Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » TT klubtopic
TT klubtopic
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:

Lapozás       363/440    
(#51443) angyal.marci válasza róbertke hozzászólására (#51441) Válasz Jún 6, 2016
Júni 24-25, péntek-szombat.
(#51444) róbertke válasza angyal.marci hozzászólására (#51443) Válasz Jún 6, 2016
Köszönöm!
(#51463) csíkosháTTú hozzászólása Válasz Jún 8, 2016
1975-ből. Nem sokat volt használva ez a rakoncás kocsi.

BTTB_pőre1.JPG

BTTB_pőre2.JPG

BTTB_pőre3.JPG

(#51475) jáTékTigris hozzászólása Válasz Jún 9, 2016
SziaszTTok!

TTudom, hogy mindig csak akkor szólok hozzá a fórumhoz, ha segítséget kérek, de inkább hallgatok, mint hülyeséget írjak.
A kérdésem: legutóbb Gödöllőn, korábban a Temofeszten a Viessmann árult ömlesztve akciósan "kőművészet" felirattal fugalmas alapra helyezett kőútat - ti tudjátok, hogy valaki forgalmaz ilyet egyébként? (Valószínűleg OFF H0 méret, de az a problémám, hogy a gyártó honlapján se szúrta ki a szemem). Illetve esetleg a Juweela kerámia alapú termékeiről van valakinek már tapasztalata?

Köszönettel:

András
(#51476) Váltógyártó válasza jáTékTigris hozzászólására (#51475) Válasz Jún 10, 2016
Erre gondolsz?

Vollmer 48240-TŐL 44-ig.
(#51493) jáTékTigris válasza Váltógyártó hozzászólására (#51476) Válasz Jún 10, 2016
Köszönöm, ezeket keresem. Odáig még eljutottam, hogy kibri néven is keressek, de a Vollmer nem jutott eszembe
(#51494) palwolf hozzászólása Válasz Jún 10, 2016
Sziasztok!
Tillig Traxx tulajoktól érdeklődnék, hogy másnál is van-e hasonló jelenség, hogy a kerékféktárcsák nem teljesen szépen középen vannak a keréken, vagyis ha forog a kerék, akkor a tárcsák mint a tojás mozognak (remélem értitek mire gondolok..)? Alapvetően lassabb sebességnél jól látható.
Szóval hogy ez egyedi hiba, vagy Tillig széria hiba, ez érdekelne.
(A kép csak illusztráció, a féktárcsákat mutatja.)

traxx féktár...jpg

(#51497) hoTTo válasza palwolf hozzászólására (#51494) Válasz Jún 11, 2016
Már több ilyen Traxxot láttam, nem csak MÁV mozdonyoknál van ez a jelenség.
(#51498) palwolf válasza hoTTo hozzászólására (#51497) Válasz Jún 11, 2016
Akkor nem feltétlenül érdemes cserével/visszavitellel/visszaküldéssel bajlódni, mert lehet a cseredarab vagy a következő is ugyanolyan lesz? Hát marha jó...
(#51502) masTTertape válasza palwolf hozzászólására (#51498) Válasz Jún 11, 2016
Garanciába meg tudom neked kérni a négy kereket, de még így sem garantált, hogy azok nem lesznek excenteresek. A gyári dolgozó, aki az alkatrészes rendelést intézi, tuti nem nézi ilyen szempontból. Ehhez személyes keresgélés kell. Ha előbb szólsz egy héttel, akkor tán még esély is lett volna intézkedni.
(#51512) palwolf válasza masTTertape hozzászólására (#51502) Válasz Jún 13, 2016
Gábor, köszönöm hogy felajánlod a segítséged. Írtam egy emailt neked ez ügyben.
(#51542) masTTertape válasza palwolf hozzászólására (#51512) Válasz Jún 14, 2016
Én köszönöm! A továbbiakat privátban folytatjuk.
(#51550) jakoa válasza hoTTo hozzászólására (#51497) Válasz Jún 14, 2016
Már éppen arra gondoltam, hogg ennyire élethűen próbálják a MÁV kerékkopásait modellezni
(#51554) hoTTo válasza jakoa hozzászólására (#51550) Válasz Jún 14, 2016
(#51555) csíkosháTTú válasza jakoa hozzászólására (#51550) Válasz Jún 14, 2016
Fél OFF:
A MÁV "Teszkós Taurusznak" megváltoztatták a fékezési szoftverét a kerékkopások miatt. Így aztán a 5 kocsis sebesvonat már Szemere telep megállónál elkezd fékezni 80km/h-ról, hogy Ferihegy megállóban meg tudjon állni...
No Comment...
(#51557) etwg válasza csíkosháTTú hozzászólására (#51555) Válasz Jún 14, 2016
Az ilyesmire szokták mondani bizonyos autos márkáknál, hogy fék nincs benne, csak állando lassulásra futotta.. .
(#51569) TTfan hozzászólása Válasz Jún 14, 2016
A Sebnitz-i nyílt napon kiállított TT-s terepasztalokról légyszíves tegyetek fel / küldjetek képeket.

