Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
 
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » Közérdekű
Közérdekű
Témaindító: Frankye, idő: Júl 26, 2010
Témakörök:

Lapozás       2/2
(#30275) Lezlinilzen válasza masTTertape hozzászólására (#30273) Válasz Feb 23, 2014
Éjszaka én is ezen agyaltam.
Nem alakult még ki bennem a végeredmény, csak pár hirtelen gondolat:
- bármennyire is csábító egy új modell megjelenése, ha nem felel meg az igényesség elvárásainak, nem kellene megvásárolni, hadd érezzék a gyártók is, hogy nem eszünk meg mindent ( ...már megint itt van ugye az igényesség )
Nagy kegyesen a TILLIG közvélemény kutatással keresi az új Nohab pályaszámát. No erre kellene azt mondani nekik, hogy ennyi pénzért inkább készítsenek egy Nohabot, ami nem csak hasonlít az eredetire. Érdekes, hogy a ROCO nagyjából fele ennyiért alkotta meg a Ludmillákat, amiken nem találok kifogást.
- a másik - erre már utaltam - , hogy erősebb kritika kellene a "kirakatmodellezés"-sel szemben. A közvélemény a modellezést játéknak tekinti, így is áll hozzá a kiállításokhoz is. Nem egy anyuka háborodott fel a kiállításokon, hogy ha kifizette a belépőjegyet, miért nem engedik a gyereket játszani. No ezt a szemléletet kellene gyengíteni azzal, hogy minőségibb modellezést produkálunk, és elvárjuk ezt a célkitűzést is a kezdőktől.
Ehhez segítség lenne minden téren, csak erre nem mindenkinek van igénye. ( megint az előzőekhez tértünk vissza )

Büszke vagyok arra, hogy van pár modellező, aki időről időre megkeres, kikéri a véleményemet, segítségemet nagyvasútról és kicsiről egyaránt. Én úgy érzem, hogy valahol a középmezőnyben evickélek, vannak jó páran, akik magasan verik az én szintemet, és ezért tartanám fontosnak, hogy ezek a diskurzusok mindennapivá váljanak. Mindenki hozzá tud tenni valamit szakmájánál, tapasztalatánál, kreativitásánál, esztétikai érzékénél fogva, és így lehetne a legjobbat kihozni mindenből ( nem csak a modellezésből ).
Örülök neki, amikor velük e-mailezek, mert én is tanulok tőlük, kedvet hoznak a modellezéshez, és ők is örülnek, ha segíteni tudok valamiben.
(#30276) kaTTonai válasza masTTertape hozzászólására (#30273) Válasz Feb 23, 2014
Én részemről megtettem az utánpótlásról való gondoskodást...Két kislányom már súlyosan "fertőzött"!

Lezlinek is ideje lenne néhány trónörökösről gondoskodni!


Uff:én beszéltem.

Miki
(#30280) etwg válasza Lezlinilzen hozzászólására (#30275) Válasz Feb 23, 2014
Itt jutunk el a saját magunk áltam alkotott csapdához. Egyrészt kritizáljuk, hogy ez vagy az a modell mennyire nem hasonlit az eredetihez, egy másik meg mennyire szuper. A baj az, hogy az egyikkel talán minden nap ( na jo mostanában már ritkábban) találkozhatunk, a másikat meg csak messziröl ismerjük.
Megmondom öszintén engem ez abszolut nem zavar ( megvan mindkét modell többszörösen is), söt a H0-s terepasztalon pontisan emiatt kerülöm a valos vasut modellezését, igy az ott bevetett jármüvek a FLRR igazgatoi tanácsa által meghatározott formában, szinezéssel és felszerelésével mennek ki a pályára. Igy nincs, mert nem is lehet kritika.

Ami meg az utánpotlást illeti a fiam kiskorától modellezik ( játszik a vonatokal - eddig csak egy ütközöt tört el), söt a kiállitásokon 10 éves kora ota ott áll a kezelöpult mellett, is beszélget ( magyaráz) nemcsak a korosztályához tartozo látogatokkal, és ahogy megfigyeltem sokkal közvetlenebb, mint ha ott egy felnött lenne.

image.jpg
 
(#30282) Lezlinilzen válasza etwg hozzászólására (#30280) Válasz Feb 23, 2014
A modellekkel ( vagy inkább csak a TILLIG-gel ) annyi bajom van, hogy BTTB korabeli minimálisan átkozmetikázott modelleket adnak pofátlanul magas áron a minőségükhöz képest, és húznak le évről-évre újabb bőröket átszámozással, átfestéssel. És amíg erre van kereslet, meg is teszik. Jól kereshetnek rajta, mert ráfordításuk nem sok lehet.

