Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
 
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » Rocomotion
Rocomotion
Témaindító: zilahi, idő: Aug 20, 2013
Témakörök:

Lapozás   1/1
(#21316) zilahi hozzászólása Válasz Aug 20, 2013
Sziasztok!

Azért nyitottam új témakört, mert sehol sem találtam a ROCO cég által forgalmazott Rocomotion szoftveréről leírást.
Lényegében tudom, hogy van jobb szoftver is és ez csak egy lebutított szoftver, de nem is ez érdekel.

Nem az alapjai érdekelnek a szoftvernek, hanem a diszpécser, a menetrend. (Legmagasabb része a szoftvernek)
Azt tudom, hogy a diszpécser a program lelke és innét tudom irányítani a vonatokat, de azt nem, hogy hogyan tudok létrehozni menetrendeket (elindul az egyik vonat, elmegy A-ból B-be megáll, ezután elindul egy másik vonat és így tovább).
Jó lenne, ha aki válaszol leírná pl.: megnyitom az ablak menüben a diszpécsert, ott az autotrainnal létrehozok útvonalakat, utána bekapcsolom a szerkesztést és megnyitom az előbb létrehozott "útvonalat" és...
Azt se tudom teljesen, ha egy autotrainnal létrehozott menetrendre rákattintok kétszer gyorsan, akkor az előugró ablakban megjelenő dolgok mit jelentenek. (Nem a magyarra lefordított értelme kell, hanem milyen befolyása van a vonatokra.)
Azt se tudom, hogyan lehet megnyitni (ha van ilyen) a modell, virtuális órát. (Ennek a folyamatnak is a leírása kellene.)
Elvileg (mivel én az angol kézikönyvét Google fordítóval lefordítottam nagyjából) a blokkok között útvonalak, linkek vannak amiket létre kell hozni. "Elvileg, nem biztos."
Ezt is hogyan lehet megcsinálni? (Nem azok az útvonalak kellenek amiket az element box-ból létre lehet hozni.)
Lehet, hogy az is jó lenne, hogy aki használja vagy használta a Train&Co. szoftvert az is írna, mert erről lett lebutítva.
(Több dolog megegyezik a két program között).
Aki még nem dolgozott vele, de tud németül vagy angolul az a Roco oldaláról a szoftvert ingyenesen letöltheti és a használatit is (a kellő nyelven):
Bővebben: Link
Összességben minden kéne amivel meg lehet csinálni a menetrendeket és így a program vezérli a vonatokat anélkül, hogy hozzányúlnék akármihez.
Előre is köszönöm szépen a hozzászólásokat.
(#62496) gyula14 hozzászólása Válasz Máj 14, 2020
Üdv:

Én is használom a Rocomotiont de az Aut üzemnél amikor elindítom a vonatot akkor csak az első 2 váltó áll be a megfelelő irányba, a többi nem és nem tudom mi a probléma. A váltókat mind tudom vezérelni a pályarajzról.

Üdv:
Gyula
Lapozás   1/1
Frissek
  2024. Márc, 19. Kedd
12:43:24
  Jelenleg 6 fő olvassa az oldalt
Hirdetés