Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
 
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » Csúszógyűrű
Csúszógyűrű
Témaindító: Zancot, idő: Nov 2, 2014
Témakörök:

Lapozás   1/1
(#39074) Zancot hozzászólása Válasz Nov 2, 2014
Sziasztok!

Új vagyok, de szükségem lenne a segítségetekre. A problémára próbálok megoldást találni, de sehol sem találok, ezért is gondoltam, hogy beírok ide is, még ha nem is kifejezetten modell vasúthoz tartozik.

Szóval a problémám a következő:
van egy platformom, amit forgatni szeretnék, de ezen is van egy motor. A platformot folytonosan, akárhányszor szeretném körbeforgatni, de egyszerű vezetékezésnél a platformon található (második) motor vezetékei előbb-utóbb elszakadnának.

Ide gondoltam, hogy egy csúszógyűrűt tennék. Az egész mérete kicsi kellene, hogy legyen (50mm vagy kisebb külső átmérő), illetve középen kellene egy "lyuk" hogy a platform rögzítése, kapcsolata az első motorhoz biztosítva lehessen.
(PWM vezérlésű motor a második, ezért 3 csatorna kellene a táp-föld-adat hármasnak).

Sajnos Magyarországon nem sikerült ilyen feltételek mellett találnom eddig semmit, külföldről pedig nagyon drága, meghaladja a büdzsét.

Tudnátok segíteni? Valamilyen megoldás? Valamilyen bolt, kisker, hasonló?

Kézzel ezt úgy érzem nagyon bizonytalan lenne.

Válaszotokat, segítségeteket előre is köszönöm!

Zancot
(#39075) etwg válasza Zancot hozzászólására (#39074) Válasz Nov 3, 2014
Légy üdvözölve!

Veszel egy filléres 6,3 mm- jack dugot meg foglalatot hozzá sztereoban és egyböl van 3 forgatos kontaktusod. Régi telefonközpontokban 4 polusu dugok is voltak, de ma aligha találsz ujat, az öregekröl meg hiányzik az aranyozitt felület).
( sajnos a leirásodbol más nem derül ki, ami viszont gyanus, hogy ilyen gyürüs kontaktuson adatot átvinni nem lesz leányálom - azaz arra más megoldást kell kitalálnod ( induktiv, optikai stb. Kontaktusmentes átvitel kell)
Lapozás   1/1
Frissek
  2024. Márc, 28. Csü
22:26:46
  Jelenleg 18 fő olvassa az oldalt
Hirdetés