Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
 
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Hírek » Vonatinfo 2.0 - Valós idejű információ a vonatközlekedésről »
Vonatinfo 2.0 - Valós idejű információ a vonatközlekedésről
Beküldte: Csukló, idő: Aug 2, 2011, forrás: www.mav-start.hu
Oszd meg másokkal is ezt a Facebook-on!

Online szolgáltatásaink között a Magyarországon közlekedő vonatok valós idejű menetrendi információi tekinthetők meg.

Vonatinfo 2.0 - Valós idejű információ a vonatközlekedésről

Online szolgáltatásaink között a Magyarországon közlekedő vonatok valós idejű menetrendi információi tekinthetők meg, a megjelenítéshez a térkép informatikai hátterét a Google és a MÁV Zrt. „UTAS” rendszere biztosítja. Ezúton is köszönjük a szolgáltatás fejlesztését figyelemmel kísérőknek a folyamatos visszajelzéseket, észrevételeket. Reméljük, hogy a jövőben is segítik munkánkat.

A térképes alkalmazás indítása a www.mav-start.hu oldalon lévő elektronikus menterendi kereső felületén levő „Vonatinfó” gomb megnyomását követően lehetséges, az oldalon az országos térképhálózat látszik az éppen közlekedő vonatokat jelző ikonokkal. A képernyő jobb oldalán a kezelőpult látható, amelynek segítségével könnyedén - az ELVIRA rendszerénél már megszokott módon - kereshetünk rá az általunk kiválasztott vonatra. A képernyő bal alsó sarkában a jelmagyarázat látható. Mind a kezelőpult, mind pedig a jelmagyarázat „kikapcsolható” a képernyőről, hogy ne takarjon ki hasznos információt, a későbbiekben ez bármikor ismét „bekapcsolható”.

 

Vonatinfo 2.0

Vonatinfo 2.0

A kezelőpulton több paraméter alapján is lehet keresni.

  • Útvonal: itt, a már megszokott módon, a viszonylat megadását követően indítható a keresés
  • Állomás: itt egy adott állomás nevére keresve, az állomást érintő vonatközlekedés látható
  • Vonat: ha tudjuk a közlekedő vonat számát, úgy pontosan a vonatra lehet keresni. Amennyiben a megadott vonat éppen nem közlekedik, úgy a képernyő felső részében üzenet jelzi azt.

Vonatinfo 2.0

Vonatinfo 2.0 Információs gombAz információ jelre kattintva a térképes alkalmazással kapcsolatos információkat tudhatunk meg, illetve egyénileg beállíthatjuk az alkalmazást.

 

Az ELVIRÁ-ból indított keresés után a kiválasztott vonat a száma alatt egy linken keresztül, közvetlenül is elérhető a „Mutasd a térképen” feliratra kattintva:

Vonatinfo 2.0

A jelmagyarázat a képernyő bal alsó sarkában helyezkedik el, amelynek segítségével értelmezni lehet a térképen megjelenő információkat.

Vonatinfo 2.0

Az útvonal kiválasztásakor megjelenik az ELVIRA rendszernél már megszokott módon az adott viszonylatra vonatkozó menetrend. A térképen megjelenik „piros” színnel kiemelve a választott vonat útvonala.

 

Vonatinfo 2.0

Amikor a kiválasztott vonat számára kattintunk, akkor a térképen kiemeli a választott vonatot jelölő ikont. A vonat közlekedési irányát egy kis fekete nyíl szimbolizálja, amennyiben a vonat áll, úgy ez a jelzés nem látható.

Vonatinfo 2.0

Figyelem! Az adatok tájékoztató jellegűek, hivatalos menetrendnek nem minősülnek.

 

MÁV-START Zrt.


Hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges!
Frissek
  2024. Máj, 04. Szo
23:56:38
  Jelenleg 5 fő olvassa az oldalt
Hirdetés