Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
 
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Hírek » Újraindult a villamosközlekedés Miskolc belvárosban – az első napok tapasztalatai »
Újraindult a villamosközlekedés Miskolc belvárosban – az első napok tapasztalatai
Beküldte: Csukló, idő: Nov 3, 2010, forrás: www.mvkzrt.hu, Fotók: Csukló
Oszd meg másokkal is ezt a Facebook-on!

Újraindult a villamosközlekedés Miskolc belvárosban – az első napok tapasztalatai Gördülékenyen zajlott a villamos közlekedés Tiszai pályaudvar és Vasgyár közötti újraindítása, eddigi tapasztalataink jók.

Újraindult a villamosközlekedés Miskolc belvárosában – az első napok tapasztalatai

2010.11.03.
Gördülékenyen zajlott a villamos közlekedés Tiszai pályaudvar és Vasgyár közötti újraindítása, eddigi tapasztalataink jók.

Utasaink számára mindenképp kedvező, hogy a belvárosban villamossal utazhatnak. A villamossal utazók észrevehetik, hogy a villamos a felújított pályaszakaszon lényegesen gyorsabban, csendesebben halad, mint régebben, a pályafelújítás előtt. Persze igazán az új villamosok közlekedtetésével válhat csendessé a villamosközlekedés.

Műszaki és forgalmi szakembereink folyamatosan figyelik a forgalmat, különös tekintettel az átadott új pályaszakaszra. Az ő tapasztalataik rendkívül kedvezőek.

Egy meghibásodás történt eddig. November 2-án az Üteg utcánál az egyik próbajárat villamos áramszedője zárlatot okozott, a még régi vezetékrendszerben, ezért 20-25 percig - a hiba kijavításáig - villamospótlók közlekedtek a Tiszai pu. és a Malomszög között.

Tekintve, hogy most őszi szünet van, a november 8-i iskolakezdés után számíthatunk a megszokott utasforgalomra. Tapasztalataink alapján mondhatjuk, hogy utasaink tudnak a változásokról, a villamos és villamospótló közlekedés rendjéről, az Újgyőri főtéren is zökkenőmenetes az átszállás. Itt az MVK szakemberei segítik az utasok eligazodását.

Általában a megállóhelyekről tudni kell, hogy még nem végleges az arculatuk. A végleges építészeti kialakítás és az esőbeállók folyamatosan épülnek a következő hónapokban. A Selyemréti megálló egy mintamegálló. A kialakított peron a Vakok-és Gyengénlátók B.-A.-Z. Megyei Egyesületével, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségével (MVGYOSZ), valamint a Mozgáskorlátozottak Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Egyesületével folytatott egyeztetéseknek megfelelően, taktilis kövekkel (tájékozódást segítő), lett kiépítve. Amennyiben ez a kialakított megoldás a gyakorlatban is jól beválik - és a Nemzeti Közlekedési Hatóság is hozzájárul - a többi megálló is ennek megfelelően lesz kialakítva. A jelenleg kiépített peronok könnyen átalakíthatóak, hiszen a kiépítés során figyelembe vettük a későbbi átalakítás szükségességét.

Az utasok biztonsága érdekében mindenhova elhelyeztek egy védőkorlátot, ami elválasztja a megállóban várakozókat a közúti forgalomtól. Kérjük utasainkat, hogy a megállóban való várakozás során -biztonságuk érdekében - ne támaszkodjanak ennek az ideiglenes a védőkorlátnak.

Sokszor felmerülő kérdés, ezért fontos hangsúlyozni, hogy a régi villamosok nem rongálják az új pályát, minthogy a Tatrák és az ex-bécsi (SGP) villamosok is úgynevezett forgóvázas járművek. Ilyen probléma csak a (régebbi típusú) merevtengelyes villamosok esetében merülhetne fel.


Hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges!
Frissek
  2024. Márc, 29. Pé
16:43:01
  Jelenleg 24 fő olvassa az oldalt
Hirdetés