Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
 
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Cikkek » Modellbau Wels 2016 »
Modellbau Wels 2016
Oszd meg másokkal is ezt a Facebook-on!
Írta: etwg, idő: Ápr 10, 2016, olvasva: 6491
Lapozás:

A város nagy múltjából sok használatlan ipari épület, kaszárnya, stb. maradt üresen, és a kereskedelmi mivoltja kikényszerítette a rendszeres ipari vásárokat. Erre ma már egy modern vásárközpont áll a rendelkezésre, ahol szinte heti rendszerességgel van valamilyen vásár vagy kiállítás. Ebbe a sorba illeszkedik a Modellvásár is, ellentétben sok más hasonló akcióval, a welsi Modellbau-n hiába keresnénk a nagy gyárak standjait, ez a vásár valóban a modellezőknek szól. Két hatalmas csarnok áll a rendelkezésre.

A liliputi vasutak

Az egyikben egy közel 1 km hosszú liliputi vasút szállította az érdeklődők ezreit, megkerülve a londoni Tower Bridge kicsinyített mását. Egy kicsit a liliputvasút hátterébe szorultak a csodás kis gőzgépek, és azokkal hajtott szerkezetek modellezői. Itt láthattunk gőzgéppel hajtott cséplőgéptől kezdve „gőz-elektromos" villanyvasútig mindent – ahol a gőzgép szolgáltatta az energiát a dilikörön futó modellszerelvénynek.

A gözvillamos modellvasut

Csak ámultunk, ki mire képes ebben a modellezési szegmensben, ahol a precizitás, az anyagmegmunkálás és a régi korok mély tanulmányozása az alap. A jelenlegi modellipar alig gyárt valamit ezeknek a modellezőknek, így azok szinte mindent maguk, a saját műhelyeikben gyártanak le.

Lapozz...
Lapozás:
Frissek
  2023. Márc, 28. Kedd
2:04:21
  Jelenleg 2 fő olvassa az oldalt
Hirdetés