Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
 
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » TT klubtopic
TT klubtopic
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:

Lapozás       232/434    
(#35631) masTTertape válasza etwg hozzászólására (#35623) Válasz Júl 17, 2014
Ezen a szemléleten kell túllépni.
Ha valaki olyan tevékenységet folytat, aminek nem árt, ha több ezer ember értesül róla, akkor szerintem mindez nem probléma.
Ha magánszemélyként zaklat ez a mennyiségű ember, akkor valóban jogos az okfejtésed.
És én jelen pillanatban az első verzióról beszélek.
Csak, mint ahogy írtam korábban, éppen a vasútmodellezés terület az, ahol nem várható katasztrofálisan nagy méretű érdeklődés-dömping.
(#35639) ponTT hozzászólása Válasz Júl 17, 2014
Sziasztok!

BTTB-s Y-kocsikat keresek megvételre.
Részletek - nem meglepő módon - az Apróban!

Üdv!
(#35643) róbertke válasza masTTertape hozzászólására (#35631) Válasz Júl 17, 2014
Ne haragudj, de nem adok most igazat neked! Te magadat szolgáltatod ki boldog-boldogtalannak, az FB oldaladon még a vak is látja, hogy mit csinálsz, milyen felszereléssel jösz-mész a nagyvilágban, hát persze hogy egyszer csak kifigyelnek rendesen - de ne legyen igazam, és a történtek csak spontán eset legyen. Nem akarlak megbántani, de én magam is az első hónapokban hasonlóan cselekedtem, amikor beléptem az FB oldalra. Azóta barátaim sorozatos esetein okulva, alig hagytam meg magamról valamit ....így utólag még talán te is megléphertnéd ezt. - Ja mindezt szigorúan csak a személyes adataidra-képeidre értettem ...
(#35644) Lezlinilzen válasza róbertke hozzászólására (#35643) Válasz Júl 17, 2014
Igazat mondasz Te is, ám én úgy vélem, hogy kis hazánkban, Márnemmagyarországon mindenkiről mindent megtudnak, amit és amikor akarnak. A Facebook meg a többi adatgyűjtő rendszer csak arra való, hogy ne érhesse vád az említetteket, miszerint ellopták az adataidat, mert a kedves felhasználó adja meg azokat önként és dalolva.

Elnézést kérek Frankye.
(#35645) IsTTen hozzászólása Válasz Júl 17, 2014
A Taurus mozdonyokat a régi kuplungokkal szállítják, hogyan lehet lecserélni új kurz kuplungra, milyet kell venni hogy passzoljon bele?
(#35650) csíkosháTTú válasza IsTTen hozzászólására (#35645) Válasz Júl 17, 2014
"Mongyő!

Tillig 08840 a cikkszáma, szerintem Ottóéknál van is.
(#35653) wolfchild hozzászólása Válasz Júl 17, 2014
Rég szóltam hozzá a témához aktívan, de most azért megteszem.

Már itt is és máshol is számtalanszor le lettem hurrogva a véleményemért, miszerint aki kimarad, az lemarad.

Elhiszem és elfogadom, hogy van egy generáció aki már erre nem akar vagy nem tud sem időt se erőforrást áldozni, hogy ennek anyagi vagy egyéb okai vannak az mindegy. Ez mindenkinek a saját szívügye.

De azt azért érdemes elmondani, hogy az én esetemben, igenis hasznos volt a befektetett energia. Nem gyűjtöttem összesen csak 100 körüli "követőt" és a "lájkméter" sem akadt ki, de azt elmondhatom, hogy az oldalamat olyan emberek is megtalálták, és olvassák akik egyébként nem tudtak róla, hogy van ilyen.

És talán ez az ami fontos, nem az hogy hányan "lájkoltak", hanem hogy hányan találtak meg. Arról nem is beszélve, hogy közvetlenebb kapcsolatot tudok az olvasókkal teremteni.

