Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
 
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » Modellek beszerzése, boltok, típusok
Modellek beszerzése, boltok, típusok
Témaindító: mammut, idő: Aug 30, 2010
Témakörök:

Lapozás       3/7    
(#8311) nohab 74 hozzászólása Válasz Ápr 4, 2012
Valaki tud mondani valamit a Modellvasút-centeről (1103 Budapest,Sibrik Miklós ut 30)vasútmodell szakkereskedésröl
(#8312) Frankye moderátori válasza TTomi hozzászólására (#8305) Válasz Ápr 4, 2012
A hirdető hozzászólást kivettem.
(#8313) vasasgabri válasza nohab 74 hozzászólására (#8311) Válasz Ápr 4, 2012
Szia!
Konkrétan mire gondolsz? Már voltam többször is nekem tetszik, nem olyan nagy de azért sok minden van. Készleten kevés dolog van inkább megrendelésre dolgoznak.
(#8314) nohab 74 válasza vasasgabri hozzászólására (#8313) Válasz Ápr 5, 2012
Konkrétan arra gondoltam milyen az áru készlet,az eladok.Mert sajnos volta Budapesten olyan boltba ami nagyon nem jött be nekem. Az eladó nagyon nyögve nyelősen szolgált ki igaz szombat volt de aki 180km utazik hogy modellvasút boltba vásároljon nem erre számít.
(#8318) vasasgabri válasza nohab 74 hozzászólására (#8314) Válasz Ápr 5, 2012
Szia!
Mivel messziről jössz mindenképp telefonon beszéld meg velük mit szeretnél venni mivel raktáron nem sok mindent tartanak, és nagy részét külföldről rendelik meg előjegyzéssel. Az eladók kedvesek, beszédesek de nem mindenki tud 100%-ban segíteni. (Ez most nem lehúzás volt csak gondolom más területen dolgoztak előtte.) FLEISCHMANN és a ROCO termékeket részesítik előnyben H0,TT,N, méretek vannak leginkább. Igényes jó kiegészítőket árulnak. Szerintem elég jó kis bolt.
(#8319) nohab 74 válasza vasasgabri hozzászólására (#8318) Válasz Ápr 5, 2012
Szia!
Köszi az infót.Mert az e havi indóházban olvastam a hirdetésüket meg hogy lesz webshop is
(#8389) Taurus1047 válasza nohab 74 hozzászólására (#8311) Válasz Ápr 21, 2012
Heló! Egyértelműen Medikert javaslom nem sokszor szoktam járni mert mostanság a büdzsé nem engedi de a kiszolgálás eddig mindig kellemes volt és neten regelve le lehet foglalni az adott terméket. Így nem mész puszira. Sőtt telefonon is kézségesen segítettek.
(#8391) nohab 74 válasza Taurus1047 hozzászólására (#8389) Válasz Ápr 22, 2012
Szia! Én inkább webshopon keresztül vagy a vasútmodellnemperem keresztül szoktam vásárolni meg a MISKOLCI BÖRZÉN Bővebben: Link. Budapesten csak akkor meggyekbe modellvasút boltba ha nyaralni megyek vagy a testvéremet látogatom meg. Amúgy egyetértek veled de azért M&H se rossz meg a zzemoki is jó. De én még a BIG-BOY-is 2040 Budaörs, Károly K. u.52. Bővebben: Link ajálom
(#8511) PikoDCC hozzászólása Válasz Jún 5, 2012
Sziasztok. Hol lehet rendelni bármiféle trainmodules terméket vagy árát megnézni mert sehol sem találom?
(#8517) Frankye válasza PikoDCC hozzászólására (#8511) Válasz Jún 7, 2012
Rendelni az oldalukon keresztül lehet - legjobb tudomásom szerint -, de az árakról nem tudok semmit mondani Neked. Írj e-mailt, biztosan válaszolnak.
(#8519) PikoDCC válasza Frankye hozzászólására (#8517) Válasz Jún 7, 2012
Köszi, majd ha biztos vagyok benne hogy mit szeretnék akkor majd írok nekik.
(#8520) PikoDCC hozzászólása Válasz Jún 7, 2012
Most nézegettem amerikai mozdonyokat mert nekem tetszenek valamennyire és most találtam hozzá kuplungot is végre és ráadáúl még nem is drága Bővebben: Link
(#8605) mammut válasza PikoDCC hozzászólására (#8520) Válasz Jún 24, 2012
Én EZ-mate és Kadee kapcsolókat használok az amerikai modelleimhez.
(#8807) dorka hozzászólása Válasz Szept 11, 2012
Sziasztok!