Offtopic:
A Közlekedési Múzeum "L" alakú H0-ás terepasztala hova került a múzeum átépítésének idejére?
(#51576) masTTertape hozzászólása Válasz Jún 15, 2016
Sziasztok,
A régi fórumon valaki (sajnos nem beazonosítható) feltette ezt a hozzászólást
Egy nagyon szépen kivitelezett RJ CD szerelvény és állítólag valaki itthon készítette.
Tud erről valaki valamit?
Miért nem publikus egy ilyen infó?
G.
(#51578) tumikas válasza masTTertape hozzászólására (#51576) Válasz Jún 15, 2016
Az alkotót még nektek sikerült évekkel ezelőtt elkergetni az online felületekről.
(#51580) csíkosháTTú válasza tumikas hozzászólására (#51578) Válasz Jún 15, 2016

És azóta is titkos?
(#51583) masTTertape válasza tumikas hozzászólására (#51578) Válasz Jún 15, 2016
Értem.
Azóta igyekeztem minden létező felületen, mindenkitől elnézést kérni mindazokért a valós és vélt sérelmekért, amiket a kritikai észrevételeim okozhattak. Nekem nem célom semmilyen polarizálás ebben a hobbiban. Nagyon kicsi ez a közeg, mindenki ismer mindenkit, mindenki nyíltan vállalja a nevét és a munkáit.
Szerintem túl kéne lépni ezeken a betokozódott nyűgökön és pozitívan kéne szemlélni a világot.
Szóval akkor kit tisztelhetünk mesterként?
(#51585) róbertke válasza masTTertape hozzászólására (#51576) Válasz Jún 15, 2016
Én meg olyan biztosnak éreztem, hogy TE vagy a TTgabo, mint a tegnapi Osztrák-Magyar mecssnél a 0:2 tippet...
(#51586) róbertke válasza tumikas hozzászólására (#51578) Válasz Jún 15, 2016
Legalább a két Majsztrónak küld el magánban a megfejtés Tippjét...
(#51587) tumikas válasza masTTertape hozzászólására (#51583) Válasz Jún 15, 2016
Nem fogom felfedni, hogy ki az. Majd ha Ő maga akarja akkor megteszi. Addig is ez legyen mindenkinek egy lecke hogy miért nem kell eszetlenül mindenkinek nekimenni, ha csak nem akarunk úgyjárni mint a makettezők. És ezt a teljes magyarországi vasútmodellező társadalomra értem.
(#51588) csíkosháTTú válasza tumikas hozzászólására (#51587) Válasz Jún 15, 2016
Én két emberkéről tudok, aki megsértődött. (Kergetni nem kergeTTünk el senkit.) Mindkettő elég sokat tett azért, hogy légy kerüljön a levesbe, akarva-akaratlanul is.
Nem írom le én sem, hogy kikről van szó, két külön eset.
DE!
1: Ha egy hangos, digitálisra átépített modellt átveszünk, hogy antikoljuk, meg frizírozzuk, meg cseréljünk rajta pályaszámot, akkor azt nem illik értékesíteni a tulaj tudta nélkül, ráadásul úgy, hogy a külön eladott hangdekoder és a modell itt köt ki újra a műhelyben, hogy újra egymásra találjanak egy másik, gyanútlan modellezőnél.
2: Ha egy modellt valaki építő jellegű kritikának vet alá, akkor nem felhúzni kell az orrunkat, hanem esetleg megfontolni a kritikában foglaltakat. Pláne akkor, ha van olyan, aki csak kicsivel többért dolgozik, de technológiában fényévekkel van előrébb. Az meg csak vicc, hogy a rosszabb minőségű termék még drágább is, mint a jobb, mert fordult elő ilyesmi is.

