|
TT klubtopic
|
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:
|
|
(#53255) hoTTo válasza hoTTo hozzászólására (#53244)
|
Válasz •
|
Szept 22, 2016 |
|
Az előző hozzászólásom már nem érdekes. Sajnálom, hogy 2 napra lefagyasztottam vele a lelkesedéseTTeket!  |
(#53256) róbertke válasza hoTTo hozzászólására (#53255)
|
Válasz •
|
Szept 22, 2016 |
|
|
(#53263) masTTertape válasza hoTTo hozzászólására (#53255)
|
Válasz •
|
Szept 23, 2016 |
|
Miért? Sikerült találnod, vagy letettél a tervedről?
Gondolkodtam, hogy írjak neked, mert elvileg van valahol ilyen készletem, sőt még bontatlan eredetiben is, illetve egy nagy rakás házalkatrész ömlesztve, amiből akár ki is lehetne mazsolázni, de most épp nem tudom, hogy hova raktam itt a házban.  |
(#53265) hoTTo válasza masTTertape hozzászólására (#53263)
|
Válasz •
|
Szept 23, 2016 |
|
Én is házalkatrészek között turkáltam, és találtam mást ami jó lesz e helyett. Egész csomagot nem akartam venni, mivel csak ez az egy nagy gyárépület kell belőle. Egyébként két ilyen készletem van, ezek fel is lesznek használva. Gyerek koromban a benne lévő kicsi sárga raktár volt a kedvenc épületem a terepasztalon.
Már csak idő kellene, hogy Temora el is készüljek a nagy művel...  |
(#53267) masTTertape válasza hoTTo hozzászólására (#53265)
|
Válasz •
|
Szept 23, 2016 |
|
Az idő nagy ellenség nálam is....
De legalább már működik a TS pálya. 
Sajnos terepezésre most nem gondolhatok, mert Gabitó bejárati váltókörzete is teljesen átalakul.
|
(#53300) G.F. Rákoskeresztúr hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 24, 2016 |
|
Hát kollégák, ilyen lett lemázolva! 
Még az ütközőket ki kell majd javítanom, mert a nagy sietségbe nem néztem utána, hogy a 235-ösnek téglalap alakú az ütközőtányérja. 
Elméletileg a gépezet digi üzemben már működőképes lenne, úgy hogy a reményeim szerint a Temofeszten, ha minden jól megy, lehetőséget kap egy kis nyúzásra, próbázásra. |
|
(#53306) masTTertape válasza G.F. Rákoskeresztúr hozzászólására (#53300)
|
Válasz •
|
Szept 24, 2016 |
|
|
(#53307) csíkosháTTú hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 24, 2016 |
|
Hogy én is mutassak egy kis újdonságot...
ROCO Ludmillát DCC-ben nyúzó kollégáknak egy kis tuning panel.
- LED világítás, nagyobb fényerő.
- A zárfényeket külön lehet választani tartalék funkciókra a megfelelő dekóderrel (Tran, ZIMO, Kühn 045).
- Nagyobb a hely a dekodernek, így a hosszabb hengdekoderek könnyebben beszerelhetőek.
- A cserepanel illeszkedik a modellhez, semmit nem kell reszelgetni, vagy átvariálni a modellen, csak ki a régi, be az új.
|
|
(#53309) angyal.marci hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 24, 2016 |
|
És akkor már én is mutatok valamit  Varga Zsombi által festett, első modell, ami a kezem alól kikerült. Kap most PeHo kinematikát, majd megy vissza feliratokért és lakkért, utána beragasztom az osztott ablakokat, a telit meg ki kéne marni CNC géppel...
Feri, nagyon szép munka a mozdony! |
|
(#53313) G.F. Rákoskeresztúr válasza angyal.marci hozzászólására (#53309)
|
Válasz •
|
Szept 25, 2016 |
|
Marci!
