Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » TT klubtopic
TT klubtopic
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:

Lapozás       444/444
(#73377) etwg válasza gmarc hozzászólására (#73376) Válasz Ápr 15, 2026
Más motor van benne. Az ujabb vasmentes motorok egész más PWM jeleket igényelnek mint a hagyományos motorok.
(#73378) gmarc válasza etwg hozzászólására (#73377) Válasz Ápr 15, 2026
Értem, köszi. És honnan lehet tudni, "mi a jó neki"?
(#73383) etwg válasza gmarc hozzászólására (#73378) Válasz Ápr 15, 2026
Ezt már kideritetted, hogy az a ROCO nem jo. Ha értesz egy kicsit az elektronikához, csinálj egy primitiv PWM generátort ( pl 1 NE 555 meg egy meghajto fokozattal). Ott szabadon tudod változtani a PWM frekijet és meg kell találni a megfelelő frekit. Esetleg elmész Csikos barátunkhoz, nála a mühelyben biztos minden megvan ehhez.
(#73391) csíkosháTTú válasza gmarc hozzászólására (#73376) Válasz Ápr 18, 2026
Ezt árammérés nélkül, távolról nem lehet megmondani. Kétlem, hogy más motor lenne benne, de az MTB-nél semmi sem biztos, még az ellenkezője sem.
Esetleg egy műhely látogatás, hogy kiderítsük?
(#73392) csíkosháTTú hozzászólása Válasz Ápr 18, 2026
Korábban szemeztem a PIKO TT BR83.10-zel. Mert nekem teszik, hiába nem egy bevált konstrukció volt anno a DR-nél. Aztán egy Tillig BR86-t szereztem be helyette.

Most van a műhelyben javításon egy BR83.10-s. Ahogy elnézem a kaszni alatti műszaki tartalmat, jól döntöTTem...

Kezd a PIKO VEB-sedni, sajnos... Mondjuk TT-ben mindig is elmaradt a Tillig-től, a ROCO-tól, az Arnold-tól, és a hajdani Kühn-től. Hogy a Gützold-t már ne is említsem.
(#73418) M298 hozzászólása Válasz Máj 6, 2026
2026.05.14-én 16 órától mödellvasúti találkozó, beszélgetés. Én nem veszek részt, vidéken születésnapomon leszek. Baumli Zoltán nyit és zár. Kellemes beszélgetést!
(#73419) csttom válasza M298 hozzászólására (#73418) Válasz Máj 6, 2026
Még sok boldog születésnapot, érezzétek jól magatokat.
(#73420) Frankye válasza M298 hozzászólására (#73418) Válasz Máj 6, 2026
Isten éltessen sokáig!
(#73425) Doki51 hozzászólása Válasz Kedd, 12:21
Szép napot mindenkinek! Az Urak véleményét szeretném kérdezni a Trainkontroller programról - a bronz változatról. Most szembesültem azzal ténnyel, hogy Freiwald úr leállítja a forgalmazást és a fejlesztést - honlapjuk szerint. Addig még lehetne vásárolni, de nem tudom mi lesz utána, a jelenlegi verzió “örök életü”- nek tekinthető ezek szerint? Mi az Urak véleménye, érdemes még belevágni? Vagy esetleg mit ajánlanak helyette? Mindenki segítségét köszönöm, bíró
(#73426) sunocske válasza Doki51 hozzászólására (#73425) Válasz Sze, 8:37
Gyorsan megnéztem én is a honlapot, ott azt írja, hogy:

"2026. június 30-án a termékeink licenszeinek eladását végleg befejezzük.

- A fenti dátumtól a termékek eladása - a viszonteladóknál is - befejeződik.
- Azok a felhasználók, akik szeretnék megvásárolni a teljes verziókat, vagy a már meglévő szoftvereiket frissíteni (pl. bronzról goldra vagy 10-es verzióról 11-re stb.) vagy bővíteni (pl. Collection) szeretnék, a fenti dátumig megtehetik.
- A 11-es a legmagasabb megvásárolható verzió.
- A meglévő vagy a fenti dátumig megvásárolt licenszeket a bezárás nem befolyásolja. A licenszek a jelenleg hatályos feltételekkel továbbra is használhatóak maradnak. Vonatkozik ez a 7-estől a 10-es verzióig valamennyi termékre.
- A termékek letöltésére 2026. augusztus 31-ig lesz lehetőség.
- A fórum továbbüzemeltetésével kapcsolatban még nem született döntés. Minden lehetséges, a teljes megszűntetéstől a korlátozott hozzáférésen, csak olvasható formátumon át a teljeskörű üzemeltetésig minden elképzelhető."