Ezen lehet megsértődni, meg ráfogni a modellezők egy részére, hogy "elkergették" az online felületekről. Csak ezzel senki nem lesz előrébb, különösen nem a sértődöttek.

A hazai vasútmodellező piac csak azoknak szűk, és picike ("nincs rá kereslet"), akik nem adják a pénzért az azért elvárható minőséget. Ők találnak 15-20 palimadarat, akiknek el tudják sózni a portékájukat, a többi meg a nyakukon ragad, és sírnak, hogy nem veszik meg a modelleiket. Ugyanis a bepalizható madarak száma egyre kevesebb...
(#51590) Milos Grimasz válasza tumikas hozzászólására (#51587) Válasz Jún 15, 2016
Miért a makettezők, hogy jártak?
(#51591) csíkosháTTú válasza Milos Grimasz hozzászólására (#51590) Válasz Jún 15, 2016
Szerte-széjjel hullottatok...
(#51592) tumikas válasza csíkosháTTú hozzászólására (#51588) Válasz Jún 15, 2016
Picit korábbi a történet még az index fórumos időkből származik, és konkrétan össztüzet sikerült generálni az illetőre. Méretaránytól független.

A hazai vasútmodellező piac pedig szerintem te is jól tudod hogy jelenleg nem csak nekik szűk hanem mindenkinek. Rendes minőségi gyártók is folyamatosan panaszkodnak, a boltok pár kivételével szintén. És a jelenlegi helyzetet csak óvatosan megfűszerezi egy jól körülírható nepperkör tevékenysége.
(#51593) Milos Grimasz válasza csíkosháTTú hozzászólására (#51591) Válasz Jún 15, 2016
Jött a Vadász és mindenkit kizavart az erdőből?
(#51594) csíkosháTTú válasza tumikas hozzászólására (#51592) Válasz Jún 15, 2016
Mhhh.. Kezdem kapisgálni a dolgot. Hagyjuk, ez van.

Hazai piac: a modellgyárak és boltok mindenhol sírnak. Ez egy bizonyos szempontból érthető is, hiszen a konstrukciós hibával érkező modellek nem igazán fogják növelni a márkahű vásárlók körében a népszerűséget. (Lásd: offtopic méretű E69 egy nagy névtől.)
Az sem segít, hogy a gyárak meglehetősen érdekes árpolitikát folytatnak a viszonteladóik felé. Én mélyen a gyári ár alatt szereztem német boltból Tillig E42-est. Nem készlet kisöprés volt az üzletben, nem. Meg tudtam volna venni a Tilligtől is, regisztrálva van a műhely náluk.
Vagy mennyiség függő a kedvezményed, vagy a következő üzleti évben, az előző év forgalma alapján kapsz kedvezményt. Ez utóbbi gyakorlatilag kizárja az új boltokat, hacsak ez nem vállalja be, hogy egy évig nulla nyereséggel dolgozik az adott gyár termékeivel. Zseniális...

