Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
 
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Hírek » 2010. november 1-jén változik a villamosközlekedés rendje  »
2010. november 1-jén változik a villamosközlekedés rendje
Beküldte: Csukló, idő: Okt 23, 2010, forrás: MVK Zrt
Oszd meg másokkal is ezt a Facebook-on!

2010. november elején új szakaszhoz érkeznek a Zöld Nyíl pályaépítési munkálatai. Ezzel együtt változik a közlekedés rendje is városunkban. November 1-től a Tiszai pályaudvar és a Vasgyár között újraindul a villamosközlekedés, valamint az Újgyőri főtér és Diósgyőr között villamospótló autóbuszok közlekednek. 2010. november 1-jén változik a villamosközlekedés rendje

2010. november 1-jén változik a villamosközlekedés rendje

2010. november elején új szakaszhoz érkeznek a Zöld Nyíl pályaépítési munkálatai. Ezzel együtt változik a közlekedés rendje is városunkban. November 1-től a Tiszai pályaudvar és a Vasgyár között újraindul a villamosközlekedés, valamint az Újgyőri főtér és Diósgyőr között villamospótló autóbuszok közlekednek. 2010. november 1-jén változik a villamosközlekedés rendje

Utasainkat érintő változások Villamosok közlekednek a Tiszai pályaudvar és a Vasgyár között

A villamosok a Tiszai pályaudvar és a Vasgyár között újra közlekednek. A Tatrák és a bécsi villamosok is a Vasgyárban fordulnak meg. Az Újgyőri Főtér és Diósgyőr végállomás között villamospótló autóbuszok fognak közlekedni. Így utasainknak át kell szállnia az Újgyőri főtéren a villamosról a villamospótló autóbuszra. Az Újgyőri Főtéren a villamospótlók a Vasas Művelődési Ház előtt állnak meg. Tekintettel arra, hogy egy nagy forgalmú csomópontról van szó, utasaink biztonságos átkelését az MVK Zrt. munkatársai is segítik. A Diósgyőr felől érkezők is a Vasas Művelődési Ház előtt szállhatnak le, miután a körforgalomban visszafordult az autóbusz Diósgyőr felé.

A villamospótló a megszokott útvonalon fog közlekedni (megállói: Újgyőri piac, Stadion, Bulgárföld, Kilián vr., LÁEV, Zenta u., Táncsics tér, Vince u.). Diósgyőrben az Ady Művelődési Ház előtt kialakított ideiglenes megállóhelyen szállhatnak le utasaink (1-es, 1A-s megállóhelyétől kb. 50 méterrel hátrébb), míg a belváros felé az 1-es, 1A-s megállóhelye előtt lesz a villamospótló megállója.

A 21-es, 21A autóbuszok közlekedési rendje változik:

A Bajcsy- Zsilinszky u. átadásával a 21-es és 21A-s járatok újra érintik a Selyemrét, illetve Üteg u. megállóhelyet. Azonban az Üteg utcai munkálatok befejeztéig a járatok továbbra is a József A. utcán át közelítik meg a Szondi Gy. utcai végállomást, ahol az utasok továbbra is a kialakított ideiglenes megállóhelyeken szállhatnak fel és le. A Szondi Gy. u. felől utazókat a változás annyiban érinti, hogy a Selyemréten a járat megszokott megállóhelyén áll meg (ideiglenes megálló elbontásra kerül).

1A-s, 31-es és 31A-s járatok

A Bajcsy- Zsilinszky u. átadásával a járatok a megszokott útvonalon közlekedhetnek, a Tiszai pályaudvar irányába újra érintik a Selyemrét megállóhelyet (és nem érintik a Tiszai pályaudvar irányába lévő Üteg u. megállóhelyet).

Menetjegyét kétszer érvényesítse az, aki villamosról villamospótló autóbuszra száll át, vagy fordítva Május elejétől, ahogy elindultak a Zöld Nyíl villamosprojekt munkálatai, a villamosok mellett villamospótló autóbuszok is közlekednek. Korábban már felhívtuk utasaink figyelmét arra, hogy egy menetjegy a villamosvonal teljes hosszán érvényes, vagyis átszállás ide vagy oda, aTiszai pályaudvarról Diósgyőrbe, illetve a Vasgyárba való eljutáshoz EGYETLEN JEGYET kell érvényesíteni. A menetjegyet, viszont ha átszállunk, ismét érvényesíteni kell, csak a másik végén.

Az tehát, aki jelenleg az Újgyőri főtéren a villamosról villamospótló autóbuszra száll át (vagy fordítva) az első járművön érvényesíti a menetjegyet a szokásos „számos" (1-9-es) mezőjénél, majd átszálláskor megfordítja a jegyet és a másik végén érvényesíti (lyukasztja).

Autósokat érintő változások

2010. október 22-től a Bajcsy-Zsilinszky utca déli oldali (Selyemréti Strandfürdő) forgalma visszakerül az északi oldalra (MÁV rendelőintézet) az eredeti sávba, a déli oldalon még nem lehet közlekedni.

2010. november 1-től: az építés ezen szakaszán a Kilián vr. és a Zenta u. között az északi útpálya (Diósgyőr felé) félsávosan lezárásra kerül. Az autósok a Bertalan u. - Róna u. - Előhegy u. útvonalon kerülhetnek.

Utasainkat, a közlekedőket szórólapok, az érintett megállóhelyeken kihelyezett tájékoztatók, megállítótáblák, járműmatricák, a sajtóban, a www.mvkzrt.hu -n közölt információk, illetve az érintett helyszíneken dolgozó kollégák segítik az eligazodásban.


Hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges!
Frissek
  2024. Ápr, 25. Csü
18:56:19
  Jelenleg 14 fő olvassa az oldalt
Hirdetés