A jobb oldali ajtó ablaka szándékosan kisebb, mert nagyon feltűnő!? |
(#53316) angyal.marci válasza G.F. Rákoskeresztúr hozzászólására (#53313)
|
Válasz •
|
Szept 25, 2016 |
|
E kocsi esetében voltam olyan pofátlan, hogy azt mondtam az ajtóra hogy "jó lesz ez". Magamnak csináltam, most már így marad. Csinálok majd normálisat is, de most rengeteg más projektem van. Pl a Schlierennél már nagyon figyelek minden apró részletre. |
(#53319) reszelozsir válasza G.F. Rákoskeresztúr hozzászólására (#53300)
|
Válasz •
|
Szept 26, 2016 |
|
Lengetem a kalapom és közben lélekben kezdek elszakadni a BR110-től
|
(#53320) masTTertape válasza angyal.marci hozzászólására (#53309)
|
Válasz •
|
Szept 26, 2016 |
|
Marci,
Azon az ablakon még most, így festés után/közben is lehetne alakítani, már csak azért is mert ismered a modellező mondást: jól ugyanannyi idő megcsinálni, mint rosszul. 
Kár ezt a majdnem kész, szépen lefestett modellt ennyiben hagyni.
Üdv, Gábor |
(#53322) angyal.marci válasza masTTertape hozzászólására (#53320)
|
Válasz •
|
Szept 26, 2016 |
|
Az a helyzet hogy nem ismered az ajtó konstrukcióját, és azt hiszed, hogy nincs benne ablak. Pedig van! Az ajtó úgy néz ki, hogy külsején 0,3 mm sztirol, alatta kb 0,6-os átlátszó műanyag lap, ami egyben az ablak is. A 0,3 mm sztirol egyedül nem elég ajtónak ugyanis, és így akkor a speckó ablak kérdése is meg van oldva. Festéskor ki lett maszkolva, így hát megoldott az egész. Tudom, ez a kocsi ilyen formán el lett rontva, de hát valahol el kell kezdeni. Ha egyből tökéleteset csinálok, hova fogok fejlődni?  |
(#53323) M298 válasza angyal.marci hozzászólására (#53322)
|
Válasz •
|
Szept 26, 2016 |
|
Bocs a megjegyzésért, de Gábornak teljesen igaza van. Legalább egy jármű ugyanazon oldalán legyen azonos az ablak. A jobb oldalit lehetne nagyobbítani szinte festékkárosodás nélkül. Nincs lelakkozva, feliratra vár. Ha nem fogadod meg az ilyen tanácsokat, akkor ne is mutogasd. |
(#53325) angyal.marci válasza M298 hozzászólására (#53323)
|
Válasz •
|
Szept 26, 2016 |
|
Teljesen tisztában vagyok a modell hibáival, és azzal is hogy ezen nem lehet változtatni. Ismétlem, az ajtón lévő ablak már be volt ragasztva mióta, amiatt nem lehet ezen már javítani. Akkor úgy gondoltam hogy jó lesz elsőnek, most meg így jártam. Majd a következőnél jobban figyelek erre. |
(#53326) etwg válasza angyal.marci hozzászólására (#53325)
|
Válasz •
|
Szept 26, 2016 |
|
Ragassz rá kivülröl egy plakátot vagy csinálj oda egy graffitit és el van intézve....
 |
(#53327) masTTertape válasza angyal.marci hozzászólására (#53322)
|
Válasz •
|
Szept 26, 2016 |
|
Pontosan nyomonkövethető volt a kocsi alakulása, mert a facebook-on megosztottad a stációkat. Jelen helyzetben is fel lehetne metszeni a 0,3-as fedő sztirolt a helyes méretig, max az matt, vagy ragasztós marad. Inkább legyen szerintem matt, vagy tejfehér, mint merőben más méretű az ablaknyílás.
Ezek az észrevételek minden esetben segítő szándékúak.
Azzal, hogy ideológiát kovácsolsz egy elcseszett dolog köré, csak jobban felhívod rá a figyelmet.
 |
(#53331) socawarrior hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 26, 2016 |
|
Sziasztok! Az apróba felraktam egy csomó TT-s cuccot amit egyben elpasszolnék. Remélem látjátok és tetszik. |
(#53357) angyal.marci hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 28, 2016 |
|
Nos rábeszéltetek. Kihoztam belőle a maximumot, már amit én tudok. Fotó még nincs, festéket előbb ki kell javítani, utána majd mutatom, remélem már matricákkal. |
(#53389) masTTertape hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 30, 2016 |
|
Elkészült a BTTB klub Timesaver pályája, ami a Temofeszten fogja csalogatni az ifjúságot.  |
|
(#53390) palwolf válasza masTTertape hozzászólására (#53389)
|
Válasz •
|
Szept 30, 2016 |
|
Nagyon jó lett szerintem!  |
(#53391) palwolf hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 30, 2016 |
|
Hoppá!
