Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
 
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Hírek » Újabb hat vasútvonalon indulhat meg a forgalom »
Újabb hat vasútvonalon indulhat meg a forgalom
Beküldte: Abs, idő: Szept 28, 2010, forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Oszd meg másokkal is ezt a Facebook-on!

Völner Pál, infrastruktúráért felelős államtitkár bejelentette, hogy a szeptemberi menetrendváltástól hat vasútvonalon indul újra a személyforgalom.

A keleti országrészben idén több fontos, az V. számú TEN-T nemzetközi vasúti korridorhoz kapcsolódó fejlesztés valósult meg, ezeknek az átadó ünnepségét tartották ma Ukk közszégben. Az ünnepélyes átadón Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára elmondta, hogy a júliusban újranyitott öt vasúti mellékvonal után, az ígéreteknek megfelelően további vasútvonalakon is visszaállítják a közlekedést. Az idei menetrendváltással, december 12-étől ismét lehet személyvonattal utazni az északi országrészben átszállás nélkül Komárom és Esztergom között, délebbre pedig a Börgönd - Sárbogárd és a Godisa - Komló vonalakat nyitják újra meg.

Természetesen a keleti országrész közlekedése is javulni fog, északon a szlovákiai határátmenetet is megkönnyítő Szerencs - Hidasnémeti vonalon fognak ismét végig közlekedni a szerelvények (itt most csak Szerencstől Abaújszántóig jár a vonat), továbbá a Fehérgyarmat - Zajta, és a Kocsord alsó - Csenger vonalon is ismét lehet majd vonattal utazni. Eme hat vonal újranyitásával összesen több, mint 160 km-en indul újra a közlekedés, és 43 település mintegy 135 ezer lakosának eljutási lehetőségei javulnak.

Tervben van továbbá a Szilvásvárad - Putnok vasúti vonalszakasz újranyitása is, de a tavaszi árvízkárok helyreállítása itt még nem fejeződött be. A pálya biztonságossá tétele, és a vonal megnyitása előre láthatólag 2011 tavaszára várható.

Arnold Balázs


Hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges!
Frissek
  2024. Ápr, 19. Pé
3:50:06
  Jelenleg 3 fő olvassa az oldalt
Hirdetés