Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » Terepasztal vezérlés és elektronika
Terepasztal vezérlés és elektronika
Témaindító: nzozz, idő: Júl 14, 2010
Témakörök:

Lapozás       80/80
(#73393) diginewl hozzászólása Válasz Ápr 21, 2026
Találtam Stummi-fórumon.
Szervó az MTB MTP1-helyett, és egy picike fénykapuvédő

lichtschrank...jpg

szevo-fogasl...jpg

(#73394) csíkosháTTú válasza diginewl hozzászólására (#73393) Válasz Szo, 10:31
Szép!
Milyen élethú pályaberendezés a fénysorompó.
(Epés megjegyzésnek szántam.)
(#73395) Antal Miklós válasza diginewl hozzászólására (#73393) Válasz Szo, 12:59
Elárulnád, hogy melyik Stummi-s fórumon találtad, engem is érdekel.
(#73396) psl2003 válasza csíkosháTTú hozzászólására (#73394) Válasz Szo, 13:58
El lehet azt takarni később még akármivel is. Pl. bokor, szikla, vonattal vadászott döglött vaddisznó... Csak a fatázia szab határt.
(#73397) diginewl válasza csíkosháTTú hozzászólására (#73394) Válasz Vas, 20:18
Értem ám a tréfát, de ezt nem is nyíltvonalra gondoltam, hanem alagútba, alsó szintre. Minden érzékeny érzékelőt védeni kell a véletlen sérülésektől. Egy sínpucolás, vagy elakadt vonat kotorászása közben a fénykaput is károsíthatjuk.
Egyébként ez NEM jó a NEM szerint. Csak egyenes vonalon használható. Ívben nem elég széles.
(#73398) diginewl válasza Antal Miklós hozzászólására (#73395) Válasz Vas, 20:19
Melyik érdekel a fénykapu, vagy a szervó fogasléc?
(#73399) Antal Miklós válasza diginewl hozzászólására (#73398) Válasz Vas, 20:56
A fénykapú érdekelne. Jó ötlet, de hiába kerestem.
(#73400) diginewl válasza Antal Miklós hozzászólására (#73399) Válasz Hé, 7:14
Itt van mind a kettő:
ez a szervós fórum
Többféle variáció, és bonyolultsági fokú kialakítás van.

A fénykapu, mint mondtam még javításra szorul, ha r2-r3-as ívben is akarod használni 1-1cm rá kell tenni kétoldalt. Egyenes szakaszon jó.
Itt van:

Eisenbahn.stl

(#73402) csíkosháTTú válasza psl2003 hozzászólására (#73396) Válasz Hé, 14:49
Abba felakad minden, ha eltakarod, ha nem. Pláne a képen látható módon, ívben. Lehetne gondolkodni egy picit, mielőtt közzétesz bárki is ilyesmit.
(Azután majd jön mindenki, hogy a ChatGP meg miket tanácsol, mint egy pár ügyefelemnek egy DCC probléma kapcsán, hivatkozva égbe kiáltó ostobaságokra egy-egy fórumon.)
(#73404) diginewl válasza csíkosháTTú hozzászólására (#73402) Válasz Hé, 17:34
MesTTer! Ejha.
"Lehetne gondolkodni egy picit, mielőtt közzétesz bárki is ilyesmit."
Mint írtam, egyenes vágányszakaszon jó. Ha neki oda kellett - a szerzőnek -, akkor oda kitűnő lehet, sőt nekem is kitűnő, mert így egymás melletti futó vágányoknál is jól használható.
Más problémát nem látok rajta, nem tudom, mi más baj lehet vele.
Elköszönök.
(#73405) csíkosháTTú válasza diginewl hozzászólására (#73404) Válasz Hé, 22:57
A képen egy íves vágánymezőre építve látható.
Egyenesben lehet, hogy nem akad bele semmi, de nem venném tutira.
A kép alapján vajon hány modellező fogja nagy lelki nyugalommal beszerelni ívbe, (hiszen azt látja, hogy az úgy OK) és cefetül káromkodni az első próbamenet után?
Nem minden modellező van tisztában azzal, hogy a modellvasúti ívekben a mozdonyok/kocsik "kilógása" bizony nem éppen elhanyagolható tényező! Pl: mennyi olyan terepasztalt is láthatunk, hogy az alagútkapu egy relatíve szűk ívebn van, és rém aránytalan, hogy a 4 tengelyes m-wagen, vagy halberstadti, vagy Z-kocsi ne karcolja össze az oldalát?
Lapozás       80/80
Frissek
  2026. Ápr, 29. Sze
13:00:15
  Jelenleg 16 fő olvassa az oldalt
Hirdetés