Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
 
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Hírek » Bemutató villamost állítanak ki a Széchenyi téren »
Bemutató villamost állítanak ki a Széchenyi téren
Beküldte: Csukló, idő: Szept 2, 2010, forrás: www.delmagyar.hu
Oszd meg másokkal is ezt a Facebook-on!

Szeged - Az új, szegedi villamosok gyártója, a lengyel PESA gyár bemutató járművét láthatják az érdeklődők a Széchenyi téren szeptember 4. és 12. között.

Az új, szegedi villamosok lengyel gyártója bemutató villamost hoz Szegedre, hogy szeptember 4. és 12. között, a Széchenyi tér fősétányán minden érdeklődő megtekinthesse. A PESA Swing típusú szerelvényét hétköznapokon 10 és 20 óra között, hétvégén 10 és 22 óra között lehet megnézni, belülről is. A PESA gyár székhelyéről, Bydgoszcz-ból speciális tréler hozza Szegedre a 30,1 méter hosszú járművet, majd Varsóba viszi tovább, ahol közlekedni fog.

A bemutató villamos - a színét nem számítva - olyan, mint a Szegednek tervezett járművek: 100 százalékban alacsony-padlós, 5 részből áll, 3 forgóvázzal, 6 oldalajtóval és egy vezetőfülkével rendelkezik, 210 utas befogadására alkalmas, 42 ülőhellyel. A jármű a legkorszerűbb járműgyártási technológiával készült; légkondicionáló és utastájékoztató rendszer is szolgálja az utasok kényelmét.

A villamosbeszerzés a "Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése"-projekt része. A szegedi önkormányzat 9 új villamos szállítására szerződött tavaly októberben a lengyel PESA Bydgoszcz SA céggel. Vételáruk összesen 16 millió euró (4,5 milliárd forint). Az SZKT és a PESA szakemberei jövő februárig egyeztetik az utolsó műszaki részleteket, hogy jövő szeptemberben megérkezhessen az első villamos Szegedre. A flotta többi tagját 2012-ben szállítják Szegedre.


Hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges!
Frissek
  2024. Ápr, 25. Csü
15:58:56
  Jelenleg 5 fő olvassa az oldalt
Hirdetés