A Roco "előrehozott Nürnberget tart" a most megnyílt Modell-Hobby-Spiel kiállításon Lipcsében, legalábbis ami a cég TT szortimentjét illeti:
- van formaújdonságuk, mégpedig az Eanos nyitott 4 tengelyes teherkocsi!
- újra felvették a kínálatba a VW T4 kisbuszt
- új digitális kezdőszett BR115-tel és a formaújdonság teherkocsikkal
Meg persze jópár új festési variáns a meglévő típusokból (Ludmilla, Búvár, gőzösök, stb)
Az egészhez dukál egy új 2017-es TT katalógus, pdf formában lehet letölteni.
Szép hétvégét mindenkinek!  |
(#53392) etwg válasza palwolf hozzászólására (#53391)
|
Válasz •
|
Szept 30, 2016 |
|
Ez érthetö is, hiszen a TT-sek Mekkája nem Nürnbergben van....
|
(#53394) sunocske válasza palwolf hozzászólására (#53391)
|
Válasz •
|
Okt 1, 2016 |
|
Ahhoz a pdf-hez tudnál adni egy linket?  |
(#53395) palwolf válasza sunocske hozzászólására (#53394)
|
Válasz •
|
Okt 1, 2016 |
|
Persze, például innen le lehet tölteni  |
(#53397) sunocske válasza palwolf hozzászólására (#53395)
|
Válasz •
|
Okt 1, 2016 |
|
Köszi!  |
(#53400) masTTertape válasza palwolf hozzászólására (#53391)
|
Válasz •
|
Okt 1, 2016 |
|
Igen, ez megint egy izgalmas húzása volt a Roco-nak, olyannyira, hogy Nürnbergben még "nem is tudtak róla". 
A képeken H0-ás grafikák vannak, de izgalmas újdonságnak számít a Tillig-től megszokott kivitel mellett. |
|
(#53401) masTTertape válasza palwolf hozzászólására (#53390)
|
Válasz •
|
Okt 1, 2016 |
|
Köszi! |
(#53403) saetta válasza palwolf hozzászólására (#53391)
|
Válasz •
|
Okt 1, 2016 |
|
A TT-Board-os képek alapján pedig
- Kuhn-nel
-- mar festett minták vannak a nemet es a cseh Knodelpressebol,
Vajon ezekbol lesz majd valami?
-- szinten nála uj festesi variációk vannak a Knodelpressebol,
-- a V60-ás tolató mozdony is nemsokára kapható (kész) - es durván is néz ki.
Arnold es Tillig BR95 kb. egyszerre jelenik meg.
Kuehnhoz mar majdnem leírtam, hogy
-- szinten festett minta van a Re 4/4 svájci mozdonybol ! (Konkurencia a Fischer modellnek?) de rájöttem, hogy ez valószínűleg a svájci TT-s csapat Re6/6-osa lesz, csak ugyanabban a vitrinben, akárcsak a ...
-- ... karosszéria minta van a Re 460-ashoz.
Hogy van-e köztük (Kuehn es Svajciak) komolyabb kooperáció, azt nem tudom.
BZ
|
(#53408) Gashpy válasza saetta hozzászólására (#53403)
|
Válasz •
|
Okt 2, 2016 |
|
A svájciaknak T.Kühn csinálja a mozdony belvilágát (elektronika). |
(#53409) masTTertape hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 2, 2016 |
|
|
(#53431) masTTertape hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 4, 2016 |
|
Készíts videót a Temofesztről és NYERJ!!!
Részletek a videóban |
(#53498) jáTékTigris hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 8, 2016 |
|
Már második napja megy a TEMOFESZT, úgyhogy gondoltam ideje lenne a témáról írni. Idén elég vegyes volt a felhozatal, mindenféle terepasztal-építő iskolára lehetett példát találni, de az idei évi rendezvényt összességében jobbnak értékelem, mint a tavalyit. Ami nem tetszett, hogy egy csarnokba zsúfolódott be az összes vasútmodell, nem volt terepépítési bemutató, és egy kisebb OFF méretnek volt a legmagasabban a modulasztala, amiből a gyerekek semmit se láttak a rekeszre állva sem. Ami tetszett, hogy elég jelentős számban voltak TT-s asztalok, többször is vissza kellett mennem, ha beszélgetni akartam, mert annyi érdeklődő volt és persze a gyerekeknek mindig körbeállták a Time-saver asztalt, ahányszor csak elmentem előtte. Sajnos, a idén nem volt kinn a Viessmann, volt helyette viszont egy sor kereskedő. Pozitív csalódás volt egy kis standdal, de annál nagyobb lelkesedéssel kiálló új, magyar, lézervágott balsafában utazó gyártó (SmallWoods), aki a leghülyébb kérdésemet is igyekezett megválaszolni.  Idén a kamera megmakacsolta magát és nem volt hajlandó éles képeket készíteni, így most ez egy kicsit képtelen  beszámoló lett. |
|
(#53499) angyal.marci hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 8, 2016 |
|
Kedves Kórtársak!