Arról már letettem, hogy erre bárkit is agitáljak, ha valakinek viszont segítség kell, vagy ötlet, esetleg tanács, az keressen meg bátran.
(#35654) zsolesz74 válasza wolfchild hozzászólására (#35653) Válasz Júl 17, 2014
Vannak emberek akiknek nem való! És nem csak az FB, de sok más IT sem!
(#35655) IsTTen válasza csíkosháTTú hozzászólására (#35650) Válasz Júl 17, 2014
Köszi, megnézem!
(#35657) komittya hozzászólása Válasz Júl 17, 2014
Üdv! Ennek a videónak csak ősszel lesz a premiere? Vagy egyáltalán mikor? Bővebben: Link Előre is köszönöm! Üdv!
(#35660) etwg válasza zsolesz74 hozzászólására (#35654) Válasz Júl 17, 2014
Ebben teljesen igazad van, de sok FB nyalo sem igen valo oda, ahol van. Hogyan is van ez?
A koncerten le kell ragasztani a keyboard márkáját, a rádioban, TV-ben lépten nyomon fel kell hivni a figyelmet, hogy produktprezentácio, reklám van a müsorban, de azt simán hozzábiggyesztik bármihez, hogy a FB-n, twitteren szoljanak hozzá. Mi ez ha nem reklám? Mi ez ha nem seggnyalás ( kié is az FB, stb.). Az egész nem más, mint a tömegek, mint a csorda, befolyásolása, gyakran félrevezetése.
Ezt érdekes modon az érintettek egyáltalán nem érzékelik, söt azt sem, amit robertke mondott. A revizornak a villamosban még a nevedet sem vagy hajlando elárulni ( mert ugye mindannyiunknak vannak személyiségi jogai ), az fb-re még azt is kiteszik egyesek, hogy kivel henteregtek tegnap az ágyban.
Pontosan emiatt egy nagy szemétség az egész.
Igen az internetet ki kell használni, arra van, de nem biztos, hogy igy és ilyen formában, minden választás vagy befolyásolás lehetösége nélkül!
Söt ami a legrosszabb - az internetre felrakott anyagokat soha többé nem lehet eltávolitani. S mindeszt önkéntesen teszik, akik teszik...
(#35661) zsolesz74 válasza etwg hozzászólására (#35660) Válasz Júl 17, 2014
Egy dolog biztos.

Ha valaki nem tudja használni a FB policy-t, akkor lesz az amiről írtál. Annyira le lehet korlátozni egy fiók hozzáférését, hogy jóformán csak a neve jelenjen meg az illetőnek.

Milyenek már azok az emberek, akik a saját képeiket letiltják a gyerekiekét meg kiposztolják.

Ezért írtam, hogy van akinek nem való sem a FB, sem az IT
(#35663) csíkosháTTú válasza wolfchild hozzászólására (#35653) Válasz Júl 17, 2014
Én inkább fenntartok egy saját domain-t. Tudod miért? Mert én meg azt tapasztalom, hogy sokkal komolyabban vesznek, ha nem egy "free" szolgáltatónál van weblapod, meg elérhetőséged, és e-mail címed. Idehaza is, meg külföldön is. Még az NMRA-nál is, pedig mindegyik nagy "free" onnan ered...
(#35664) masTTertape válasza róbertke hozzászólására (#35643) Válasz Júl 17, 2014
Látod Kazi, ez a demagóg megközelítés.
Ne érts félre, nem kívánom a jó barátságunkat aláásni, de mivel - és érthetően joggal - nekem szegezted a problémát, én vitapartnerként visszaütöm a labdát.
Gondold végig! Bárki, aki olvassa a tevékenységemet, szerinted felszáll velem együtt a Salzburgba tartó Railjetre és Linz magasságában elviszi a holmimat? Ez butaság! Megannyi filmkészítő, vagy más, költségesebb eszközparkot igényló tevékenységet űző ember adja hírül magáról, hogy mit csinál. Ha valaki ez alapján keres áldozatot, akkor elintézi itthon. Viszont, ha innen nézzük, akkor benne van a pakliban, hogy egyszer beüt a ménkű. Erre mondják, hogy "aki kuplerájba megy, ne csodálkozzon, ha megd...k". Egy utazó filmesnek ez benne van az életében. Egyedül csak az bosszant, hogy most az egyszer elfelejtettem biztosítást kötni. Ennyi. Ilyen az élet. És itt adok hálát az istennek, hogy odafele történt mindez, üres kártyákkal. Ha pl. egy forgatás után, esetleg pótolhatatlan felvételekkel tűnne el egy ilyen holmi, akkor az sokkal nagyobb baj lenne.
Itt "csak" 2000 eurónyi felszerelés ment a levesbe, ami egy "szervezetten" elkövetett, közösségi médiás információk alapján kitervelt bűncselekményhez kevés. Ez sima, alkalmi, de visszatérő lopás volt, most rám került a sor.
Hangsúlyozom, nagy butaság párhuzamot vonni ezen eset és a FB-os jelenlét között.
Tényleg gondolj arra, hogy pl. Lezli barátom is fent van, plusz honlapja is ott van. Ennyi erővel hozzá is elmehet bárki és akár ellophatja az egész terepasztalát. Vagy Csíkos a sima honlapjával is alkalmat adhatna bárkinek, hogy jöjjön és vigye az új dekódereket. Ez nonszensz!

