszintén egy kicsit benéztem a dolgot mert előbb vettem egy mozdonyt mint egy kezdő set-et.Most pedig csak lesek hogy most mit is csináljak? 
Azt tudom hogy venni kell egy decodert de azt hogy kell bekötni arrol halvány lilám sincs.
Ha lenne valaki aki tudna segíteni nekem azt igazán megköszönöm nagyon szépen.
Ja és még egy kérdés analóg vonat fog e menni digitális rendszeren vagy adjam el az analóg mozdonyomat ami másik nagy ötletem volt meg venni. |
|
(#8362) diesel693 válasza Tamas31 hozzászólására (#8361)
|
Válasz •
|
Ápr 15, 2012 |
|
Szinte minden mozdonyba beépíthető digitális decoder. Lényeges, hogy olyan méretűt kell beszerezni, amelyik belefér, a választék ma már igen nagy. Így megoldhatod analóg mozdonyod felhasználását is, ugyanis az digitális pályán jelenlegi állapotában nem tud működni. A decoderkhez általában részletes beépítési utasítást mellékelnek, ennek ellenére minden szakmai ismeret és gyakorlat nélkül ez elég reménytelen vállalkozás. Már az elektromos szempontból megfelelő decoder kiválasztása is igényli a kellő szakmai ismereteket. |
|
(#8363) nohab 74 válasza Tamas31 hozzászólására (#8361)
|
Válasz •
|
Ápr 15, 2012 |
|
|
|
(#8364) Tamas31 válasza nohab 74 hozzászólására (#8363)
|
Válasz •
|
Ápr 15, 2012 |
|
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Ha lesz valami kérdésem akkor még írok.De majd rakok fel majd képeket is. |
|
(#8392) Tamas31 hozzászólása
|
Válasz •
|
Ápr 22, 2012 |
|
Sziasztok
A segítségetek szeretném kérni most vettem egy Piko digitális kezdő setet és megse akar mukkani.Pontosabban van valakinek valamilyen ötlete hogy hol tudok egy magyar nyelvü használati utasítást beszerezni mert csak németet kaptam hozzá.  |
|
(#8393) Tamas31 válasza diesel693 hozzászólására (#8362)
|
Válasz •
|
Ápr 24, 2012 |
|
Szia
ne haragudj hogy zavarlak de te mennyire vagy értesz a piko digi 1-hez?Mert most vettem egy kezdő setet és nem akar meg mozdulni.
Van valami ötleted?
Köszönö a segítséget előre is. |
|
(#8399) nohab 74 válasza Tamas31 hozzászólására (#8393)
|
Válasz •
|
Máj 3, 2012 |
|
Szia!  Én szerintem vegyél egy Roco multimaus mert van hozzá magyar nyelvű le írás,és látod rajta mit csinálsz |
|
(#8419) Tamas31 válasza nohab 74 hozzászólására (#8399)
|
Válasz •
|
Máj 7, 2012 |
|
Értem ha vissza kapom akkor veszek egyet.
Remélem fog menni és nem én vagyok a bamba.  |
|
| RSS hírforrások |
| |
Hírek.rss |
| |
Fórum.rss |
| |
2012. Máj, 20. Vas 15:25:37 |
| |
Jelenleg 0 fő olvassa az oldalt |
|