Kiemeltem a lényeget
(#73427) Doki51 válasza sunocske hozzászólására (#73426) Válasz Sze, 13:42
Köszönöm. Ezt én is többször megnéztem, és próbáltam értelmezni a magam számára. A jelenlegi feltétel szerinti működtetés azt jelenti: 1. Ha jól tudom folyamatos internet kapcsolat biztosítja a “ kulcsot” , ez továbbra is így marad? 2. A szervizelés megoldása program hiba esetén. Pl egy működés közbeni hirtelen áramszünet után ha valami fellép, ki segít, lesz elérhető szervizük?
A funkció bővítés számomra nem annyira fontos, mert nincs nagy “asztalom” (1,5x2,5 m)
Maga a program tetszik nekem, csak hosszabb távú üzemeltetését nem látom biztosítottnak (nem vagyok számítástechnikai ember, csak felhasználó).
Ezért kérem/kértem szakemberek véleményét, akik már régóta használják a programot. Mégegyszer köszönöm bíró
(#73428) Gabi válasza Doki51 hozzászólására (#73427) Válasz Sze, 19:09
Szerintem lehet itt más probléma is, esetleg majd az operációs rendszered (Win) miatti frissítéseket hogyan kezeli le a megvásárolt szoftvered, foglalkoznak-e veled a továbbiakban bármilyen probléma esetén.
"A fórum tovább üzemeltetésével kapcsolatban még nem született döntés. Minden lehetséges, a teljes megszűntetéstől a korlátozott hozzáférésen, csak olvasható formátumon át a teljeskörű üzemeltetésig minden elképzelhető."
Nekem ez a kijelentés is elég fura, én egy ilyen után nem bíznék meg bennük, nincs semmiféle garancia vagy ígéret a jövővel kapcsolatosan. Bár ez is olyan dolog, ha meg ígérnek bármit, aztán nem teljesül, mit tudsz tenni?
(#73429) Doki51 válasza Gabi hozzászólására (#73428) Válasz Sze, 20:34
Pontosan leírtad a dilemmámat. Sejtelmes, semmit nem mondó/ vállaló mondatok. Bennem az is felmerült, hogy esetleg valamilyen háttér üzlet zajlik az eladásról. Majd kiderül, talán.
De a lényeg: melyik program ajánlott akkor?
Szép estét bíró
(#73431) Gabi válasza Doki51 hozzászólására (#73429) Válasz Szo, 21:11
Nem szeretném válasz nélkül hagyni a kérdésed, bár válaszolni nem tudok.
Én analógban utazom, így ajánlani nem tudok programot. Ahogy hirtelen ránéztem a kínálatra, volt egy magyar(nak tűnő) program is. Nekem azonban a fentebb is említett okok miatt, fenntartásaim vannak mindenféle szoftveres dologgal, ha bármi problémám van, kihez fordulhatok és milyen segítséget kapok. Amikor egy egyszerű nyomtató beüzemelése is lassan pilótavizsgás egy régebbi Windows alá, pedig nagy nevű gyártócégek vannak a háttérben, akkor egy ilyen szűk szegmensben mit várhatok.
No, de hogy legyen mondanivalóm is, nem tudom létezik-e ilyen, de én lehet egy "szabadfejlesztésű" vagy közösség által fejlesztett programot keresnék, ott a támogatás nagyobb tud lenni, az egyik napról a másikra való megszűnésnek kisebb az esélye.
(#73432) Doki51 hozzászólása Válasz Szo, 21:15
Elküldés közben eltűnt egy kérdésem, ezért megismétlem. Ha kétszer jelenne meg, elnézést kérek.
Ismeri/használja valaki az iTrain-t? Mi a vélemény róla? Olvasgatom a német leírást, eléggé hosszú, részletes. Szerintem hasonló a TC-hez. Néztem egy német chat oldalt, ott először nem dicsérték, később jónak mondták.
Rocrail-t is néztem. Számomra nagyon bonyolultnak tűnt, nagyobb számítástechnikai tudást igényel az enyémnél. Több oldalt olvastam, videót néztem (Fűtőház pl.). Erről mi a Tisztelt Társaság véleménye? Gondolom, egy “szóbeli” magyarázat után lehet más lenne a véleményem. Koszonom bíró
(#73433) Doki51 válasza Gabi hozzászólására (#73431) Válasz Szo, 21:21
Köszönöm. Az előző hozzászólásomban emlegetett Rocrail ilyen program. Nézegettem, de nem tudtam eddig “megbarátkozni” vele. Ha lenne egy részletesebb leírás talán könyebb lenne. Mát az indítása sem tűnt egyszerűnek nekem. Valószínűleg bennem van a hiba. Mégegyszer köszönöm szép estét/hétvégét, bíró
(#73434) Gabi válasza Doki51 hozzászólására (#73433) Válasz 21:12
Sajnos mindennek ára van, a Rocrailnak ez.
Viszont ha jól olvastam, az iTrainnak van 2 hónapos ingyenes próbaverziója, azt akkor érdemes lehet kipróbálni, aztán majd kiderül, hogy mennyire használható.
Lapozás       444/444
Frissek
  2026. Máj, 17. Vas
23:10:59
  Jelenleg 7 fő olvassa az oldalt
Hirdetés