Nepperkör: mindig is voltak és lesznek is olyanok, akik vadásznak az akciókra, és így szereznek hasznot. Ezek tevékenységét viszont jelentősen támogatja a magyar állam az agyrém kategóriába tartozó ÁFA mértékkel. Kapásból van 7% haszna, ha a német vagy osztrák bolti árakat vesszük, akciók nélkül. Ha meg kap a kereskedőtől plusz kedvezményt, mert 5-10 mozdonyt is elvisz, akkor idehaza egész tisztességes haszna képződik, így szép szürkén. És most csak az új modellekről beszéltem.

A műhelyem egy speciális eset. Először is szervíz, nem bolt. Meg saját tervezésű és gyártású elektronikákat árulok. Nem írom, hogy nincs munkám, dugig vagyok, hála istennek. Azt tapasztalom, hogy a hazaipiacon is van igény a vasútmodellezésre, csak azért a pénzért, amit a kuncsaftok kifizetnek, adni is kell valamit. Nem többet, mint, ami elvárható, de kevesebbet semmi esetre sem. Mert akkor elmennek, és akkor valóban kicsi lesz a piac...
(#51595) csíkosháTTú válasza Milos Grimasz hozzászólására (#51593) Válasz Jún 15, 2016
(#51596) csíkosháTTú válasza csíkosháTTú hozzászólására (#51594) Válasz Jún 15, 2016
Benéztem az index fórumára. Hogy ott mi megy??? Agyrém!

Csak egy valamit nem értek, de lehet, hogy csak buta indián vagyok (SzőkeNő Szarvas)...
Ha valaki csinál valamit, és netán nem úgy akarja eladni, hogy a vevőnek kiköti, hogy csakis zárt fiókban tárolhatja az átvétel után és soha senki nem láthatja, akkor miért nem vállalja magát???
Néztem a fotót, nem is rossz a CD RailJet ez alapján. Kár titkolózni, pontosabban butaság.

Nna téma lezárva részemről térjünk vissza a TT-re.
Teszek fel majd az apróba MÁV modelleket (Tillig, Kühn), profilváltás miatt kért meg egy kolléga, hogy adjuk el. Gyakorlatilag vadonat új modellek, és bolti ár alá lesznek belőve, csak még egyeztetnem kell a tulajdonossal. (Jujj, most átmentem nepperbe... )
(#51598) róbertke válasza Milos Grimasz hozzászólására (#51593) Válasz Jún 15, 2016
NEM. Jöttek a hozzá nem értő pancserok, akik a többszörös kiállítás győzteseknek, helyezetteknek magyarázták meg a Tutit..
(#51600) Milos Grimasz válasza róbertke hozzászólására (#51598) Válasz Jún 15, 2016
Pedig amit irtam, nem vicnek szántam.
Mesélhetnék erről többet, csak ez nem a topik témájához tartozik.
Meglepett, hogy a makettezők kiscsoportjának belviszályai ide is eljutott.
(#51603) róbertke válasza Milos Grimasz hozzászólására (#51600) Válasz Jún 16, 2016
Én is az egyszerű véres valóságot írtam le.
(#51604) Milos Grimasz válasza róbertke hozzászólására (#51603) Válasz Jún 16, 2016
Értem.
(#51607) masTTertape válasza Milos Grimasz hozzászólására (#51600) Válasz Jún 16, 2016
Évekkel ezelőtt mindenki büszke volt arra, hogy TT-s topikokon nincs az a fajta vérengző hangulat, mint akár a H0-ás, vagy makettezős felületeken.
Aztán sajnos ide is betette a lábát a jelenség. Ennek táplálásában többen is hibásak vagyunk, de be kell látni, hogy nem vezetett jóra, még akkor sem, ha az észrevételek minden esetben előre mozdító szándékúak voltak.
Lehet, hogy nekem nőtt be a fejem lágya, de úgy érzem, hogy ennek sem itt, sem máshol nincs már helye.
Annyira jó lenne, ha ismét a régiek lennénk!
(#51609) Milos Grimasz válasza masTTertape hozzászólására (#51607) Válasz Jún 16, 2016
Pedig ez egy kulturált fórum.
A makettezőknél mélyebben gyökerező ellentétek vannak. Közrejátszott ehhez egy két ember kicsinyes hatalomvágya, irányítási kényszere. Az ami a fórumokon zajlott éveken keresztül, csak a hab volt a tortán és elég torz formában jött vissza az egész. A Róbertke szerinti pancser emberek is vér profi és tehetséges makettezők, csak egy másfajta iskolát próbáltak meghonosítani kissé nyomulósan, várva az elismerésre ami egyes embereknél komoly ellenérzéseket váltott ki. Először csak egymás munkáin keresztül próbálták földbe döngölni egymást, aztán ez olyan szintig jutott ami lealjasította mind a két tábort. Persze ebből az átlag makettező aki csak a hobbi örömét kereste, vajmi keveset értett meg a színfalak mögött zajló eseményekből. Végül sikerült annyira megtaposni az egyik tábornak a másikat, hogy a vesztes végül kivonult a magyar makettezésből.

