Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
 
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Hírek » 10 éves a Vasúttörténeti Park »
10 éves a Vasúttörténeti Park
Beküldte: Topi, idő: Júl 9, 2010, forrás: mavnosztalgia.hu
Oszd meg másokkal is ezt a Facebook-on!

Jubileumot ünnepel Európa legnagyobb vasúti élményparkja. 2000-ben nyitotta meg kapuit az Európában rendhagyóan interaktív vasúti park Magyarországon.

A száznál is több vasúti jármű elhelyezéséhez nem kis területre volt szükség, amikor 1999-ben felmerült egy emlék múzeum kialakításának ötlete a MÁV História Bizottságától. Így a volt Északi Fűtőházra esett a választás, amely 70.000 m2 alapterületével és az 1911-ben épült, – a maga nemében páratlan – 34 állásos körfűtőházával megfelelt az elképzeléseknek. Különleges látnivalója például Magyarország legöregebb, működő gőzmozdonya 1870-ből és a legendás Árpád motorvonat a harmincas évekből (amely 2 óra 57 perc alatt tette meg a Budapest-Bécs közötti távolságot). A vasúti járműkuriózumok közül ötven ritka mozdony parkol itt.

A Parkban az a jó, hogy ki lehet kipróbálni az ősi masinákat, így személyesen is átélhetik a mozdonyvezetés élményét (kiemelt rendezvényeken gőzmozdonnyal). Eredeti hajtányon próbára tehetik erejüket, fordulhatnak egyet a mozdonyfordító-korongon, utazhatnak a kerti vasúton, melynek pályája − a jubileumi év tiszteletére − augusztus végétől 800 méteresre bővül alagúttal, és tó fölött átívelő vasúti híddal. A szép környezet pihenésre invitál, a gyermekeket fa elemekből kialakított játszótér várja.

 

A MÁV-START Zrt. és a GySEV Zrt. 33%-os alkalmi menettérti kedvezményt nyújt a Vasúttörténeti Park 10. születésnapi rendezvényére az ország egész területéről vonattal érkezőknek a teljesárú menetjegy árából. A kedvezmény igénybe vételéhez a kiindulási állomáson 33%-os alkalmi menettérti jegyet kell váltani Budapest Déli, Keleti, Nyugati pályaudvarokra vagy Vasútmúzeum megállóhelyre, melyre a MÁV-START munkatársainál a helyszínen kell kérni egy pecsétet, így érvényes lesz a visszaútra is. A kedvezményes menetjeggyel legkorábban a rendezvényt megelőző napon, július 10-én 0.00 órától lehet utazni, és a hazautazást a rendezvényt követő nap éjfélig be kell fejezni. A bélyegzés elmulasztása esetén a menetjegy ellenőrzést végző munkavállaló elszámolja a menetjegyet és felszámítja az előírt pótdíjat is.

Bővebb információ, eseménynaptárunkban!


Hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges!
Frissek
  2024. Ápr, 26. Pé
15:50:26
  Jelenleg 8 fő olvassa az oldalt
Hirdetés