Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
 
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » Szervó dekóder
Szervó dekóder
Témaindító: szuperman, idő: Ápr 25, 2011
Témakörök:

Lapozás   1/1
(#5711) szuperman hozzászólása Válasz Ápr 25, 2011
Hi all!

Nem tudja valaki ,hogy egy szervó vezérlő modul kivezetésére ráköthetek e két szervó motort?

Előre is köszönöm a segítséget.
(#5715) Frankye válasza szuperman hozzászólására (#5711) Válasz Ápr 25, 2011
Az a gyanúm, hogy nem - sajnos. Általában a vezérlőmodulok egy motor áramfelvételére vannak méretezve, ezért kettőnek az áramfelvétele túlterhelné. De majd jönnek a "profik" a témában, és megmondják a frankót.
(#19190) Fordítókorongos válasza Frankye hozzászólására (#5715) Válasz Júl 13, 2013
Szia!

Én már próbáltam 2 motorral egy kimenetet és tök jól működött, egyáltalán nem melegedett jobban.
Előfordulhat pl. egymással szembefordított váltóknál,hogy egyszerre célszerű állítani a csúcssíneket,olyankor jól jöhet és simán bírja, (szerintem nem is lehet baj belőle)!
Az elektronikájához nem értek,de azt tudom,hogy nem nagy az áramfelvétele a szervómotoroknak,a tekercses állítóműnek sokkal nagyobb áramfelvétele van,állításkor pislant a házak világítása, a szervónál pedig nem.
Ebben tévedhetek is,de próbáltam és működött rendben.
Jó modellezést! Üdv.:korongos
(#20880) etwg válasza Frankye hozzászólására (#5715) Válasz Aug 12, 2013
Nem egészen van ez igy. A szervomotorok állandoan "áram alatt vannak", és egy egy meghajto eleve több szervora van méretezve. A szervok +/- tápjai mindig egyszerüen párhuzamosan vannak kötve, csak a 3. kivezetés individuális minden szervohoz. ( elvileg azt is párhuzamosn lehetne kötni, ha két szervot akarsz egyformán mozgatni). A szervok elég széles tartományban vannak teljesitmény szerint, a meghajto áramkörök meg jobbára univerzálisak. Amugy ez csak a vasutmodellezésben okoz némi gondot´ mindenütt máshol a +/- egyenesen az akkukbol jön, igy ott azokat kell méretezni.
Szerencsére nekünk viszont a leggyengébb szervok is tul erösek. Igy nagyon kicsi a terhelés, amit akár félárammal is tudnak. Az igényesebb meghajtokon a szervok + polusa el van különitve a +5V-tol, ami a dekodért táplálja, igy a szervo áramigénye nem terheli a procit, igy semmi sem történik, ha túlterhelnéd az tápot ( tartalék meg van elég hiszen a szervonak csupán 6-7 V kell ,a mi tápjaink meg 12-20V-t adnak ( ebböl csinálnak 6-7 V-t).
Lapozás   1/1
Frissek
  2024. Ápr, 19. Pé
8:28:35
  Jelenleg 4 fő olvassa az oldalt
Hirdetés