Nem! Ahogy az előttem szóló, amúgy jelen fórumcsoport leginkább progresszív vonalát képviselő gyűjtő- és modellezőtársaink írták, van akinek egyáltalán nem való ez a világ, más pedig ha kimarad, akkor lemarad. És ezekben (is) határozottan egyetértek velük!

De tényleg nem szeretnék abba a hibába esni, hogy topikrombolóvá fajuljon a FB vs antiFB vita. Biztos vagyok benne, hogy az IT világában és a közösségi médiák jótékony és a saját előnyeinkre formálható hatásait nálam jobban ismerő, progresszív bajtársakkal karöltve össze tudnánk hozni egy olyan klubtalálkozót, ami ezt a kérdést is érintheti, sőt az ilyen és ehhez hasonló téveszméket eloszlathatná.

Mert jelen pillanatban mindenki hajtja a magáét és kilométerekre elbeszélünk egymás mellett.
(#35665) etwg válasza zsolesz74 hozzászólására (#35661) Válasz Júl 17, 2014
Ebben is egyetértünk, de aligha lehet valami eltiltani ami fenn van a neten. A szomoru az, hogy még sok szakember is magyarázza, hogy ez müködik.
Éppen ma történt velem, hogy a mult héten töröltem egy sereg mailt ( a papirkosarat is üritettem), mert már nem voltak fontosak.( meg bevezettek egy uj eljárást a mailjeink kezelésére, s nem akartam ezekkel a szükségtelen mailekkel foglalkozni).
Ma egy másik országból, egy másik szerveren át léptem be a szupervédett rendszerünkbe, s mit látok? A kitörölt mailek ismét a papirkosaramban vannak (meg ki tudja hol még).
Kell ehhez kommentár?
(#35666) masTTertape válasza IsTTen hozzászólására (#35645) Válasz Júl 17, 2014
A helyes válasz inkább EZ LENNE
Ugyanis nem elegendő az ejtőhorgosra cserélni a bügelt, hanem egy kicsit hosszabbító foglalatot kell betenni a nem kinematikás Taurus-ba.
(#35667) csíkosháTTú válasza zsolesz74 hozzászólására (#35661) Válasz Júl 17, 2014
Persze, ez olyan, mint a kés. Lehet használni egy csomó hasznos dologra, meg szemétségekre, butaságokra is. Arról nem a kés tehet, hogy rántott húst szeletelnek-e vele, vagy egy másik embert...

Egyébként az a jó ebben az egész web-es világban, hogy mindenki megtalálhatja azt, ami neki valóban jó, vagy a saját weblapot saját domain regisztrációval, vagy akár az "Arckönyvet", stb. A végső döntés mindig a felhasználóé, ha tud és mer is dönteni. Mármint úgy dönteni, hogy az az ő szuverén döntése, nem a "csordáé".
(#35668) csíkosháTTú válasza masTTertape hozzászólására (#35666) Válasz Júl 17, 2014
Csak a kupplung volt a kérdés...
Egyébként akkor igazad van, ha a PIKO Taurus és Hercules modellek mögé Halberstadti kocsik, m-wagen-ek, vagy a hosszú emeletesek kerülnek, akkor gáz van, mert a mozdony ki fogja dobni ezeket a 310-es íven is, mert a PIKO elb... elbaltázta a kupplung kialakítását, majdnem olyan nagyon, mint a JAGO a BR57-est. Ez van, olcsó húsnak...