Idézet:
„a fiam kiskorától modellezik ( játszik a vonatokal - eddig csak egy ütközöt tört el), söt a kiállitásokon 10 éves kora ota ott áll a kezelöpult mellett, is beszélget ( magyaráz) nemcsak a korosztályához tartozo látogatokkal, és ahogy megfigyeltem sokkal közvetlenebb, mint ha ott egy felnött lenne.”
Ehhez kellett az édesapja, akitől ezt tanulhatta.
(#30285) etwg válasza Lezlinilzen hozzászólására (#30282) Válasz Feb 23, 2014
Van ettöl rosszabb is mint amit a Tillig tesz. Nekem van otthon néhány modellem, amik öntöformája már annyira tönkrement, hogy nem is hasonlit az eredetire ( az is meg van - 30 évvel öregebb), mégis árulták és majdnem az eredetinek a tizszereséért.
De mondom az ilyesmik engem kevésbé zavarnak, ha kell a modell megveszem, ha meg nincs, akkor megcsinálom magam:
Pl. Ez a Climax nem volt - megvettem a terveket ( egy lap) megcsináltam. Rá egy évre kihozott a Bachmann egy majdnem hasonlot.

image.jpg
 
(#30302) RoninTT hozzászólása Válasz Feb 23, 2014
Sziasztok!

A tárhelyemre feltöltöttem "A Budapesti Millenniumi Földalatti vasút (1974) " című filmet. /220MB/

Töltsétek, nézzétek ....

A Budapesti Millenniumi Földalatti vasút (1974)
(#30305) masTTertape válasza RoninTT hozzászólására (#30302) Válasz Feb 23, 2014
Nem merek szólni, de mivel ez is a lentebb említett társadalmi problémák része, egy jogdíjas, ráadásul csatorna logóval ellátott filmet egy magán tárhelyen elhelyezve, de publikus felületen közzé téve, egy kissé aggályosnak érzékelek.
Pontosan ilyenből volt óriási balhé az index fórumán, ahol ráadásul a saját filmemet reklámozták egy topikban, hogy megnézhető a YT-on, miután szóvá tettem, a moderáció engem tiltott le onnan örökre.
Bízom benne, hogy e hely moderátora másként gondolkodik. (tudom )
(#30307) RoninTT válasza masTTertape hozzászólására (#30305) Válasz Feb 23, 2014
Igen, ismerem a történetet, hiszen magam is sok-sok éve tagja vagyok az említett fórumnak.

Ha a tisztelt moderáció aggályosnak tartja, kérem törölje a posztomat.

Köszönöm!
(#30441) ori.andras hozzászólása Válasz Feb 27, 2014
Juj, mennyi hozzászólás!

Viszont elkészült a kérdőívek kiértékelése, itt lehet olvasni és aztán szívesen várom a kritikát!
(#30443) etwg válasza ori.andras hozzászólására (#30441) Válasz Feb 27, 2014
Hüha én csak a 4%-hoz tartozok.
(#30446) ori.andras válasza etwg hozzászólására (#30443) Válasz Feb 27, 2014
Egy tiszteletreméltó 4%-hoz. És ebből hány év telt vasútmodellezéssel?
(#30448) etwg válasza ori.andras hozzászólására (#30446) Válasz Feb 27, 2014
Szinte mind. Azt hiszem 7-8 éves koromban könyörögtem a szüleimnek, hogy vegyék meg a boltban látott vonatot. Nem kaptam meg.....
Otthon épitgettem nagyon kezdetleges vonatokat, majd rávettem az utca lakoit, hogy rendeljenek a sarki boltbol tejet meg kiflit, amit én reggelente kihordok. Alig egy honap alatt összegyült a pénz az elsö kezdökészletre. Ez igy ment majdnem 8 évig......( az utolso években már kétszer kellett fordulni, mert egy kocsira nem fért fel az áru. Reggel 5-kor kezdtem, hogy elérjem a sulit.)

Azota némi kihagyással egyfolytában modellezek. ( más kategoriában nem, habár épitettem 2 hajot, meg van egy helikopterem, de azt nem nevezem modellezésnek, csak nyári szorakozásnak..... )
(#49405) enigma hozzászólása Válasz Jan 25, 2016
Sziasztok!

Némi keresgélés után úgy érzem megtaláltam végre azt a topicot amely az alant szereplő felhívás elhelyezhető.
Tehát.
Szeretnénk Fejér megyében is elindítani egy vasútmodellező klubot. Ehhez várnánk jelentkezőket.
Eddig szerte a megyéből (sőt Budapestről is) van jelentkező, tehát a távolság nem lehet akadály egy kis bandázásra, össznépi vasútmodellezésre, mozdonylovira.
Eddig már több (gyakorlatilag mindegyik nagyobb) mérerarány képviseltetik a tagok közt, és az sem lehet kifogás, ha kezdő valaki, mert éppen hol tanulná meg a vasútmodellezést, mint egy klubban (mi is kezdők vagyunk)
Érdeklődni a publikus e-mailomon, vagy facebookon a Fejér megyei Vasútmodellező, és Vasútbarát klub oldalán lehet.
Köszönöm, hogy végig olvastátok, üdv enigma
Lapozás       2/2
Frissek
  2024. Ápr, 18. Csü
17:50:24
  Jelenleg 26 fő olvassa az oldalt
Hirdetés