Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
 
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Hírek » Az előírt határérték alatti az M4-es metró zajszintje »
Az előírt határérték alatti az M4-es metró zajszintje
Beküldte: Csukló, idő: Márc 5, 2014, forrás: BKK, Fotók: Csukló,
Oszd meg másokkal is ezt a Facebook-on!

Mind a kivitelezési munkákat megelőzően, mind a próbafutások alatt számos ponton végeztek a szakemberek zaj- és rezgésméréseket, melyek eredményei azt mutatják, hogy az új metró kibocsátotta zaj- és rezgésterhelés a vonatkozó jogszabályokban előírt határértékeket meg sem közelíti

Az előírt határérték alatti az M4-es metró zajszintje

2014 tavaszán elindul az M4-es metró, amely a belvároson át a föld alatt újabb 21. századi színvonalú közlekedési kapcsolatot hoz létre Buda és Pest között. A Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV célja, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatásokat nyújtsa a fővárosban közlekedőknek. Budapest új metróvonalának előkészítése, tervezése és kivitelezése során valamennyi jogszabályi és hatósági előírást betartottunk. Mind a kivitelezési munkákat megelőzően, mind a próbafutások alatt számos ponton végeztek a szakemberek zaj- és rezgésméréseket, melyek eredményei azt mutatják, hogy az új metró kibocsátotta zaj- és rezgésterhelés a vonatkozó jogszabályokban előírt határértékeket meg sem közelíti, ideértve azokat a területeket is, ahol az M4-es metró vonalvezetése a felszínhez viszonylag közel halad.

A főpolgármesterhez, a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz, a BKK-hoz és a BKV-hoz érkezett összes bejelentést egyedi vizsgálattal, külső szakértővel kontrolláljuk. Az eddig elvégzett hasonló jellegű ellenőrző mérések azt igazolták, hogy a zajterhelés a tervezett és megengedett érték alatti.

Kétségtelen, hogy a metróüzem a megelőző időszakhoz képest egyes helyeken jelenthet zajterheléstöbbletet, de ennek szintje nem haladja meg egy átlagos nagyvárosi környezetét, ezért az új metró hatósági üzembe helyezését ez sem befolyásolja.

Kedvező körülmény, hogy miután a próbaüzem befejeződik, az éjszakai időszakban a metró nem üzemel, a rendszer bejáratását követően az üzemi zaj is csökken.

LINK


Hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges!
Frissek
  2022. Jan, 19. Sze
23:31:40
  Jelenleg 13 fő olvassa az oldalt
Hirdetés