Jut eszembe!
Nem az az igazi megoldás, amit belinkeltél, mert a PIKO ezzel az adapterrel csak tetézi bajt, mert ezzel meg 5 perc szünet lesz a mozdony, meg az első kocsi között. Az igazi megoldás erre a problémára a PEHO ehhez kitalált átalakítása. Tudtommal az is van Ottóéknál.
(#35670) masTTertape válasza csíkosháTTú hozzászólására (#35663) Válasz Júl 17, 2014
Bocs, de most teljesen másról beszélsz!
A FB profil hogy jön össze a saját domain-nel? De ha már feldobtad, beleszólok.
Ma már a kisiskolás IT-sek és marketing kommunikációs szakgyerekek is tudják, hogy piaci szempontból a saját domain a nyerő. Sokat nevetek az olyanokon, hogy pl. freenet/bucipekseg.hu. Ez mi ez!?
Egy webes tanítóm mondta már vagy 10 évvel ezelőtt, hogy kapsz egy névjegyet, ahol az áll, hogy joska.pista@t-online.hu. Erre ő kérdezi, hogy "tényleg a T-online-nál tetszik dolgozni?"
Van egy vállalkozásod, akkor nehogy az legyen már a kérdés, hogy éves szinten fent tudsz-e tartani tízezerért egy domaint, vagy sem. És ha igen, akkor onnantól kezdve minden mailcímed alias-a a domain-ed. Ha meg nem, akkor kapásból arra gondol az igényes megrendelő-jelölt, hogy ez a cég komolytalan.
De visszatérve az alapgondolathoz. Nekem is van saját domain-em, nem is egy, mégis szükségét érzem a FB profilnak. Pedig nem adok el semmit. Számomra az ilyen üzenetek érnek sokat: "Szép és igényes az oldalad! Sok tapasztalatról és hozzáértésről tesz bizonyságot!" Ma kaptam egy okleveles jármű-gépész mérnök úrtól, rendkívül jól esett és köszönöm neki.
Másfelől meg vannak exhibicionistább beállítottságú emberek (közéjük sorolom magamat is, főleg a színpadi múltam miatt), akik szeretik megmutatni magukat, a tudásukat, a munkásságukat. (igaz barátaimnak tartom azokat, akik megvetnek ezért) Nem keverendő a fürdőszobában szelfiző taknyosok profiljaival!!!

Tehát az a lényeg, hogy észre kell venni, fel kell fedezni azt a határvonalat, ami elválaszt bennünket az ostobán kiposztoló átlagmasszától és máris ura vagyunk a helyzetnek.
És tényleg semmi okunk a siránkozásra, mert most is van egy műhold, ami belát a műhelyed ablakán és pontosan látja, hogy éppen milyen dekóderen dolgozol...
(#35671) masTTertape válasza csíkosháTTú hozzászólására (#35668) Válasz Júl 17, 2014
A PIKO konzekvensen marad a bügelnél, még a legújabb, kinematikás modelljeihez is ezt adja. Valami berögződés, nem tudom.
Mivel az ejtőhorgosnak a kapcsolási geometriája más, mint a bügelé, azaz rövidebb, így meg kell toldani egy lépéssel.

