Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
 
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Hírek » Beszámozzuk a HÉV-eket, a hálózati jelet Önre bízzuk! »
Beszámozzuk a HÉV-eket, a hálózati jelet Önre bízzuk!
Beküldte: Csukló, idő: Okt 12, 2010, forrás: BKV Zrt
Oszd meg másokkal is ezt a Facebook-on!

Sok évtizedes BKV-s hagyomány a járatok számmal történő jelzése, a HÉV-vonalakkal azonban úgy tűnik, mindeddig nem számoltak. Ezért társaságunk a közeljövőben ezeket az elővárosi vasutakat is - a metróhoz hasonló módon - megkülönböztető jelzéssel látja el; az arculat teljes megújulásához azonban az Önök véleményére is szükségünk van.

Beszámozzuk a HÉV-eket, a hálózati jelet Önre bízzuk!

 

Sok évtizedes BKV-s hagyomány a járatok számmal történő jelzése, a HÉV-vonalakkal azonban úgy tűnik, mindeddig nem számoltak. Ezért társaságunk a közeljövőben ezeket az elővárosi vasutakat is - a metróhoz hasonló módon - megkülönböztető jelzéssel látja el; az arculat teljes megújulásához azonban az Önök véleményére is szükségünk van.

Társaságunk a közeljövőben szeretné a metróhoz mérhető fontosságú HÉV-vonalakat is megkülönböztető jelzéssel ellátni, célszerűen a metróhoz hasonló módon. Ez egyben a járatok gyorsvasúti hálózatban betöltött egyenrangú szerepét is mutatná – ehhez viszont szükség van egy önálló hálózati jelre. A HÉV számára olyan jelet kívánunk bevezetni, ami egyaránt jelképezi a hasonló szerepet, de a különbözőséget is.

A BKV munkatársai több logótervet is készítettek; míg az egyik végletesen egyszerű, addig a másik a metró jeléhez való hasonlósággal/különbözőséggel vagy éppen a HÉV, mint közlekedési eszköz dinamizmusával tér el attól, amelyik viszont a városhatárt átlépő jelleget helyezi előtérbe.

Most arra buzdítjuk Önöket, minél nagyobb számban szóljanak bele a leendő arculati elem kiválasztásába. Szavazni a BKV honlapján, a http://www.bkv.hu/hu/szavazas oldalon lehet, ahol négyféle logó közül választhatják ki azt az egyet, amelyik leginkább elnyeri a tetszésüket.


Hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges!
Frissek
  2024. Ápr, 26. Pé
2:09:46
  Jelenleg 3 fő olvassa az oldalt
Hirdetés