Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
 
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Hírek » Két vonat tépte szét a csuklósbuszt »
Két vonat tépte szét a csuklósbuszt
Beküldte: Abs, idő: Dec 20, 2012, forrás: OKF, Fotók: Düsseldorfi Tűzoltóság
Oszd meg másokkal is ezt a Facebook-on!

Az útátjáróban robbant le a busz, melybe két vonat is belerohant Németországban.

Szerda este a Düsseldorfot elkerülő vasútvonalon két tehervonat is belerohant egy, az útátjáróban veszteglő csuklós autóbuszba, értesítette szerkesztőnket az OKF ügyelete. A műszaki hiba a lehető legrosszabb helyen jelentkezett, az autóbusz a vágányokon keresztben állt meg. A buszvezető azonnal leszállította és odébb küldte az utasokat, maga pedig a diszpécserszolgálatot hívta, hogy azok értesítsék a vasúttársaságot. Közben azonban a fénysorompók pirosra váltottak, a közeledő tehervonatok mozdonyvezetőit nem sikerült időben értesíteni az esetről.

A két vágányon két irányból érkező tehervonatok szinte egyszerre ütköztek a busznak, és törték össze a felismerhetetlenségig. Az egyik tehervonat több kocsija és mozdonya is kisiklott, ez a töltésről leszaladva egy családi házba rohant. A lakók szerencsére nem tartózkodtak otthon, így a balesetben személyi sérülés nem történt.

A másik vonat gázszállító tartálykocsijai nem sérültek meg a balesetben, a veszélyes anyag nem jutott a szabadba – zárul a Katasztrófavédelem tájékoztatója.


Hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges!
Frissek
  2024. Ápr, 26. Pé
3:35:41
  Jelenleg 3 fő olvassa az oldalt
Hirdetés