Meg amúgy rövid, Roco és Piko konténeresek, vagy eltolható falúak, mert azok is kiborulékonyak.
(#35672) etwg válasza csíkosháTTú hozzászólására (#35667) Válasz Júl 17, 2014
Pontosan, mint ahogy itt is összeverödik egy internetes társaság meg ismereteanyag is, és megmondom öszintén, hogy nagyon korai web user vagyok - az elsö e-mail cimem még 1990-böl valo. Amint megjelent a yahoo, azota is ott tartok fenn egy maréknyi privát email cimet a legnagyobb elégedettségemre. ( kivánom, hogy bármelyik fizetös e-mail szerver ugy müködjön mint a yahoo - sajnos a többség még a nyomába sem ér).
Egy ideig volt honlapon is, de a fenntarto csödbe, ment és lusta voltam átrakni a másik szerverre, azota sem tudom mi lett képeim meg szövegeim sorsa.
De az immár vagy 25 éves webes pályafutásom alatt egyetlen egyszer sem találtam semmi értelmeset a FB-hez hasonlo oldalakon. Annál többet viszont a HV, Drehscheibe, miba, mr meg hasonlo szakforumokon.
Az sem titok, hogy manapság, ha bármilyen elektronikai vagy modell cuccot épitek, tanulmányozok a katalogus helyett az internetre megyek.
Ezt tartom a szabadságnak, senki nem kért rá, hogy itt legyek, senki nem szugerálja, hogy itt ( vagy máshol) kell jelen lennem és nincs semmi társadalmi nyomás az ilyen tevékenységre.
Sajnos ugyanez nem mondhato el a tárgyalt forumokrol és azok holdudvaráról.
(#35673) masTTertape válasza etwg hozzászólására (#35672) Válasz Júl 17, 2014
Azért egy ilyen szakfórumot nem szabad egy napon említeni egy közösségi médiával. Itt jószerivel mindenki ismer mindenki. Én legalább is elég sokatokat arcról, névről be tudlak azonosítani.
De a közösségi oldalak esetében ez már jóval nehezebb, még akkor is, ha egy fotóval megtámogatott illető engem ismerősnek jelöl.

De mondom, szerintem a vitát érdemes lezárni, mert erősen összemosódnak az egész internetes használattal a FB ártalmas tulajdonságai és a hozzá nem értőkben téves lenyomatot hagyhatnak.
(#35674) etwg válasza masTTertape hozzászólására (#35673) Válasz Júl 17, 2014
Én több szakforumnak vagyok tagja, és puszta véletlen, hogy itt több tagot személyesen ismerek. Az un közösségi médiákra az embernek még a fizimiskáját is ki kell biggyesztenie - vajon minek?

(#35675) masTTertape válasza etwg hozzászólására (#35674) Válasz Júl 17, 2014
Mert a felturbózott kommunikáció korát éljük. Mostanában többet járok közösségi közlekedéssel és itthon is, meg külföldön is azt látom, hogy az utazóközönség min. 80%-a az okostelefonját babrálja. Bele-bele kukkantva rendre a FB, vagy mail kliens, vagy más kommunikációs felület fut a smart-ján. Ez van.
(#35676) etwg válasza masTTertape hozzászólására (#35675) Válasz Júl 18, 2014
Vagy csak azért, mert nem lehet kezelni, vagy egyszerüen zenét hallgatok rajta.
A régi gombos mobilon 2 gombnyomás volt egy hivás a mai okos telefonon nem ritkán 2 perces gondos simogatás, mire a hivásig eljutsz. Ez az oka, hogy mindenki ezt simogatja - mert rá van kényszeritve! Az internetes elfoglaltság belsö statisztikák szerint ritkán több mint 10%!
Ez most egy kicsit javulni fog, mert az EU csökkentette a dijakat, meg több helyen van ingyenes WIFi.
( de még nagyon sok hálozatban be van határolva az adatforgalom, amit - észre sem veszed - napok alatt kimerithetsz azzal, hogy a telefonod vagy vagy az Appek nekifognak magukat upgradelni..... És ekkor jön a meglepi.)

(#35677) zsolesz74 válasza etwg hozzászólására (#35672) Válasz Júl 18, 2014
Idézet:
„A cég

A Yahoo Inc. céget eredetileg a Stanford Egyetem két diákja, David Filo és Jerry Yang alapította, 1994 januárjában. 1995 márciusa óta részvénytársaságként működik. Központja a Kalifornia állambeli Sunnyvale-ben található.”

