Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
 
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Hírek » Megújul a Határ úti metróállomás környéke »
Megújul a Határ úti metróállomás környéke
Beküldte: Csukló, idő: Márc 6, 2014, forrás: BKK, Fotók: BKK
Oszd meg másokkal is ezt a Facebook-on!

Az év második felében megújulhat a Határ úti metróállomás környéke. A buszvégállomás átépül, több lesz a gyalogosok által használt terület

Megújul a Határ úti metróállomás környéke

Hatar ut (kiskep)

Az év második felében megújulhat a Határ úti metróállomás környéke. A buszvégállomás átépül, több lesz a gyalogosok által használt terület, a metróállomásnál parkosított, díszmedencével tarkított, rendezett teret alakítanak ki. A busz- és villamosvégállomások akadálymentesített térkőburkolatot kapnak, eltűnik a városképet csúfító bódésor. A kivitelezői közbeszerzési kiírás a tervek szerint március végén, április elején várható. A rekonstrukció – az elkészült tervekhez szükséges jóváhagyások és engedélyek beszerzése, valamint a kivitelezői közbeszerzést követően – várhatóan júliusban kezdődhet.


A Ferde utca átépítésével növekszik a gyalogosok által használható terület, több hely jut a buszmegállókban várakozóknak. Ennek érdekében a szálloda előtti betonfalat is lebontják.

Teljesen átépül a buszvégállomás is. Bővülnek a gyalogosok által használt területek és parkosított, díszmedencével tarkított, rendezett teret alakítunk ki.


A munkák során a ma még kaotikus, a pavilonok labirintusaként leírható közterület helyett szellős, áttekinthető teret alakítanak ki, ahonnan az összes pavilont elbontják. A tér új, kiváló minőségű térkőburkolatot kap, zöldfelületet alakítanak ki, a bevásárlóközpont felőli saroknál pedig díszmedence épül.

Az Üllői út mentén és több helyen magasabb sövényeket, máshol levelükkel és virágukkal díszítő talajtakaró cserjéket, díszfüvet és évelő virágokat ültetnek, hogy ezzel is csillapítsák a forgalmi terhelést. Az Üllői út mentén fasort telepítenek olyan fajtákból, amelyek jól tűrik a városi környezetet.


Az autóbusz-végállomás magasított szegéllyel épül, hogy könnyebb legyen a le- és felszállás a járművekre. A buszforduló által közrezárt zöldfelületet is újraparkosítják és padokkal szegélyezett, közvilágítással ellátott gyalogossétányt vezetnek át rajta. A buszvégállomás környezetében található összes gyalogátkelőhely akadálymentes lesz lesüllyesztett szegélyekkel, taktilis burkolati elemekkel.

A 42-es, az 52-es villamos és az 50-es villamosok végállomásánál a peronok díszkőburkolatot kapnak, a megállókban utasváró épül, az utasok a FUTÁR utastájékoztató berendezéseiről tájékozódhatnak az aktuális forgalmi információkról. A fel- és leszállást magasított peronszegélyek teszik könnyebbé, az utasbiztonságot színezett burkolóelemek segítik. Az 50-es villamos peronjához csatlakozó  gyalogosaluljáró előtti terület is a peronéhoz hasonló díszkőburkolatot kap. A vakokat és gyengénlátókat a járművek első és utolsó ajtaja vonalában vezetősáv, valamint biztonságos közlekedőzóna segíti. A peronokon az esélyegyenlőség biztosítására rámpák épülnek a gyalogosátjáróknál.

A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a lehetőségekhez mérten a munkavégzés idején is folyamatos legyen a forgalom. Az esetleges kellemetlenségekért ezúton kérjük az arra közlekedők türelmét, és egyúttal köszönjük megértésüket. Bízunk abban, hogy a megújult tér minden környéken lakó és arra közlekedő örömére szolgál majd!

LINK


Hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges!
Frissek
  2024. Jún, 19. Sze
18:42:56
  Jelenleg 17 fő olvassa az oldalt
Hirdetés