Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » Fordítókorong, tolópad
Fordítókorong, tolópad
Témaindító: FriTTz, idő: Ápr 13, 2013
Témakörök:

Lapozás       10/10
(#72720) etwg válasza TT.F.J. hozzászólására (#72717) Válasz Okt 16, 2025
Szeretném már látni legalább fényképen ezt az álom konstrukciot. Mond el miért akar forogni a hid ha még a reteszelés nincs feloldva????
Csupa ilyen logikai hibát olvasok töled.
A forgatomotort a reteszelés elött kell megállitani, és a retesz oldása után inditani, s nem forditva ahogy te irod.

Én sem mondtam, hogy RC auto motort használj csak azt, hogy a Te szervod abbol az akkubol kap áramot amiböl az auto motorja ami sok tiz ampert eszik.
Logikusan neked ebböl azt kellett volna levonnod, hogy ilyen tápod nincs, ezért nem mehet a szervod sem.
(#72721) diginewl válasza TT.F.J. hozzászólására (#72717) Válasz Okt 16, 2025
Üdv!
Ne vedd annyira komolyan! Viszont amiket írsz gondolatmeneteket, így nem biztos, hogy működni fog. Pont ezért nehéz ez az ügy:
Idézet:
„" A kívánt helyen lévő érintkezőn megkapja a jelet és vissza rántja a szervo, a reteszelő rudazatot. Amit egy gyengéd nyomorúgo fog a végleges helyére odanyomni. És ebben a pillanatban egy végállás kapcsoló megszakítja a forgató motor áramellátását."
Ehelyett:
A kívánt helyen lévő érintkezőn megkapja a jelet és ebben a pillanatban egy végállás kapcsoló megszakítja a forgató motor áramellátását. Vissza rántja a szervo, a reteszelő rudazatot. Amit egy gyengéd nyomorúgo fog a végleges helyére odanyomni. (az eredetiből fordítva - Romhányi után szabadon )

Ezen gondolkodj el mert csak így tud működni, egyébként beszorul a rendszered, vagy nagyon lötyögősre csinálod a hajtást, és akkor a motor túlfordulása nem fog gondot okozni.
Megoldható, ha a reteszelést szervóval (valamivel) megoldod. Azzal valóban lehet tűpontos beállást létrehozni!

Amit most vettem kéz alól occón TRIX H0 fordítókorong pont így működik. Kb 0,5-0,7cm-t lötyög a híd, ha nincs reteszelve. Megállás után egy picike lineáris szervó egy pici fémlapot ereszt ki a hídról, a külső kiállás alá. Nem látszik, de nagyon precízen reteszel.
Hajrá! Kitartást!
(#72728) TT.F.J. hozzászólása Válasz Okt 17, 2025
Jó rendbe van, valóban hiányosan írtam le az eszmefuttatásomat.
De azt hitem hogy ez evidencia hogy előtte megtörténik a kireteszelés és utána indul el a fordító. A többi meg úgy jön ahogy az előzőekben Írtam.
Még egyszer Kellemes Karácsonyt.
(#72729) diginewl válasza TT.F.J. hozzászólására (#72728) Válasz Okt 17, 2025
Idézet:
„Még egyszer Kellemes Karácsonyt. ”
Köszi, viszont kívánom, bár inkább áldottat, ha lehet!
Idén, életemben először (!!) nekem is 5 napos lesz. Nem is tudom mit csinálok ennyi szabadidővel.
Lapozás       10/10
Frissek
  2025. Nov, 05. Sze
5:52:11
  Jelenleg 3 fő olvassa az oldalt
Hirdetés