Persze ez is amit leírtam csak rövid kivonata az egésznek. Mind a két hangadó fórumnak voltam a moderátora, elég sok mindent láttam.
Hidd el, ez egy nagyon-nagyon kulturált fórum. Ezért is szeretek idejárni.
(#51610) csíkosháTTú válasza Milos Grimasz hozzászólására (#51609) Válasz Jún 16, 2016
Itt a baj alapvető oka az volt, hogy páran - okkal vagy nem , mostmár mindegy - ki mertük nyitni a szánkat, hogy valami nem stimmel.

Most arra mit mondjak, hogy valaki vett egy magyar mozdonyt, szereltetett bele hangdkódert és használta. Aztán vett egy másikat is, elvileg ugyanennek a magyar mozdonynak a modelljét, csak egy másik pályaszámmal. Egymás mellé került a kettő... Aztán jött, hogy szereljük már át az elsőből a hangdekódert, mert az a modell kritikán aluli. Annyival nem is volt olcsóbb... Két más gyártású modellről van szó.

A másik, hogy azzal nincs mit kezdeni, hogy egy új, eleve eladásra készített motorkocsi digitális átépítését úgy kell kezdeni a műhelyben, hogy sűrített levegővel, és ecsettel ki kell takarítani a belsejét a töménytelen mennyiségű sárgaréz, műgyanta és műanyag forgácstól, reszeléktől???

A harmadik pedig egy tövig rágott csont, bizonyos werbelok mozdonyok modellezhetőségéről. Volt "szerencsém" kirendelt, eseti szakértőként egy hasonló eset bűntető ügyében közreműködni. Az egy dolog, hogy valaki egy védett dizájnt odahaza megcsinál 5 példányban, egyet saját célra, a másik négyet meg a haveroknak. Ezt szabad, bűntetlenül. Ha ugyanez kereskedelmi célzattal történik - értsd: boltok kirakatában van a modell, vagy netes aukciós portálon tűnnek fel, mindegy - az már más eset, az plágium, és jogkövetkezményeket von maga után.* (Erre utaltam korábban, hogy az "okosban" így készült modell drágább, és silányabb lett, mint jakoa topictársunk hivatalos munkája.)

Nna, iTT nagyjából ez történt. Szerintem nem biztos, hogy mi vagyunk a lükék teljesen. Abban igen, hogy eléggé nyersen próbáltunk páran tiszta vizet önteni a pohárba. De az edény elkoszolásában, besározásában a prímet nem mi vittük, lenne min elgondolkodni a túloldalon is.