***

Vasút 002.jpg

Vasút 003.jpg

Vasút 012.jpg
 
(#8808) Frankye moderátori válasza dorka hozzászólására (#8807) Válasz Szept 12, 2012
Kedves Dorka!
Az oldalnak van apróhirdetési részlege, kérlek, ott tedd fel az ajánlatodat!
Az e-mail címedet viszont SOHA, SEHOVÁ ne írd ki nyíltan, hacsak nem szeretnél mindenféle, kéretlen levelek garmadával találkozni a postafiókodban, ui. a spammerbotok erre vadásznak.
(#9261) Stoonee hozzászólása Válasz Okt 6, 2012
Sziasztok!

Tud valaki itthoni, Budapesti boltban, vagy egyébb módon eladó Amerikai stílusú mozdonyt TT méretben?

Köszi!
(#9264) csíkosháTTú válasza Stoonee hozzászólására (#9261) Válasz Okt 6, 2012
Amerikai témájú TT modell eleve nem nagyon van, így szerintem idehaza erre az esély = 0
(#9289) Stoonee hozzászólása Válasz Okt 7, 2012
És akkor vajon honnan tudnám beszerezni?
Na meg az örök kérdés hogy honnan lehet olcsón mozdonyhoz, vagonhoz jutni, mert az itthoni boltok veszedelmes árakkal dolgoznak...
(#9290) etwg válasza Stoonee hozzászólására (#9289) Válasz Okt 7, 2012
Ilyenben ne nagyon reménykedj.
Az amerikai TT modellek, ha egyáltalán elöfordulnak sehol sem olcsok, és sehol sem kaphatók olyan formában mint a többi modell.
Az egy szük kör, ahova ha sikerül bejutnod, akkor az árakról még beszélni sem illik.

http://www.goldcoastrailway.com/product.html
(#9294) Stoonee hozzászólása Válasz Okt 7, 2012
Köszi a linket!
Amiket eddig néztem azok számomra teljesen kultúrált áron vannak, ahhoz képest amilyenek és amik.

