Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
 
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Cikkek » Mr. Ferkel és vasútja »
Mr. Ferkel és vasútja
Oszd meg másokkal is ezt a Facebook-on!
Írta: etwg, idő: Feb 25, 2014, olvasva: 6135
Lapozás:
Egy képzeletbeli bányavasút központja valahol a vadnyugaton, nagyon változatos járműparkkal és a tulajdonos Mr. Ferkel pénztárcáját kímélő megoldásokkal. A terepasztalon alig van gyári modell vagy épület. A tulaj unszolására azon épületek másai lettek megépítve, amelyek valahol a Vadnyugaton állnak, még ha nem is mindig közvetlenül a vasút mentén.

Mr. Claudius Ferkelnek nem volt túl sok pénze, hiszen ő is inkább mások munkájából akart meggazdagodni. Otthon, a keleti parton, Claudius, egy templomi orgonista kántor fia, aki szerette a vasutakat meg a szép hölgyeket, egyre több gondot okozott apjának, aki már alig tudta titkolni fia hírnevét és ügyeit.

Jó kapcsolatai révén, a közeli erdei vasutaknál kiszimatolta, hogy a Sziklás hegység nyugati lábánál egyesek értékes fémeket találtak, és egyre több bánya nyílt a környéken. Nos, mi kell egy ilyen bányának: vasút, fa és teherkocsi. A fa a bányák dúcolására kell, szerencsére abban a korban még elég erdő volt a környéken. Így az öreg Ferkel felajánlotta fiának, hogy ott építhet egy kis vasutat és főleg eltűnhet a kíváncsi szemek elől. Az egyetlen komolyabb akadály egy mély szakadék volt a Lucky Hell City közvetlen szomszédságában amit egy komolyabb fahíddal (trestle-vel) kellett a vasútépítőknek leküzdenie. Persze itt is spórolni kellett, így a híd toldozva-foltozva lett, azután, hogy elindult rajta a forgalom. Az FLLR székháza

Mr. Ferkel kevésbé spórolt a vasútja székházán, így a fogadó tükörterem az akkori divat csúcsát képezte. A világítás természetesen már elektromos volt, és fess titkárnők fogadták a vendéget. Amiből nem is volt hiány, hiszen ha már megvolt a vasút, akkor fát nem csak a bányába lehetett szállítani, hanem abból értékes papírt is lehet csinálni, így nem messze a városkától felépült a nagy papírgyár is. Sőt, saját iparvágányt is építettek. Lucky Hell City-nek nem ment túlságosan jól a dolga, a bányák nem igen hozták a remélt hasznot, így a bányászoknak sem volt nagyon kitömve a pénztárcájuk. Azt a keveset, amit kerestek, meg - jó vadnyugati szokás szerint - azonnal el lehetett verni a bánya tulajdonában lévő fényűző szalonban.

Természetesen a szép leányok sem hiányozhattak a szalonból. Tudta a polgármester is, hogy mit is jelent a gyengén menő bánya, így felépíttette a városka egyetlen kő épületét - a sheriff irodáját - és az elengedhetetlen fogdát. A kis fehér épület a szalonnal szemben, a rossz fiúk hálószobájává vált.

Mi is lenne egy vadnyugati kisváros egy Wells Fargo & Co. iroda nélkül? Ők bonyolították a városközi forgalmat, hiszen a vasút jobbára csak az erdőkbe ment, meg a közeli kohóba, ahol a kitermelt ércből megpróbáltak némi hasznos fémet nyerni.

Lapozz...
Lapozás:
Frissek
  2023. Okt, 04. Sze
9:59:35
  Jelenleg 7 fő olvassa az oldalt
Hirdetés