Örülök hogy ha csak keveset is, de kinn lehettem a temofeszten. (Igen, enyém volt a GySEV kocsi ott a tauruszos EC végén  ). Sokakkal találkoztam, sokakat megismertem, sok tanácsot is kaptam, még ezalatt a 4 óra alatt is, amíg kinn voltam. Köszönök mindent, remélem jövőre 3 napig lehetek kint, és vihetek több kocsit is.
Ja és PuTTz kollegával megéri üzletelni sörért cserébe, egy doboznyi kincset kaptam, amiket remélem, hogy jövőre átalakítva a modulon vonatban láttok! Terveim akkorra az Ap teljesen befejezve, Bd is (azt a múzeumok éjszakáján mutattam meg), GySEV Bbd is épül, meg a MÁV-os ARp kiskomfort. Nagyon szeretnék egy BVmot (IC motorvonat) betéttel is megjelenni. Na ebből gyököt vonni és megnézni jövőre hogy mi lesz belőle!
Töltögetek fel a youtube-ra saját, telefonos videókat, majd idővel belinkelem ide őket. |
(#53502) M298 hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 9, 2016 |
|
BaráTTaim: 13-án Kálmán és Ede napján délután tali a szokott helyen! TEMOFESZT értékelés, újabb járművek, feladatok, tanácsok, stb. Élvezzük együtt a TT modellvasút örömeit! |
(#53505) hoTTo válasza jáTékTigris hozzászólására (#53498)
|
Válasz •
|
Okt 10, 2016 |
|
De ez a kép nagyon jó! Szép vonat(om van)!  |
(#53506) hoTTo válasza M298 hozzászólására (#53502)
|
Válasz •
|
Okt 10, 2016 |
|
Kálmán nap? Ha jön Kálmán Peti, akkor vezetéknév-napozunk is?  |
(#53507) maTTato válasza hoTTo hozzászólására (#53506)
|
Válasz •
|
Okt 10, 2016 |
|
Sőt ha én is megyek, szülinapozunk is.  |
(#53510) afekete hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 10, 2016 |
|
Sziasztok!
Egy ideje már figyelemmel kísérem az itteni (és a korábbi) TT-s topicot, és most a tényleges építésre is adtam a fejem. Bele is futottam egy nem várt problémába.
Tillig flex építőkészletből építenék egy balos íves kitérőt (és majd több másfajtát is), de a könyöksínnél valami nálam nem stimmel. A képen jelöltem, remélem látszik is, hogy mi a problémám. A könyöksín műanyag és fém részének találkozásánál a fém és műanyag rész nem "egy síkban" van, hanem "felfelé" kicsit "kiáll" a fém rész. Az eltérés pár tized mm, de már emiatt is a kitérő irányból érkező kerék sok esetben felugrik a fémre, aztán vagy a helyére ugrik vissza, vagy siklik. Elnézést a nem túl szakszerű megfogalmazásért, de remélem érthető a problémám és tudtok rá tanácsot adni, hogy hogyan lehet ezt kiküszöbölni? Ezen sínszál befűzése után fogóval óvatosan hajlítani rajta, vagy lecsiszolni a sínkorona oldalából még befűzés előtt? Vagy valamit eleve rosszul csináltam az építéskor a kép alapján?
Üdv.
Fekete András |
|
(#53511) HarciSün válasza hoTTo hozzászólására (#53505)
|
Válasz •
|
Okt 10, 2016 |
|
hoTTo:
Nagyon szép vonataid vannak, pl a vitrin is nagyon tetszett - csak azt nem tudom, hogy ezek a kiállított példányok vásárolhatóak/rendelhetőek is, vagy csak "bi-bi-bííí, ilyenenem is van"?  |
|
(#53512) masTTertape válasza afekete hozzászólására (#53510)
|
Válasz •
|
Okt 10, 2016 |
|
Szia és üdv iTT!