Viszont az olcsó vagon és mozdony kérdést már általánosan teTTem fel TT ügyben. Mindenféle mozdony és vagon érdekel, még roncsok is mert elkezdtem foglalkozni szerelgetéssel is, szervizeléssel is .
(#9295) etwg válasza Stoonee hozzászólására (#9294) Válasz Okt 7, 2012
Ilyen célokkal jobb mindenféle börzéket, bolhapiacokat (akár elektronikus formában is) figyelni.
Ott ráakadhatsz olcsobb modellekre illetve részeikre.
A szomszédos országokban (Ausztria, Szlovákia, Csehország, Németország) van néhány un. secondhand shop, ahol használt modellek között válogathatsz és egyezhetsz meg az árakban. Sok helyen a magyar modellek kisebb becsben vannak, igy jobb árat tudsz elérni, mint odahaza.
Természetesen ez forditva is érvényes.
(#9303) Frankye válasza Stoonee hozzászólására (#9289) Válasz Okt 7, 2012
Egy másik lehetőség (irány), ha átépítesz. Veszel egy olcsóbb szerkezetet, ami méretében megfelel, ez lesz az alap/donor.
Ezután "bármiből" (fa, fém, műanyag, ad absurdum: papír) elkészíted a mérethelyes kasztnit, majd ezt körbeöntöd (kívülről) forma-szilikonnal. (Ez egy olyan anyag, amely "konyhaidejében" folyékony, de ahogy köt, olyan lesz, mint a gumi. Ez azért jó, mert így könnyen levehető a mintáról.)
A következő lépés, hogy a minta belsejét is megformázod, ugyan ebből a formagumiból, ügyelve arra, hogy elférjenek a belsejében a motor és az erőátviteli szerkezet, meg a többi "apróság".
Ha ez is "megkötött", akkor a kettőt gombostűkkel a "lyukakon" (pl. ablak, szellőzők) keresztül rögzíted egymáshoz, hogy a kasztni vastagságát megadd, majd a köztes részt kiöntöd műgyantával.
Hogy ez miért jó, ti. hogy ennyit "szenvedni" vele? Nos, két okból:
Egyrészt: Lesz egy olyan mintád, amely többször is felhasználható öntésre, és így egy típusból akár több darabod is lehet, másrészt ráállhatsz a "gyártásra" is, másoknak, pénzért. (Így legalább valami visszajön a ráfordított energiából, anyagból, egyebekből.)
(#9315) Stoonee hozzászólása Válasz Okt 7, 2012
Köszi a javaslatokat!
Börzékre és bolhákra sajnos időhiány miatt nem tudok kijárni, na meg nem is sokat ismerek, mert eddig nem volt miért kijárnom ilyen helyekre. A Láng börzéről pedig azt hallottam hogy drága, olcsóbb a net.
Jelen pillanatban egy-két ilyen saját gyártós üzleten már túl vagyok ami nem jött, be. Ez pedig a régi BTTB típusú nyitott tehervagonba való szén imitáció készítése. Vitték is egy darabig, de nagyon nyomott áron csak. A másik pedig Br130-ashoz való fenéksúly készítése öntőgyantából és mielőtt jönne a kérdés megoldottam azt is hogy meglegyen a súlya egy kis trükkel.
Már gondolkodom én is ilyen vagon kasztnik készítésén, de számomra ez a sylikonos forma készítés gubancos út. Nehézkes és csak pár darab mintára használható, ráadásul a minőséget sem adja vissza. Személy szerint G27-el szoktam dolgozni és magát a negatívot is abból készítem, ami igy akár több százszor is felhasználható, javítható, újrahasznosítható. De ebből minimum2x5kg kell venni és kilója 3000.- körül mozog ÁFA nélkül.
(#9316) Stoonee hozzászólása Válasz Okt 7, 2012
Annyit még titokban elárulok, hogy jelenleg mint faminta és öntőminta készítő dolgozom!
(#9317) etwg válasza Stoonee hozzászólására (#9315) Válasz Okt 7, 2012
A világ kisszériás gyártoinak jelentös része eléggé elégedett a szilikongumi (RTR) tulajdonságaival és még fémet is rendszeresen öntenek ilyenbe (többek között ékszerészek is).
Föleg az amerikai kisszériás modellek jelentös része készül ilyen technologiával. Nem olcso ott sem.
Pl. a északi szomszédoknál szinte valamennyi kisszériás modell igy készül.
(#9321) Stoonee hozzászólása Válasz Okt 7, 2012
Hát igen. Csak nem mindegy a darabszám és nem mindegy a formula. Annyit elmondok, hogy pl. a Csalagútban közlekedő szerelvényekhez többek között a fékpofákat itt Magyar országon készítették a mintáinak elkészítésében személyesen is részt vettem. Ezt azért véletlenül se okoskodásnak vedd, csak van egy "pár" éves rálátásom az öntőminta, minta készítésre.
Faminta, fém minta, fröccsöntőminta, gépi, kézi minta, sylikon minta, gumi minta.
És tényleg jó lehet egy két darabhoz, de ha százas tételben akarsz előállítani ahhoz már "gyanta" minta kell, nagyobb tételhez pedig fém minta.
(#9322) masTTertape válasza csíkosháTTú hozzászólására (#9264) Válasz Okt 7, 2012
Szia Stoonee,
TT méretű, amerikai modelleket egy hónapja Leunában láttunk. Nézd meg az útról készült filmet és ott pár mp-re látható a stand és a felhozatal. Amúgy nem rossz, de nekem nem a kedvencem.

Egyéb alkatrész ügyben felejtsd el a hazai beszerzést. Használtpiaci áron kapsz csak olyan bontandó és rom mozdonyokat, amiket külföldön eldobnak, de itthon még anyagi hasznot remélnek belőle. Éppen ezért csakis külföldről szabad ilyesmit beszerezni. Ha érdekelnek a részletek, akkor keress meg, mert én is sokat foglalkozom felújítással, szervizeléssel. Bár nem egyszerű szakma, de csodálatos eredményeket lehet elérni vele.
Üdv: Mt
(#9323) etwg válasza Stoonee hozzászólására (#9321) Válasz Okt 7, 2012
Nem akarlak nagyon cáfolni, de néhány formából több mint 100 darabot öntöttem már le (én is nagyon régen kezdtem, amikor az öntö szilikon még stratégiai nyersanyag volt és nem volt könnyü hozzájutni).
Ma minden jobb bolt több fajtát kinál - a piros szinübe gond nélkül lehet fémet is önteni.
Nekem van egy tulnyomásos edényem is, amivel a légbuborékokat lehet kinyomni az epoxyból.
Amiket önteni szoktam azok forgovázmaszkok, mindeféle aproságok, kiegészitések, pl. egy fémböl készült sima felületü mozdonyra igy öntöttem rá valamennyi ajtot meg szellözöt.
(#9327) Stoonee hozzászólása Válasz Okt 7, 2012
Üdv MasTTertape, hol tudom megnézni azt a filmet?
A szervizelést még csak most kezdtem, de apu műszerész és trafószerelő, így tanultam valamit tőle és 4 mozdony felújításán túl vagyok már, ezért is szeretnék ilyesmivel foglalkozni. Hol, hogy tudok veled kapcsolatba lépni? Érdekelne, mert így szerintem könnyebb és jobb gyarapítani a gyűjteményem és ráadásul olyanok lesznek amilyeneket én szeretnék, képzelek el.


