Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
 
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Cikkek » Vonalbejárás és egy állomás mementója: Pitvaros régi »
Vonalbejárás és egy állomás mementója: Pitvaros régi
Oszd meg másokkal is ezt a Facebook-on!
Írta: angyal.marci, idő: Nov 5, 2015, olvasva: 5558
Lapozás:

Pitvaros régi megállóhelyen ha jár valaki, le se tagadhatja, hogy itt valaha állomás vagy csak megállóhely is volt. Ugyanúgy, a Kossuth-Mezőhegyesi kereszteződéstől Mezőhegyes felé kell menni, túl a "Pitvaros vége" táblán, a balkéz felé eső kis "erdei" utcán keresztül közelíthető meg. Mióta nem üzemel a megállóhely, azóta nem is voltam ott, de emlékeztem, hogy merrefelé kell menni. Aztán egyszercsak elvesztettem az utat. 7 évesen jártam arra utoljára, most meg 17 éves vagyok, tehát volt idő felejteni. De ami mindig is ott volt, van, lesz: a méhészet, útbaigazított. Az a méhészet szerintem egyidős a megállóval, most nagy hasznát vettük, különben nem találtuk volna meg a megállót. Pedig az épület mögött volt közvetlenül, és nem ment arrébb! Következő blikk: Jéééé, nincs épület!

Itt volt valaha az épület. Nagy nehezen sikerült csak felismerni a helyét, annyira belepte a susnyás. Sehol egy törmelék (ami szembeötlő lenne), semmi. Mindent elhordtak, ami épület volt.

Maradt azonban néhány berendezés, amit itt felejtettek: Egy oszlop, ami talán lámpát tartott (meg esetleg nagyon régen hangszórót)

Itt maradt a peron is:

Peron

Ennyi maradt a régi megállóhelyből...

Hogy mit rejt a jövő? Nem tudni, de sok jót nem. Ha a falu nem áll neki kitakarítani a meglévő létesítményeket, akkor el fog tűnni egyszer csak. Mellesleg, a nép nem is jár errefelé (kivéve a méhészt), mert az új megálló 700 méterrel közelebb van a falu központjához. Errefelé már csak nosztalgiázni érdemes.

Lapozz...
Lapozás:
Frissek
  2021. Ápr, 22. Csü
2:41:45
  Jelenleg 2 fő olvassa az oldalt
Hirdetés