Mindent jól csináltál. Sajnos ez alapvető konstrukciós hiba. Ha emlékeim nem csalnak, annak idején TTomasz baráTTunk tartott erről is egy prezentációt.
Azóta többen is építettünk, illetve építünk flex bausatz-ból. Legutóbb nekem kellett egy nap alatt kicserélni a modulomon egy négyes váltókörzetet, ahol ilyeneket használtam. Sajnos a két anyag találkozásánál ez az eltérés mindig is jelen lesz, ezért amikor összeraktad, fixáltad a pályában, akkor mindenképp egy kis dremel koronggal meg kell csiszolni. Tehát a kis kiszögellést össze kell csiszolni a csúcssín felé eső szögben, hogy mindkét irányba jól elfusson a kerék. Ez csupán pár tized mm, azaz ne nagy pusztításra gondolj!
A beavatkozás után szépen fog minden futni a váltón. A legutóbbi háromnapos üzem ezt - mondhatni - 99%-ban igazolta is.
Üdv,
Gábor |
(#53513) etwg válasza afekete hozzászólására (#53510)
|
Válasz •
|
Okt 10, 2016 |
|
Szia légy üdvözölve.
Sajnos amit csináltál nem a legjobb és még hiányos is:
Itt olvass utánna hogy mi hiányzik ahhoz, hogy müködjön:
Kitérö
A türkisz vezetösinek hiányoznak nálad |
(#53514) masTTertape válasza etwg hozzászólására (#53513)
|
Válasz •
|
Okt 10, 2016 |
|
Jelen esetben a vezetősínnek semmi köze nincs a nevezett problémához.
A váltónak, mint pályaelem ismeretének sincs semmi köze a konkrét esethez.
Eugen, ha volt már a kezedben ilyen építőkészlet, akkor kérlek oszd meg a többiekkel a tapasztalataidat!
Hozzáteszem, hogy a cikkben egy Váltógyártó által készített, tökéletes váltót látunk, ami - ugyancsak a cikkben leírtak szerint is - messze sokkal jobb, mint egy nagyszériás pályaelem, tehát jelen esetben a konkrét flex bausatz építési nehézségeit kell megoldani valahogy. |
(#53515) afekete válasza masTTertape hozzászólására (#53512)
|
Válasz •
|
Okt 10, 2016 |
|
Köszi a válaszokat!
Gábor! az építést Tamás leírása alapján végeztem én is, nagyon szemléletes és jól használható egyébként. Nem írtam, de az utólagos lecsiszolásra én is gondoltam, ezek szerint jól.
etwg! első próbálkozás, lesz ez még jobb is 
a sünöcske által írt cikket ismerem, a vezető sínek tényleg nincsenek rajta a képen, de kipróbáltam velük is a kitérőt és nem változott a járművek viselkedése. Ezért le is szedtem, amíg be nem építem az egészet a végleges helyére. |
(#53516) masTTertape válasza afekete hozzászólására (#53515)
|
Válasz •
|
Okt 10, 2016 |
|
Igen, ahogy anno Tamás is írta, az első váltó hosszabb idő, utána a többi már rutinfeladat. 
A csiszolás mindenképp fontos, nem csak az említett részen, hanem sajnos a csúcssínnél is igazítani kell, mert a gyári elődolgozás nem mindig elegendő. Különösen érdemes figyelni a sínkorona "lecsapására", mert ott óhatatlanul megakadnak a kerekek, vagy a nyomkarimák.
Másrészt érdekes tapasztalat, hogy a különböző időszakokban gyártott építőkészleteknél pl. a csúcsbetétek összecsiszolása már gyárilag sikerül, máskor pedig nekünk kell otthon sokat melózni vele. Ok, tudom, hogy a 12 és 15 fokos váltóknál ez a találkozási pont más-más hosszúságban csiszolandó (írja is a leírás), de mégis, meglepetésemre volt csomag, amiben pontos volt, másikban pedig utána kellett csiszolni.
