Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
 
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Hírek » Rajz- és fotópályázat népszerűsíti a környezetkímélő közlekedési módokat »
Rajz- és fotópályázat népszerűsíti a környezetkímélő közlekedési módokat
Beküldte: Csukló, idő: Jún 14, 2012, forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Oszd meg másokkal is ezt a Facebook-on!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium közösen hirdeti meg a szeptemberi Európai Mobilitási Hetet beharangozó, hagyományos rajz- és fotópályázatot.

Rajz- és fotópályázat népszerűsíti a környezetkímélő közlekedési módokat

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium közösen hirdeti meg a szeptemberi Európai Mobilitási Hetet beharangozó, hagyományos rajz- és fotópályázatot. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi rendezvénysorozatának idei jelmondata: „Mozdulj a jó irányba!”.

A pályázaton a mottóhoz kapcsolódó üzenetet megjelenítő rajzokkal, fotókkal és egyéb alkotásokkal vehet részt az óvodástól középiskolásig öt korosztály, közösen készített művekkel családok is indulhatnak. Fontos elvárás, hogy az alkotásokban határozottan jelenjen meg a „jó irány”, a pályázó elképzelése az élhető városról.

A pályázat kiírói arra ösztönzik a gyermekeket és felnőtteket, hogy közlekedjenek környezetbarát módon: gyalog, biciklin vagy tömegközlekedéssel. A szülőket arra buzdítják, hogy ismertessék meg gyermekeikkel a tömegközlekedési lehetőségeket, mutassák meg nekik, hogyan kell gyalogosan vagy kerékpárral helyesen közlekedni, segítsék a fiatalok önálló utazási készségének fejlődését.

A motorizált járművek, különösen a személygépkocsik előnyben részesítése a városi közlekedésben komoly egészségügyi kockázatokat rejthet. Ilyenek például a közlekedési balesetek miatti személyi sérülések, a szennyezett levegő okozta légzőszervi betegségek, a közlekedési zsúfoltság miatti stressz, az alvászavarokhoz, zaklatottsághoz vezető zajszennyezés, a mozgásszegény életmód miatti túlsúly vagy az egyre szélesebb kört érintő szív- és érrendszeri problémák. Az autó helyett az energiakímélő és kevésbé ártalmas közlekedési módokat választva tehát a közlekedők az egészség megőrzése, a környezeti állapot javítása, a természeti értékek védelme mellett döntenek.

Az alkotásokat összesen hat (korosztályonként egyéni és családi) kategóriában értékelik. A legsikeresebb művek alkotóit kerékpárral jutalmazzák. A fődíjakon túl, a Bíráló Bizottság döntése alapján különdíjak (rollerek, multimédiás eszközök, könyvvásárlási utalványok) is gazdára találnak. A díjátadó ünnepség az idén tízedik alkalommal megrendezett Európai Mobilitási Hét (2012. szeptember 16-22.) programsorozatának eseménye lesz. A legjobb alkotásokból a pályázat kiírói kiállítást rendeznek.

A pályázatok postára adási, e-mailes beküldési határideje 2012. június 29. éjfél. A részletes pályázati kiírás az http://emh.kormany.hu/palyazat oldalon olvasható.

 

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium


rajzpályázat EMH 2012rajzpályázat EMH 2012
JPG képfile, kB
2012. június 14.


Hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges!
Frissek
  2024. Márc, 29. Pé
14:24:32
  Jelenleg 28 fő olvassa az oldalt
Hirdetés