Csak azért pontosítanálak az évek tekintetében, mert 1993-ban amikor elkezdtem a BME-n tanulni nekünk volt e-mail címünk a legkorábban. (már mint a BME-seknek és az ELTE-seknek)

Tehát legkorábban Yahoo-s e-mail címed is 1994-ben lehetett!
(#35679) zsolesz74 válasza csíkosháTTú hozzászólására (#35667) Válasz Júl 18, 2014
Pontosan így van!
Nem az eszköz a rossz, hanem az ember, aki használja.

Egyébként a "komoly" dolgaim nekem is saját céges domain-ről mennek. És 4000Ft nem a világ. Mondjuk a szervereim meg sajátok és saját kezelésben vannak!
(#35680) etwg válasza zsolesz74 hozzászólására (#35677) Válasz Júl 18, 2014
A yahoo elötti cimem természetesen nem yahoos volt, valami compuserve vagy mi volt, amit késöbb az aon vett meg.
A yahootol 5-6 éve kaptam egy kedves levelet, amikor a 15 éves bizalmat méltatták és adtak akkor 100MB kapacitást.
(#35681) masTTertape válasza etwg hozzászólására (#35676) Válasz Júl 18, 2014
Tehát akkor éljen a vasútmodellezés és a TT!
Itt legalább nem érnek meglepetések, ha igényesen és okosan vásárolunk.
(#35683) rwirtz válasza zsolesz74 hozzászólására (#35677) Válasz Júl 18, 2014
Ez valóban így volt. Nekem is 1993 óta van email címem (az az egyetemi, amit említettél), de azokat már nem használom... Kb. '95 óta van nekem is yahoo-s. Akkor még a hotmail volt ilyen ingyenes. De '93-ban az egyetemeken kívül nem is volt nagyon internet hozzáférés. '96-ban a DataNet-nél dolgoztam (ami akkor a 2-3. legnagyobb internetszolgáltató volt a Matáv után), és nekik kb. 400 ügyfelük volt akkor Mo-n. Aztán ez a szám szépen emelkedett. Off vége. Robi
(#35684) masTTertape válasza rwirtz hozzászólására (#35683) Válasz Júl 18, 2014
Azok közül az egyik én voltam.
(#35706) TT Putz hozzászólása Válasz Júl 18, 2014
SziaszTTok!

Ha már FB...
A TT Putz FB oldalán kiszivárogtattam két Leunába készülő újdonságot.
Beteszem ide is...
Hamarosan jönnek a többiek...

üdv

TT Putz

IMG_6807.JPG

IMG_6808.JPG
 
(#35708) IsTTen válasza csíkosháTTú hozzászólására (#35668) Válasz Júl 19, 2014
Sejtettem amikor megnéztem közelebbről a Taurus-t, hogy ez a kuplung csere nem fog simán menni! Akkor a PEHO vagy a PIKO? A PIKO-nál elég egyértelműen oda van írva, hogy Taurus-hoz való de a PEHO-nál melyikre gondoltál?
(#35709) ponTT hozzászólása Válasz Júl 19, 2014
Vásárolnék.
Részletek az Apróban.

033.jpg
 
(#35710) Gashpy válasza IsTTen hozzászólására (#35708) Válasz Júl 19, 2014
A 134-es cikkszámúra lesz szükséged.
Vagy a leírás alapján 2 db 100-asra, de ahhoz többet kell fúrni-faragni a mozdonyon...
(#35717) Luciferike hozzászólása Válasz Júl 20, 2014
Sziasztok!

Tri-ang Railways termékekről tudtok valami véleményt mondani?
(#35718) etwg válasza Luciferike hozzászólására (#35717) Válasz Júl 20, 2014
Konkrétan mire gondolsz?
Nekem van egy szép angol személyvonat garniturám - legalabb 40 éves. Egy kicsit nagyobb, mint a kontinentális TT (3 mm scale), de miután az angol jármüvek amugy is kisebbek, még elmegy a Zeuke mellett. Otromba kuplungok rontják a képet.
(#35720) Luciferike válasza etwg hozzászólására (#35718) Válasz Júl 20, 2014
Konkrétan kb ezekre gondoltam.
Az is 12mm-es nyomtávos ugye?
Van olyan minőségű mint a BTTB-k?
(#35722) etwg válasza Luciferike hozzászólására (#35720) Válasz Júl 20, 2014
A nyomtáv stimmel, de ha jol emlékszem a TriAng korábban bezárt mint a Rokal, igy annak az idönek a minöségét kell mérvadonak venni. Inkább a korai Zeuke minöségének felel meg.
(#35726) Gashpy válasza etwg hozzászólására (#35722) Válasz Júl 20, 2014
Kinek a pap, kinek a papné...