Szóval a lényeg, hogy a kis csiszoló korong nem elhanyagolandó szerszám az építés során.
|
(#53517) etwg válasza masTTertape hozzászólására (#53514)
|
Válasz •
|
Okt 10, 2016 |
|
Volt, valamennyi váltom (vagy 30, kivéve Laci váltoit) mind épitökészletböl valok és mind müködik ( egy darab EW1-l volt némi gond, azokkal a vacak csucssinekkel. A többin semmi gond nem volt.)
A tized milliméteres ugrálás nem veszélyes, de vezetösin nélkül szinte kizárt, hogy ugrásnélkül menjen át a kerék. (Föleg nem ugy, ahogy a kolléga képén látni - az also sin ki van görbitve). Én a sinek végeit egy reszelöhuzással lecsapom, hogy ne legyen olyan nagy a lépcsö, de szerintem ezt a fémkerekek idövel maguk is megteszik. Amugy ilyen tizedmilliméteres ugrások tömegei vannak egy terepasztalon - minden szigetelö vágás, keresztezödés, sintoldás stb bármikor okozhat ekkora ugrást. Söt nagyobb pálya esetén a dilletáciora is gondolni kell - azaz a sinek összehuzodnak vagy kitágulnak.
Ehhez jön egy másik dolog is. Eredetileg a modellváltok ugy lettek megtervezve, hogy a keresztezödésben, hasonloan a villamoshoz, a kerék nem a sinen fut, hanem a keresztezödés alján. Már a H0 pályámon tanulmányoztam ezt a dolgot ( ott Peho váltok vannak) mert a jármüvek az amerikai RP25-s kerekekkel vannak felszerelve. A legnagyobb meglepetésemre ez a tény nem okozott semmi gondot (0,8 mm az RP karima, 1,4mm a korabeli H0). Mint kiderült a H0-bol csak az ujabb kisebb profilu kerekek használhatok a Peho sineken (ilyen szerencsére már nincs nekem). |
(#53518) masTTertape válasza etwg hozzászólására (#53517)
|
Válasz •
|
Okt 10, 2016 |
|
Nagyon érdekes ez a tized mm-es ugrálás. A modulokon, ahol ugyebár több ember keze munkája dolgozik egyszerre, pl. az nem okoz gondot, ha egy-egy átmeneten 2-3 mm-es rés van a sínszálak között. Bizonyos váltókörzetek is rendesen rángatják jobbra-balra a kocsikat, mégsincs siklás. Ugyanez persze tolt menetben már sokkal érzékenyebb.
A váltóknál kialakuló lépcsők a klasszikus, merev(ebb) futóművű járműveknél egyáltalán nem problémásak. Viszont a Tillig új, kéttengelyes, hosszú teherkocsijainak egytengelyes "forgóvázai" itt mind elvéreztek.
A karimánfutás szerintem TT-ben nem mindig kivitelezhető. Persze a műanyag szíves váltóknál ezt láthatjuk, mert a szívdarab vájata sokszor kisebb, mint a ráfutó kerék (ezek inkább régebbi Bttb szabványúak), ezért a nyomkarima kilép a sín mellől. RP25-öt TT-ben nincs értelme modulra használni, max akkor, ha mindenki TTfiligran sínt használ, azt is mikroszkóp alatt szereli.
|
(#53519) etwg válasza masTTertape hozzászólására (#53518)
|
Válasz •
|
Okt 10, 2016 |
|
Ez van, megint egy csapda a modellvasutasoknak.
Azok a végtelen hosszu kocsik "egy tengelyes forgovázzal" - a fizikai képtelenség netovábbja.
Egyszer majd szivesen eldumálnák a tervezöjével ( néhány sör mellett), hogy ugyan miért gondolta, hogy az a konstrukcio müködöképes? Még ugy ahogy besorozva egy vonatba KKK mechanizmussal elmegy, de utolso vagonnak a vonatban már bajos lesz, arrol nem is beszélve, hogy tolva vagy egy guritodombon egyedül csak a budha imáira fog hallgatni, mert az kizárt, hogy a tengelyek maguktol ivbe álljanak.
Szoval vannak még hibák, de biztato, hogy ugyanezek a gondok izgatták már Kurz professzor urat 1957-ben és nem egy megoldást ki is dolgozott, igaz, hogy nem Sebnitzben, hanem Drezdában, ami irto nagy távolság  , igy a szegény postagalamb még biztos uton van, de majd egyszer csak odaér fél holtan..... |
|
|
2025. Aug, 07. Csü 17:57:32 |
|
Jelenleg 9 fő olvassa az oldalt |
|
|