etwg: Végre valaki aki tényleg ért is hozzá és tudja miről beszél. A sylikont mindig is utáltam használni, csak ahol kötelező ott használom, de ez az egyéni beállítottságom miatt van. Lehet igazad van, de én akkor is nem szeretem.
Az epoxyra pedig allergiás vagyok ami kifejezetten rossz dolog ebben a szakmában.....
(#9329) etwg válasza Stoonee hozzászólására (#9327) Válasz Okt 7, 2012
Nézd amennyiben kizárod ezen anyagok használatát nem sok lehetöséged marad.

1. méregdrága forma müanyag öntéshez
2. komoly felkészültség és sárgaréz vagy alpakka rézmodellek maratása, majd összeépitése
3. Papirmodellek készitése.

Mind a 3 technologia nagyon jo eredményt ad, de nagyságrenddel igényesebb valamilyen szempontból mint az RTR meg az epoxy.

De ezt neked kell eldöntened.

Veriték nélkül nem szokott eredmény jönni.
(#9331) Stoonee hozzászólása Válasz Okt 7, 2012

Köszi! Ezekkel nagyjából egyet is értek.
Egyenlőre megpróbálom MasTTertape-el összehozni a külföldi behozatalt és akkor meglátom hova fejlődik a gyűjteményem. Közben pedig öntögetem a magam kis dolgait.
(#9373) masTTertape válasza Stoonee hozzászólására (#9327) Válasz Okt 8, 2012
Szia,
Úgy emlékszem, hogy mi már leveleztünk valaha, ezért hittem azt, hogy ismersz.
Mindegy. Bár a honlapom elég egyszerűen felfedezhető: masTTertape
És itt van a klubhonlap is, ahol első oldalon rátalálsz a filmre: B.TT.B. klub hivatalos honlapja

Minden más elérhetőségem (ha a honlapokon nem lelnéd meg) a nevem alatt.
(#9390) Stoonee hozzászólása Válasz Okt 8, 2012
Oké, akkor megvagy, gyanúm nekem is volt, de az nem ma volt! Ha jól emlékszem vásárlás ügyében vettük fel a kapcsolatot?
A honlapod felfedeztem tegnap este, csak már lelkierőm nem volt írni.
Azt hiszem ma este gyerekfürdetés után írok, mert most éppen a fejemet püfföli játék gyanánt.
(#9432) Frankye válasza Stoonee hozzászólására (#9316) Válasz Okt 9, 2012
Idézet:
„jelenleg mint faminta és öntőminta készítő dolgozom!”
Jaaaa.... Hát így könnyű!
(#9433) Frankye moderátori válasza Stoonee hozzászólására (#9390) Válasz Okt 9, 2012
Stoonee!
Ha valakinek a hozzászólására válaszolsz, akkor légy szíves, a "Válasz" linkre kattintva tedd, úgy nem folyik össze, kinek írod.
Köszi!
(#9521) etwg hozzászólása Válasz Okt 10, 2012
Van egy jo hirem:

Lehetöség nyilt a (Mk48, D7, Mk45 vagy L45H) mozdony legyártására (H0e Csehmodell) a visöi erdei vasut szineiben:
Akit érdekel, akár itt is jelentkezhet.

Egyszeri kiadás, és csak annyi készül, amennyi megrendelés beérkezik.

CFF 87-0036a.JPG
 
(#9537) Stoonee válasza Frankye hozzászólására (#9432) Válasz Okt 10, 2012
Annyira nem, sőőőt néha nagyon szivatós meló!
De élmény az tuti!
(#14704) jumo31 hozzászólása Válasz Márc 5, 2013
sziasztok!