*: Többé-kevésbé a bíróság jogerős álláspontját ültettem át köznyelvre a jogi bikkfáról.
(#51611) angyal.marci válasza csíkosháTTú hozzászólására (#51610) Válasz Jún 16, 2016
Idézet:
„sűrített levegővel, és ecsettel ki kell takarítani a belsejét a töménytelen mennyiségű sárgaréz, műgyanta és műanyag forgácstól, reszeléktől???”
Ismerem és jó kapcsolatot ápolok ezen modellezővel és fiával, és ő erre a problémára azt mondta hogy az anyag amivel dolgozik, ilyen, egy fél év használat után is még szotyogni fog belőle az "anyag". Sokat kell hajtani a gépet, hogy a dzsindzsa összegyűljön és kitakarítható legyen. Mellesleg az a hajtás amit ő épít, hasonlít a szovjet mozgólépcsőhöz. Ha valami szemét bejut a mechanikába, nem ám megakad és elromlik, neeeeem. Bedarálja.
(#51612) Milos Grimasz válasza csíkosháTTú hozzászólására (#51610) Válasz Jún 16, 2016
Szerintem ezt nem nekem szántad. Per pillanat azt se tudom miről van szó.
(#51613) csíkosháTTú válasza angyal.marci hozzászólására (#51611) Válasz Jún 16, 2016
Magyarázni mindet lehet. Ez így piacképtelen a fizetőképes vevőkörben. Meg kellene haladni ezt az álláspontot...
(#51629) csíkosháTTú hozzászólása Válasz Jún 17, 2016
Aki eddig drágának találta, az most spórolhat egy "picikét".
MÁV "teszkós taurusz"
akcióban.
(#51630) G.F. Rákoskeresztúr válasza csíkosháTTú hozzászólására (#51629) Válasz Jún 17, 2016
Ejjj...., ez elgondolkodtató!

Be kéne neveznem egyre. Legalább végre kideríteném, hogy mi az ami miatt nem tetszik nekem. Akár hányszor ránézek, úgy látom, hogy valami nem stimmel, nincs jól eltalálva. Nem az oldalfalra, meg a tetőre gondolok, valami más gyanús.
Készül esetleg valaki rendelni tőlük, mert "beszállnék a bizniszbe"!?
(#51632) csíkosháTTú válasza G.F. Rákoskeresztúr hozzászólására (#51630) Válasz Jún 17, 2016
Ezen a képen relatíve jól néz ki a rokona, de nekem amúgy nem jön be ez a se' nem kocka, se' nem ívelt forma. Olyan se' hús, se' hal...
Szerintem a Tillig modellje jó, de igazából én csak ahhoz értek, ami a kaszni alatt van a modelben.

vendégmunkás.jpg

(#51633) csTT válasza G.F. Rákoskeresztúr hozzászólására (#51630) Válasz Jún 17, 2016
Már egy pár hete akciós, és én is töröm rajta a fejem, hogy csak kellene venni, úgyhogy tőlem mehet a biznisz!
Esetleg még valaki???
(#51647) masTTertape válasza G.F. Rákoskeresztúr hozzászólására (#51630) Válasz Jún 18, 2016
Az elriwás akcióban érdemes nem csapatos igényre várni, mert nagyon sokan egyénileg rendelik, így sanszos, hogy hamar elfogy a raktárkészlet.
Ha bárki külön vásárolja meg náluk, akkor kb 26 ezer fölé jön ki mindenestül az ára.

Ha a sebnitzi napok előtt gyűjtöttetek volna össze további igényeket, akkor a szállítási költséget lehetett volna spórolni.
(#51648) csíkosháTTú hozzászólása Válasz Jún 18, 2016
Egy BTTB-s DR Res kocsi az apróban, ha valakit érdekelne!
(#51649) csíkosháTTú válasza masTTertape hozzászólására (#51647) Válasz Jún 18, 2016
(#51654) Frankye moderátori hozzászólása Válasz Jún 18, 2016
A "burkolt" sörreklámokat kiszedtem. Ennek nincs helye itt. Kérem, hogy a továbbiakban ettől szíveskedjetek tartózkodni!

Köszönöm.
Lapozás       363/440    
Frissek
  2025. Aug, 06. Sze
11:46:50
  Jelenleg 10 fő olvassa az oldalt
Hirdetés