A Triang TT 1957-65 közötti termékei
illetve a
3mm society honlapja.
(#35727) Luciferike válasza Gashpy hozzászólására (#35726) Válasz Júl 20, 2014
A motorizált forgóvázak viszont nagyon ötletesek nekik.
(#35728) etwg válasza Gashpy hozzászólására (#35726) Válasz Júl 20, 2014
A 3mm scalenak valamikor a tagja voltam, de aztán valahogyan ellaposodott a dolog. Egy-két modellezövel még tartom a kapcsolatot. Innen származnak a vagonjaim, de a Zeuke/bttb/tillig jármüvek közé nem rakhatók be még mint különvonatként sem, igy a 4 vagon csak a vitrinben van.
(#35784) Luciferike hozzászólása Válasz Júl 21, 2014
Kérnék ötleteket szerelvények össze állításához, melyik mozdonyhoz milyen kocsik valók?
BR130, Nohab 019-es, BR92, E499, V36, BR221, BR107, BR151-es mozdonyokhoz
(#35785) FriTTz válasza Luciferike hozzászólására (#35784) Válasz Júl 21, 2014
Többnyire személy illetve tehervagonokat lehet utánuk akasztani illetve bizonyos feltételek teljesülése esetén tolva is közlekedhet a szerelvény!
(#35786) Luciferike válasza FriTTz hozzászólására (#35785) Válasz Júl 21, 2014
Hát többnyire személy és tehervagonok vannak csak az életben is. Eddig el jutottam én is, de melyikhez milyenek illenek? Pl: van Mitropa vagon, emeletes vagonok, tartályos vagonok stb.
(#35787) etwg válasza Luciferike hozzászólására (#35784) Válasz Júl 21, 2014
Idézet:
„BR130, Nohab 019-es, BR92, E499, V36, BR221, BR107, BR151”

BR130 nehéz személyvonatok, gyors tehervonatok ( késöbb az utobbi)
BR92 - könnyü teher, tolatás régebbi E III-s kocsik. Helyi rövid személyvonatok
E499. Gyors személyvonatok
V36 - tolatás, hasonloan a BR92-höz
BR221 gyors DB személyvonatok
BR107 - ipari mozdony - tehervonatok tolatás EIII és EIV jármüállomány
BR151 - nehéz DB tehervonatok 1972-töl.

(#35789) Luciferike válasza etwg hozzászólására (#35787) Válasz Júl 21, 2014
Köszönöm a kör szűkítését. A DB személyvonatok pl színben mindegy milyen? Van nekem zöld/bézs, piros/bézs, narancs/bézs. A mai nap épp megnyertem egy 5 vagonból álló mitropa kocsi szettet.
(#35790) etwg válasza Luciferike hozzászólására (#35789) Válasz Júl 21, 2014
A BR221-s a 60-s évek sztárja volt, akkoriban még nem igen voltak tarka vonatok. A Mitropa már volt, a többi kocsi kék meg zöld volt.
A pályafutása végén jelentek meg a Silberlingek, azaz a rozsdamentes ezüstszinü kocsik.
A komolyabb luxusvonatok akkoriban jobbára felsövezeték alatt mentek, azaz nem a V200-l.
(#35791) róbertke válasza Luciferike hozzászólására (#35789) Válasz Júl 22, 2014
Na akkor ezt nézd meg!
DR vonatok
(#35792) Csupaszem60 válasza róbertke hozzászólására (#35791) Válasz Júl 22, 2014
Szia!

ÖBB, PKP, MÁV-ra is tudsz ilyet??
Lapozás       232/434    
Frissek
  2024. Márc, 28. Csü
20:35:15
  Jelenleg 15 fő olvassa az oldalt
Hirdetés