Szeretném a segítségetek kérni, sínszigetelő témában...
Keresek régi Piko U profil sín kötésszigetelést, de nen tudom egyáltalán ez még kapható???
Tudtok valami alternatívát U profil szigetelésre?
Nagyon szépen köszönöm az ötleteket!
üdv
(#14706) M298 válasza Frankye hozzászólására (#9303) Válasz Márc 5, 2013
Csatlakozom a saját gyártási javaslathoz. nekem igényem volt 661-es Kennedyre. BR 130-as alvázból a képen látható mozdony sikeredett. Én meg vagyok elégedve a munkával. Modellező baráti kőr tagjai készítették a rézmaratott géptér ajtókat, felirat és a sárga speciális oldalsáv vizes matrica lesz. Tulajdonképpen amerikai gép.

661 készülőb...jpg

661 készülőb...jpg
 
(#14715) etwg válasza jumo31 hozzászólására (#14704) Válasz Márc 5, 2013
Aránylag egyszerü a dolog. Régebben lapos fogpiszkáló vastagabb részéböl vágtam le egy megfelelö darabot. Késöbb megfelelö vastagságú müanyag lapból vágtam ki ilyen kb. 15 mm hosszu csikokat. Ezeket egyszerüen be lehet dugni a kalapsin belesejébe és igy simán megtartják a nyomtávot.
(#14733) jumo31 hozzászólása Válasz Márc 6, 2013
sziasztok!

Én a sínkötés szigetelés témájában szeretném kérni a segítségeteket.
Piko U profil sínekhez keresek szigetelő sínösszekötöt.
Cikkszám: 5/6841
Esetleg alternatív megoldásokat tudnátok mondani?
Hálás köszönet!
(#14765) Frankye moderátori válasza jumo31 hozzászólására (#14733) Válasz Márc 7, 2013
Egyszer is elegendő feltenned a kérdést. Ha valaki tud rá válaszolni, akkor fog is, légy nyugodt.
Köszönöm.
(#14766) jumo31 válasza Frankye hozzászólására (#14765) Válasz Márc 7, 2013
Húúú, elnézést kérek Mindenkitől!!

Az először feltett kérdésnél elszállt a gépem, másnap meg valamiért nem találtam meg... azt hittem nem ment el...

Figyelmetlen voltam, bocsánat!
(#14770) Frankye válasza jumo31 hozzászólására (#14766) Válasz Márc 7, 2013
Semmi gond, előfordul.
(#15641) csabiapa hozzászólása Válasz Ápr 2, 2013
Sziasztok !

Segítséget szeretnék Tőletek kérni. A terepasztalom eléggé "méretes", számos váltó van rajta, és persze ebből adódóan nemigen látom őket. Ezek vezérlés problémáját, illetve a vágányok foglaltság érzékelését igyekszem megoldani. Tudnátok nekem javasoni olyan komplex megoldást amelyikkel orvosolni tudnám ezt? Gondolok olyanokra mint pl. Commander pályapult. Volt szerencsém látni többek között a hamburgi megaoldást is. A pálya méretei miatt talán ez lenne a megoldás, esetleg ha tudnátok ilyen komplex egységet is javasolni.
Előre is köszönöm.
(#15644) etwg válasza csabiapa hozzászólására (#15641) Válasz Ápr 2, 2013
Ez igy tul meredek.

Van rengeteg kész megoldás, ha van rá pénzed majd felsoroljuk. Ha magad is tudsz ezt azt késziteni (nem tudjuk) akkor megint más megoldások kellenek.
A terepasztal vezérlés topikban láthatod az én detektoraimat.
(#15739) FriTTz hozzászólása Válasz Ápr 6, 2013
Üdv, esetleg van valakinek egy eladó TT V36-ja?
(#15741) bcs szgab válasza FriTTz hozzászólására (#15739) Válasz Ápr 6, 2013
Üdv!
A TT-s topicban biztos van valakinek.
(#15744) csíkosháTTú válasza FriTTz hozzászólására (#15739) Válasz Ápr 6, 2013
Van!
(#15749) FriTTz hozzászólása Válasz Ápr 6, 2013
Remek, ha közben nem esik a nyakamban egy valahonnan akkor majd megpróbálok eljutni egy klubnapra és megbeszéljük.
Lapozás       3/7    
Frissek
  2024. Máj, 02. Csü
17:22:30
  Jelenleg 27 fő olvassa az oldalt
Hirdetés